Keravan karttapalvelu

Ajantasaisimman kartan kaupungista löydät Keravan omasta karttapalvelusta osoitteesta kartta.kerava.fi.

Keravan karttapalvelussa voit tutustua muun muassa opaskarttaan ja ortoilmakuviin eri vuosilta. Eri karttatasoja vaihtamalla voit tarkastella myös tietoja esimerkiksi kaupungin maaomaisuudesta, myytävistä yritystonteista, luovutettavista omakotitalotonteista, melualueista sekä monesta muusta kaupungin toimintaan liittyvästä ja paikkatiedon avulla esitettävästä asiasta.

Karttapalvelun työkaluilla voit tulostaa karttoja ja mitata etäisyyksiä sekä luoda karttalinkin, jonka voit jakaa vaikka sähköpostin tai sosiaalisen median kautta. Karttanäkymästä pystyy luomaan myös karttaupotuksen, jonka voit liittää esimerkiksi omille verkkosivuillesi. Tällöin karttapalvelun toiminnallisuudet ja aineistot ovat käytettävissä myös oman sivusi kautta.

Karttapalvelun sisältämiä karttoja ja tietoja kehitetään ja karttapalveluun lisätään uutta tietoa säännöllisesti uusien aineistojen myötä. Karttapalveluun voi myös ehdottaa lisättäväksi tietoa, joka kiinnostaa tai on hyödyllistä myös muille karttapalvelun käyttäjille. Ehdotettuja sisältöjä lisätään mahdollisuuksien mukaan, jos tarvittava aineisto on kaupungin käytettävissä.

Ota karttapalvelu haltuun

Ohjeet karttasivuston käyttöön löytyvät Keravan karttapalvelun sivulta Ohje-välilehden alta. Välilehdellä olevat ohjeet sisältävät ohjeiden tulkintaa ja käyttöä helpottavia kuvaohjeita.

Uusi karttapalvelu toimii vain 64-bittisillä selaimilla. Voit tarkistaa selaimesi bittisyyden pdf-ohjeen avulla. Siirry Selaimen bittisyyden tarkistaminen-ohjeeseen.

Mikäli älypuhelin tai tabletti vie linkistä vanhaan karttapalveluun, pääsee uuteen karttapalveluun poistamalla laitteen selaimen välimuistin tiedot.

Karttapalvelun aineistojen hyödyntäminen

Joitakin paikkatietoaineistoja pääsee hyödyntämään karttapalvelussa. Alla yksityiskohtaisempia ohjeita joidenkin aineistojen käyttöön.

  • 1. Avaa Keravan Karttapalvelusta Rakentaminen- ja tontit aineisto-osio. Avaa aineistojen näkyvyys silmä-symbolista.

    2. Klikkaa kairauspisteet näkyville silmäsymbolista. Kairauspisteet näkyvät kartalla keltaisina ristipisteinä.

    3. Klikkaa haluamaasi kairauspistettä. Karttaikkunaan aukeaa pieni ikkuna.

    4. Siirry tarvittaessa pienessä ikkunassa sivulle 2/2 väkäsiä painamalla, kunnes näet Linkki-rivin.

    5. Klikkaamalla Näytä-tekstiä aukeaa pdf-tiedosto kairauspisteestä. Riippuen käyttämäsi selaimen asetuksista, tiedosto saattaa myös latautua tietokoneelle.

Ota yhteyttä