Työharjoittelijoiden kokemuksia 2023

Keravan kaupunki tarjoaa työharjoittelupaikkoja eri toimialoilta. Haastattelussa kesän 2023 viestinnän harjoittelija Eva Guillard sekä liikuntapalveluiden hallinnon harjoittelija Kalle Kaivola. Lue millaisia mietteitä nuorilta harjoittelijoilta löytyi kaupungilla työskentelystä kokemustensa pohjalta.

Eva Guillard, viestintäharjoittelija

 • Kuka olet?

  Olen Eva Guillard, 19-vuotias tuore ylioppilas Keravalta.

  Missä työskentelet, kuinka kauan ja miten päädyit tähän työpaikkaan?

  Työskentelen Keravan kaupungin viestintäyksikössä viestintäharjoittelijana vuoden loppuun asti. Päädyin tähän työpaikkaan ottamalla yhteyttä viestintäjohtajaan, kysellen kesätyömahdollisuuksia. Harjoittelijan paikkahan sieltä sitten napsahti ja tässä sitä nyt ollaan oltu.

  Oletko pitänyt työstäsi täällä ja voisitko kuvitella päätyväsi kyseisenlaisiin tehtäviin tulevaisuudessakin?

  Olen suorastaan rakastanut työskennellä kaupungin viestinnän parissa! Tehtävät olivat alusta alkaen selkeitä ja pitkälti ennestään tuttuja, mutta paljon on tullut myös kartutettua kokemusta täysin uusien juttujen parissa. Voisin kuvitella päätyväni samankaltaisiin tehtäviin tulevaisuudessakin. Kuten sanoin, viestinnälliset asiat olivat minulle jo ennen tätäkin melko tuttuja ja olen pitänyt valtavasti kesäkaudesta täällä, joten miksipä en löytäisi itseäni tällaisista hommista jatkossakin.

  Mikä on ollut parasta työssäsi ja oletko oppinut jotain uutta?

  Parasta täällä työskentelemisessä ovat ehdottomasti olleet tapahtumapäivät! Olen jo vuodesta 2021 asti saanut olla keikkatyöntekijänä kaupunkimme tapahtumissa, vaihtelevasti kulttuurin sekä viestinnän hommissa, joten niihin kokemuksiin rakastuneena osasin odottaa pitäväni kyseisistä hommista myös harjoitteluni aikana. Lisäksi toki kaikkien itselle tärkeiden kohteiden valokuvaaminen sekä uusien tuttavuuksien kohtaaminen ja haastatteleminen on ollut aivan mahtavaa. Lisäksi kuten äsken jo hieman edellisessä kysymyksessä sivuutinkin, uusiakin juttuja on tullut opittua. Erilaisten somealustojen käyttäminen on ollut entuudestaan vahvinta aluettani, mutta tänä kesänä olen oppinut myös esimerkiksi varmemmaksi WordPressin käyttäjäksi. WordPress on siis nettisivualusta, jonka kautta kaupungin sivutkin on tehty.

  Suosittelisitko Keravan kaupunkia työnantajana, kyllä vai ei – miksi?

  Tämä on helppo kysymys – ehdottomasti kyllä! Useissakin eri kaupungin yksiköissä ja tehtävissä työkokemustani kartuttaneena voin sanoa, että täällä on mahtava meininki. Minusta hyvä työpaikka on sellainen, missä on avoin ilmapiiri. Täältä sellainen löytyy, sillä kertaakaan ei ole tullut pohdittua, uskaltaako jotakin kysyä tai sanoa. Keravan kaupungin palveluksesta löytyy kirjava joukko ihania ihmisiä sekä monipuoliset mahdollisuudet omannäköiseen työskentelyyn.

Kalle Kaivola, liikuntapalveluiden hallinnon harjoittelija

 • Kuka olet?

  Olen Kalle Kaivola, 19-vuotias liikuntatieteiden opiskelija Jyväskylästä.

  Missä työskentelet, kuinka kauan ja miten päädyit tähän työpaikkaan?

  Työskentelen Keravan kaupungin liikuntapalveluiden hallinnon harjoittelijana kolmen kuukauden ajan. Päädyin tähän työpaikkaan sattuman kautta, kun yliopistoni lehtori vinkkasi avoinna olevasta paikasta. Kesätyökuvioni olivat siinä kohtaa ihan avoinna, joten päätin nyt sitten hoitaa tämän harjoittelun, kun niitä kuitenkin tässä opintojen aikana on suoritettava.

  Oletko pitänyt työstäsi täällä ja voisitko kuvitella päätyväsi kyseisenlaisiin tehtäviin tulevaisuudessakin?

  Itselle harjoittelijana on kyllä ollut tähän mennessä todella onnistunut kokemus. Täällä on päässyt hyvin monenlaisten työtehtävien pariin sekä on näytetty kunnolla, miten hommat toimivat. Voisin ehdottomasti kuvitella päätyväni tällaisiin työtehtäviin tulevaisuudessakin.

  Mikä on ollut parasta työssäsi ja oletko oppinut jotain uutta?

  Parasta on ollut päästä näkemään kunnan toimintaa pintaa syvemmältä ja tutustumaan muihin kaupungin ihmisiin. Yleisesti siis ymmärrys kuntatason toiminnasta on avartunut siitä, kun normaalisti tulee ajateltua kunnan olevan hirveän suuri ja sekava kokonaisuus. Uusia juttujakin on tullut opittua, olen muun muassa kerryttänyt osaamistani erilaisten sähköisten ohjelmien ja alustojen parissa.

  Suosittelisitko Keravan kaupunkia työnantajana, kyllä vai ei – miksi?

  Liikuntapalveluista saamani kokemuksen perusteella kyllä. Täällä kaikki ovat mielestäni olleet todella mukavia ja ammattitaitoisia. Paljon kun olen kuullut, millaisia ihmisiä työyhteisöt voivat pitää sisällään, on täällä kyllä ollut niihin kuvitelmiin verraten todella hyvä meininki.