Siirtokelpoiset päiväkodit

Kaupunki on uusinut päiväkotikiinteistöjään pysyvän rakennuksen määräykset täyttävillä elementeistä koostuvilla siirtokelpoisilla päiväkotirakennuksilla, jotka ovat turvallisia ja terveellisiä sisäilman osalta sekä tarvittaessa tilojen puolesta muunneltavissa käyttötarpeen mukaan.

Keskustan, Savenvalajan ja Savion päiväkodit ovat kaikki siirtokelpoisia valmistaloperiaatteella rakennettuja päiväkoteja, joiden puurakenteiset elementit on rakennettu valmiiksi tehdashalleissa.

Valmistaloperiaatteella tavoitellaan turvallista ja terveellistä sisäympäristöä, koska rakentamisen olosuhteet ovat hyvin hallittavissa. Toteutuksessa noudatetaan Kuivaketju-10 -periaatetta, jossa päiväkodin elementit valmistuvat kuivissa olosuhteissa tehdashallin sisällä. Tämän jälkeen elementit kuljetetaan suojattuina moduuleina rakennuspaikalle, jossa asennuksen yhteydessä huomioidaan kosteuden- ja puhtaudenhallinta.

Modernit, joustavat ja muunneltavat tilat

Päiväkotien siirtokelpoisuus mahdollistaa rakennuksen siirtämisen tarvittaessa toiseen paikkaan, mikäli päiväkotipaikkojen tarve eri puolella kaupunkia muuttuu. Lisäksi siirtokelpoisten päiväkotien tilojen käyttötarkoituksen muutos onnistuu joustavasti.

Ekologiset puiset päiväkotirakennukset valmistuvat noin 6 kuukaudessa, sillä moduulien valmistuessa kuivissa sisätiloissa voivat maatyöt ja perustuksien rakentaminen edetä samanaikaisesti tontilla. Lisäksi toteutukset ovat olleet kustannustehokkaita.

Kustannustehokkuus ei kuitenkaan merkitse laadusta tinkimistä. Sisäilman laadun huomioimisen ja ekologisuuden lisäksi päiväkotien tilat ovat moderneja ja muuntautuvia.