Keravan karttapalvelu

Ajantasaisimman kartan kaupungista löydät Keravan omasta karttapalvelusta osoitteesta kartta.kerava.fi.

Keravan karttapalvelu uudistui – käytössä on ilmennyt häiriöitä

Keravan karttapalvelu uudistettiin alkuvuonna 2023. Palvelu-uudistuksen jälkeen karttapalvelun käytössä on ilmennyt häiriöitä, jotka korjataan pikimmiten. Mikäli et pääse karttapalveluun kartta.kerava.fi -osoitteen kautta kokeile suoraa linkkiä. Siirry suoran linkin kautta karttapalveluun.

Uusi karttapalvelu toimii vain 64-bittisillä selaimilla. Voit tarkistaa selaimesi bittisyyden pdf-ohjeen avulla. Siirry Selaimen bittisyyden tarkistaminen-ohjeeseen.

Keravan karttapalvelu

Keravan karttapalvelussa voit tutustua muun muassa opaskarttaan ja ortoilmakuviin eri vuosilta. Eri karttatasoja vaihtamalla voit tarkastella myös tietoja esimerkiksi kaupungin maaomaisuudesta, myytävistä yritystonteista, luovutettavista omakotitalotonteista, melualueista sekä monesta muusta kaupungin toimintaan liittyvästä ja paikkatiedon avulla esitettävästä asiasta.

Karttapalvelun työkaluilla voit tulostaa karttoja ja mitata etäisyyksiä sekä luoda karttalinkin, jonka voit jakaa vaikka sähköpostin tai sosiaalisen median kautta. Karttanäkymästä pystyy luomaan myös karttaupotuksen, jonka voit liittää esimerkiksi omille verkkosivuillesi. Tällöin karttapalvelun toiminnallisuudet ja aineistot ovat käytettävissä myös oman sivusi kautta.

Karttapalvelun sisältämiä karttoja ja tietoja kehitetään ja karttapalveluun lisätään uutta tietoa säännöllisesti uusien aineistojen myötä. Karttapalveluun voi myös ehdottaa lisättäväksi tietoa, joka kiinnostaa tai on hyödyllistä myös muille karttapalvelun käyttäjille. Ehdotettuja sisältöjä lisätään mahdollisuuksien mukaan, jos tarvittava aineisto on kaupungin käytettävissä.

Ota karttapalvelu haltuun

Ohjeet karttasivuston käyttöön löytyvät myös Keravan karttapalvelun sivulta Ohje-välilehden alta. Välilehdellä olevat ohjeet sisältävät ohjeiden tulkintaa ja käyttöä helpottavia kuvaohjeita.

 • Sivuston avautuessa kartta avautuu kaupungin keskustan kohdalta ja taustakarttana on Keravan opaskartta.

  Sivun oikeassa reunassa näkyy saatavilla olevat karttatasot. Yläreunassa on erilaisia teemakarttoja ja linkki palautepalveluun. Teemakarttojen sisällöt voivat vaihdella ja niistä pääsee takaisin opaskarttaan painalla Aloitus-tekstiä.

 • Kartalla liikutaan pitämällä hiiren vasen painike painettuna ja vetämällä karttaa haluttuun suuntaan. Karttaa voi lähentää tai loitontaa hiiren rullaustoiminnolla tai painamalla +/- nappeja sivun vasemmasta reunasta. Karttaikkunaa voi lähentää tiettyyn pisteeseen myös tuplaklikkaamalla hiirellä kohdetta kartalla.

  Takaisin aloituspaikkaan keskustaan pääsee painamalla talosymbolia sivun vasemmasta reunasta.

 • Sivun oikealla reunalla löytyvät Karttatasot. Karttatasot joiden edessä olevassa silmäsymbolissa on viiva päällä ovat piilossa kartalta. Karttatasojen alla voi olla useita alalajeja ja kohteita, jotka näkee avaamalla karttatason sisällön sen edessä olevasta kolmiosymbolista.

  Osa karttatasoista ja niiden alatasoista on oletuksena päällä tai poissa näkyvistä. Jotta tason alatasot saa näkyviin kartalla, päätason pitää olla näkyvissä eli silmäsymbolin olla ilman viivaa.

  Karttatasoja voi tarkastella myös päällekkäin vaikuttamalla niiden läpinäkyvyyteen. Karttatason läpinäkyvyysasetuksen saa auki karttatason perässä olevasta kolmesta pisteestä. Klikkaamalla Lisää peittävyyttä tai Vähennä peittävyyttä karttatason läpinäkyvyys muuttuu.

 • Karttatasot tuovat kohteita ja piirtotietoa kartalle joiden tulkinta-apuna voi käyttää selitteitä. Selitelistaus näkyy karttatasojen alapuolella sivun oikeassa laidassa. Listauksessa on näkyvissä olevien karttatasojen kuvaustekniikkaa ja selitykset miten niitä tulkitaan.

  Kaikille karttatasoille ei ole olemassa kuvaustekniikan selitteitä, esimerkiksi ilmakuville.

 • Jotkut karttatasot tuovat kartalle myös alueita tai kuvia joita klikkaamalla saa esille lisätieto-ikkunan. Lisätiedot-ikkunan sisältö vaihtelee karttatason ja kohteen mukaan.

  Lisätietoikkunassa olevat linkit avautuvat uudelle välilehdelle.

 • Haku-työkalu löytyy sivun oikeasta yläkulmasta. Suurennuslasi-symbolia klikatessa avautuu pieni hakusivu, jolta voi tehdä haun osoitteella.

  Aloittaessa kirjoittamaan hakukone ehdottaa hakutuloksia kirjoituskentän alapuolelle. Klikkaamalla hakutulosta karttanäkymä siirtyy haettuun kohteeseen. Hakuikkunan saa pois näkyvistä rasti-symbolista klikkaamalla.

 • Mittaustyökalun löytyy sivun oikeasta reunasta. Mitta-symbolia klikkaamalla avautuu pieni ikkuna. Kartalta voi mitata etäisyyksiä tai alueita.

   

  Etäisyys

  Etäisyys mitataan klikkaamalla aloituspiste hiirellä ja jatkamalla mittajanaa haluttuun kohteeseen yhden tai useamman taitepisteen klikkaamisen avulla. Mittaus lopetetaan kaksoisklikkaamalla viimeistä pistettä. Taitepisteiden paikkoja voi jälkikäteen muokata ottamalla hiirellä taitepisteestä kiinni ja raahaamalla se uuteen paikkaan.

  Mitattu etäisyys näkyy kartalla sekä mittaustyökalun ikkunassa. Yksikkö-valikosta voi muuttaa missä yksikössä etäisyys ilmoitetaan. Uusi mittaus-nappia painamalla mittaustieto katoaa karttaruudulta ja voit aloittaa uuden mittauksen.

   

  Alue ja ympärysmitta

  Alue mitataan valitsemalla alue-välilehti mittaustyökalusta. Alue mitataan klikkaamalla aloituspaikka kartalla hiirellä ja alue tehdään kolmella tai useammalla taitepisteellä klikkaamalla. Mittaus lopetetaan tuplaklikkaamalla viimeistä pistettä. Taitepisteiden paikkoja voi jälkikäteen muokata ottamalla hiirellä taitepisteestä kiinni ja raahaamalla se uuteen paikkaan.

  Mitattu alue näkyy kartalla neliöinä. Mittaustyökalun ikkunassa näkyy alueen lisäksi ympärysmitta. Yksikkö-valikosta voi muuttaa missä yksikössä etäisyys ilmoitetaan. Uusi mittaus-nappia painamalla mittaustieto katoaa karttaruudulta ja voi aloittaa uuden mittauksen.

 • Karttanäkymän voi tulostaa ottamalla näytölle ne karttatasot ja osuudet kartasta jotka halutaan tulostaa. Valitsemalla oikeasta yläkulmasta Print-työkalu ja klikkaamalla tulostinsymbolia avautuu tulostusta varten uusi pieni sivu.

  Sivulle kirjoitetaan tulosteelle otsikko ja valitaan minkä mallisena tuloste halutaan. Lisäasetukset-alasvetovalikosta voidaan muokata mm. kartan mittakaavaa, kirjata karttaan tekijän ja vaikuttaa tulostuksen laatuun. Klikkaamalla Tulosta ohjelma tekee kartasta mallin.

  Karttamallin näkee siirtymällä tulostussivun seuraavalle välilehdelle Tulosta tulos. Kartta näkyy sivulla sillä nimellä joka laitettiin kartan otsikoksi. Klikkaamalla karttaa se avautuu uudelle välilehdelle. Kartan voi tallentaa esimerkiksi klikkaamalla hiiren oikeaa ja valitsemalla Tallenna kuva nimellä. Tallennustapa riippuu siitä millä laitteella ja selaimella karttasivustoa käytetään.

Ota yhteyttä