Måltidstjänster

Kervo stads måltidstjänster tillagar måltider för småbarnspedagogiken, den grundläggande utbildningen och gymnasiet samt parkmåltider på sommaren.

Inom måltidstjänsterna tillagas måltider av yrkespersoner inom området. Måltidstjänsterna producerar måltider i fyra olika produktionskök, från vilka måltider levereras till mer än 30 verksamhetsställen. Var fjärde Kervobo äter måltider som tillagas av måltidstjänsterna varje dag. Måltidstjänsterna tillagar mer än 10 000 olika matportioner varje vardag.

Daghemsmåltider och skolmåltider

Försäljning av överbliven mat i Keravan lukio

Överbliven mat säljs på Keravan lukio. Lunch serveras under skolans öppettider vardagar kl. 12–12.30.

Maten som serveras ska ätas på plats. Mängden mat varierar från dag till dag och alla delar av måltiden finns inte nödvändigtvis kvar. Om det inte finns någon överbliven mat kvar, finns det ett meddelande om det vid ytterdörrarna.

Överbliven mat betalas med matkuponger som kan köpas på Sampolas kundtjänst. Priset för en matkupong är 2,20 euro och de säljs i knippen om tio. Matkupongerna gäller tills vidare. Gamla matkuponger som tidigare fanns till salu gäller fortfarande.

Parkmåltider på sommaren

Under skolornas sommarlov bjuder staden på avgiftsfri sopp- eller lådrätter till alla barn och unga under 16 år i Kervo.

Alla rätter är laktosfria och nötfria, men andra specialdieter beaktas inte. Menyrotationen är tre veckor.

Ingen anmälan behövs till parkmåltiderna. Alla matgäster behöver ta med sig sin egen tallrik, sked och vattenmugg. Parkmåltiderna inkluderar en huvudrätt och som matdryck serveras vatten. Lunchen blir stadigare om man tar med sig en smörgås hemifrån.