Kesätyö- ja harjoittelupaikat

Keravan kaupungilla on mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja ja työharjoittelumahdollisuuksia eri toimialoilla. Tarjoamme myös mahdollisuuden siviilipalveluksen suorittamiseen.

Kesätyöntekijät

Tarjoamme vuosittain kesätyömahdollisuuksia eri tehtäviin toimialoilla. Kaikki kesätyöpaikkamme ilmoitetaan keväisin Kuntarekryssä.

Kesätyöntekijät ovat meille tärkeitä ja haluamme tarjota kesätöiden merkeissä mahdollisuuksia työelämätaitojen ja oman ammattialan oppimiseen. Kesätyö on myös hyvä mahdollisuus tutustua Keravan kaupunkiin työnantajana ja jatkossa kenties työllistyä meille myöhemmin pidemmäksikin aikaa.

Kesätyö kutsuu -ohjelma 16–17-vuotiaille

Keravan kaupunki tarjoaa vuosittain kesätöitä noin sadalle 16–17-vuotiaalle nuorelle Kesätyö kutsuu -ohjelman tiimoilta.

Haluamme tarjota työmahdollisuuksia monipuolisesti erilaisista tehtävistä ja kaikilta toimialoiltamme. Nuoret ovat päässeet töihin esimerkiksi kirjastoon, vihertöihin, päiväkoteihin sekä maauimalalle. Olemme Vastuullinen työpaikka ja noudatamme lisäksi Vastuullisen kesäduunin periaatteita.

Rekrytointi Kesätyö kutsuu -ohjelmaan tapahtuu alkuvuodesta tammi–helmikuun aikana. Julkaisemme kesätyöpaikat Kuntarekryssä. Nuorten kesätyö kestää neljä viikkoa pääsääntöisesti kesä–heinäkuun välisenä aikana. Työaika on kuusi tuntia päivässä maanantaista perjantaihin klo 8–18 välillä. Kesätyöstä maksetaan 800 euron palkka. Kesätyökauden jälkeen lähetämme nuorille kyselyn, jolla keräämme palautetta kesätyöstä. Kehitämme toimintaamme kyselystä saatujen tulosten perusteella.

Aiempien kesätyöntekijöidemme kokemuksia ja vinkkejä

Vuonna 2022 Keravan kaupungilla oli kesätöissä iso joukko innokkaita nuoria. Kysymme aina kesätyöjakson jälkeen nuorilta palautetta kesätyöstä. Alta voit lukea kesästä 2022 saamastamme palautteesta.

Ole rohkea, oma-aloitteinen ja oma itsesi. Sillä pääsee pitkälle.

Vuoden 2022 kesätyöntekijä

Näissä onnistuimme erityisesti: parhaimmat arviot vuoden 2022 kyselyssä saimme seuraavista väittämistä (asteikko 1–4):

  • Minua kohdeltiin tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa (3,66)
  • Työyhteisössäni oli hyvä ilmapiiri (3,59)
  • Hakeminen oli sujuvaa (3,58)
  • Koin, että pystyin keskustelemaan esihenkilöni tai muun vastuuhenkilön kanssa mieltäni askarruttavista asioista (3,58)
  • Työpaikkani pelisäännöt olivat minulle selkeät (3,56)

Asteikolla 1-5 Keravan kaupunki työnantajana sai kesätyöntekijöitä arvosanaksi 4,1.

Kehitämme nuorilta saamamme palautteen perusteella toimintaamme vuosittain. Alla vielä muutamia poimintoja aikaisempien kesätyöntekijöiden terveisistä tuleville kesätyöntekijöille.

Oli todella hauskaa, vaikka välillä jouduimmekin työskentelemään epämiellyttävässä säässä. Ryhmänohjaaja oli meidän mielestämme paras mahdollinen.

Työtehtävät olivat monipuolisia ja mieluisia.

Tykkäsin kyllä kovasti tehdä töitä ja siitä, että sain itse ansaita rahaa. Muistakaa seuraavat työntekijät ottaa hyvät jalkineet ja paljon hyvää mieltä mukaan töihin.

Työharjoittelupaikat

Tarjoamme opintoihin liittyviä harjoittelupaikkoja sekä mahdollisuuden opinnäytetyön tekemiseen eri toimialoillamme.

Työharjoittelussa noudatetaan oppilaitoksen, rahoittajan tai työhallinnon ohjeita. Harjoittelijat, koululaiset (TET-harjoittelu) ja opiskelijat sekä opinnäytteiden tekijät rekrytoidaan toimialojen eri pisteisiin suoraan, joten tiedustelethan mahdollisuuksia suoraan itseäsi kiinnostavalta toimialalta ja työyksiköstä.

Siviilipalvelus

Keravan kaupunki tarjoaa myös mahdollisuuden siviilipalveluksen suorittamiseen. Jos olet kiinnostunut suorittaman siviilipalveluksen Keravalla, olethan yhteydessä itseäsi kiinnostavaan toimialaan ja työyksikköön.