Kesätyö- ja harjoittelupaikat

Keravan kaupungilla on mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja ja työharjoittelumahdollisuuksia eri toimialoilla. Tarjoamme myös mahdollisuuden siviilipalveluksen suorittamiseen.

Kesätyöntekijät

Tarjoamme vuosittain kesätyömahdollisuuksia eri tehtäviin toimialoilla. Kaikki kesätyöpaikkamme ilmoitetaan keväisin Kuntarekryssä.

Kesätyöntekijät ovat meille tärkeitä ja haluamme tarjota kesätöiden merkeissä mahdollisuuksia työelämätaitojen ja oman ammattialan oppimiseen. Kesätyö on myös hyvä mahdollisuus tutustua Keravan kaupunkiin työnantajana ja kenties työllistyä meille myöhemmin pidemmäksikin aikaa.

Kesätyö kutsuu -ohjelma 16–17-vuotiaille

Keravan kaupunki tarjoaa vuosittain kesätöitä noin sadalle 16–17-vuotiaalle nuorelle Kesätyö kutsuu -ohjelman tiimoilta.

Haluamme tarjota työmahdollisuuksia monipuolisesti erilaisista tehtävistä ja kaikilta toimialoiltamme. Nuoret ovat päässeet töihin esimerkiksi kirjastoon, vihertöihin, päiväkoteihin sekä maauimalalle. Olemme Vastuullinen työpaikka ja noudatamme lisäksi Vastuullisen kesäduunin periaatteita.

Rekrytointi Kesätyö kutsuu -ohjelmaan tapahtuu alkuvuodesta helmi-huhtikuun aikana. Julkaisemme kesätyöpaikat Kuntarekryssä. Nuorten kesätyö kestää neljä viikkoa kesä–elokuun välisenä aikana. Työaika on kuusi tuntia päivässä maanantaista perjantaihin klo 8–18 välillä. Kesätyöstä maksetaan 820 euron palkka. Kesätyökauden jälkeen lähetämme nuorille kyselyn, jolla keräämme palautetta kesätyöstä. Kehitämme toimintaamme kyselystä saatujen tulosten perusteella.

 • Keravan kaupunki tarjoaa tulevana kesänä 100 kesätyöpaikkaa 16–17-vuotiaille nuorille (vuonna 2007–2008 syntyneet). Työ kestää neljä viikkoa kesä-elokuun välisenä aikana ja työstä maksetaan 820 euron palkka.

  Kesätyö kutsuu -ohjelmassa töitä on tarjolla monipuolisesti kaupungin eri toimialoilla. Työtehtävät ovat avustavia tehtäviä. Työpäivät ovat maanantaista perjantaihin ja työaika on 6 tuntia päivässä. Töitä on tarjolla muun muassa kirjastossa, vihertöissä, päiväkodeissa, toimistossa, puhtauspalveluissa ja maauimalassa.

  Työpaikkaa voi hakea vuonna 2007 tai 2008 syntynyt nuori, joka ei ole aikaisemmin saanut kesätöitä Kesätyö kutsuu -ohjelman kautta. Kaikista hakijoista arvotaan 150 nuorta, jotka kutsutaan työhaastatteluun ja heistä 100 saa töitä. Kesätöiden hakuaika on 1.2.–29.2.2024. Haastattelut järjestetään ryhmähaastatteluina maalis-huhtikuussa ja valituille nuorille ilmoitetaan paikan saamisesta huhtikuussa. Paikkoja haetaan kuntarekry.fi -järjestelmässä. Haku aukeaa 1.2.2024, hakulinkin löydät oikean palstan oikopoluista.

  Keravan kaupunki on Vastuullinen työpaikka ja noudatamme Vastuullisen kesäduunin periaatteita.

  Lisätietoja saat:
  suunnittelija Tommi Jokinen, puh. 040 318 2966, tommi.jokinen@kerava.fi
  asiakkuuspäällikkö Tua Heimonen, puh. 040 318 2214, tua.heimonen@kerava.fi

Kesätyöntekijöidemme kokemuksia ja vinkkejä

Vuonna 2023 Keravan kaupungilla oli kesätöissä iso joukko innokkaita nuoria. Kysymme aina kesätyöjakson jälkeen nuorilta palautetta kesätyöstä. Alta voit lukea kesästä 2023 saamastamme palautteesta.

Ole rohkea, oma-aloitteinen ja oma itsesi. Sillä pääsee pitkälle.

Vuoden 2022 kesätyöntekijä

Nuoret suosittelevat meitä!

Parhaimmat arviot vuoden 2023 kesätyökyselyssä saimme seuraavista väittämistä (asteikko 1–4):

 • Minua kohdeltiin tasavertaisesti muiden työntekijöiden kanssa (3,6)
 • Koin, että pystyin keskustelemaan esihenkilöni tai muun vastuuhenkilön kanssa mieltäni askarruttavista asioista (3,6)
 • Työpaikkani pelisäännöt olivat minulle selkeät (3,6)
 • Hakeminen oli sujuvaa (3,6)
 • Minut otettiin osaksi työyhteisöä (3,5)

Kysymykseen ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit Keravan kaupunkia työnantajana” saimme vuonna 2023 eNPS-arvoksi 35, mikä on erittäin hyvä tulos. Olemme ylpeitä nuorten antamasta hyvästä arviosta!

Kehitämme nuorilta saamamme palautteen perusteella toimintaamme vuosittain. Alla vielä muutamia poimintoja aikaisempien kesätyöntekijöiden terveisistä tuleville kesätyöntekijöille.

Täällä on kiva työskennellä. Kannattaa hakea. Palkkakin on kohtuullinen.

Kesätyöntekijä 2023

Oli todella hauskaa, vaikka välillä jouduimmekin työskentelemään epämiellyttävässä säässä. Ryhmänohjaaja oli meidän mielestämme paras mahdollinen.

Kesätyöntekijä 2022

Oli todella mukava työyhteisö ja minua kohdeltiin tasavertaisesti eikä kesätyöntekijänä.

Kesätyöntekijä 2023

Tykkäsin kyllä kovasti tehdä töitä ja siitä, että sain itse ansaita rahaa. Muistakaa seuraavat työntekijät ottaa hyvät jalkineet ja paljon hyvää mieltä mukaan töihin.

Kesätyöntekijä 2022

Työharjoittelupaikat

Tarjoamme opintoihin liittyviä harjoittelupaikkoja sekä mahdollisuuden opinnäytetyön tekemiseen eri toimialoillamme.

Työharjoittelussa noudatetaan oppilaitoksen, rahoittajan tai työhallinnon ohjeita. Harjoittelijat, koululaiset (TET-harjoittelu) ja opiskelijat sekä opinnäytteiden tekijät rekrytoidaan toimialojen eri pisteisiin suoraan, joten tiedustelethan mahdollisuuksia suoraan itseäsi kiinnostavalta toimialalta ja työyksiköstä.

Siviilipalvelus

Keravan kaupunki tarjoaa myös mahdollisuuden siviilipalveluksen suorittamiseen. Jos olet kiinnostunut suorittaman siviilipalveluksen Keravalla, olethan yhteydessä itseäsi kiinnostavaan toimialaan ja työyksikköön.