Kerava 100 -lähettiläät kokoontuivat kiertämään Sinkan kesänäyttelyn 

Kerava 100 -lähettiläät kokoontuivat eilen jo viidettä kertaa. Tällä kertaa ohjelmassa oli kuulumisien vaihtoa sekä juhlavuoden uuteen Diivoja ja kylän naisia -näyttelyyn tutustumista.

Taide- ja museokeskus Sinkan Diivoja ja kylän naisia -kesänäyttely oli osalle lähettiläistä jo entuudestaan tuttu, mutta koettavaa ja opittavaa riittää useammallekin vierailukerralle. 

Museokierros alkoi lyhyellä opastuksella, kun lähettiläille kerrottiin tarkemmin esillä olevasta valokuvanäyttelystä. Esittelyn jälkeen lähettiläät hajaantuivat pienempiin porukoihin tutustuakseen näyttelyyn rauhassa. Kiertelyn ohessa vaihdeltiin kuulumisia, kerrottiin kesäsuunnitelmista sekä perehdyttiin näyttelyn myötä naisten ja tyttöjen menneeseen maailmaan. 

Lähettiläät kertoivat näyttelyn olevan mielestään monipuolinen sekä ajatuksia herättävä. Mukana oli myös perheen pienimpiä ja näyttelyssä oli hauskaa tekemistä lapsillekin, erityisesti VR-maailma kiinnosti kovasti.

Lähettiläät kokoontuivat nyt jo viidettä kertaa ja heistä on muodostunut tiivis porukka, joka pitää yhteyttä myös vapaa-ajalla. 

Mennyt Kerava naisten ja tyttöjen silmin 

Satavuotista taivaltaan juhliva Kerava herää eloon Sinkan Diivoja ja kylän naisia -näyttelyssä, jossa vanhat valokuvat alkavat puhua tekoälyn tuottamalla äänellä. 

Näyttelyssä Keravan historiaa katsotaan naisten ja tyttöjen silmin. Vanhimmat museon kokoelmista poimituista valokuvista ovat yli sadan vuoden takaa, uusimmat 1960-luvulta, ajalta ennen kuin Keravasta tuli kaupunki. Kuvissa poseeraavat niin tivolien diivat kuin maatalojen emännät ja terhakkaat tytöt. 

Mahdollista on myös kurkistaa Sariolan tivolin ampumaradalle sekä tehdä virtuaalimatka kauppalan vanhaan keskustaan avatar-oppaiden johdattamana.

Tulevaa ohjelmaa Sinkassa 

Näyttely on esillä Sinkassa 15.9.2024 asti, eli vierailulla Taide- ja museokeskuksessa ehtii vielä käymään kesän aikana. Sinkan perhetiistaita vietetään 30.7. kello 12–16, jolloin Diivoja ja kylän naisia -näyttelyyn kannattaa lähteä tutustumaan koko perheen voimin. Luvassa on erilaista museopuuhaa kesälomalaisille, kuten lapsille suunnattuja opastuskierroksia, työpaja sekä VR-elämyksiä.

Jos näyttelyyn haluaa tutustua hiukan tarkemmin, kannattaa suunnata Sinkan yleisöopastuksiin. Opastetut näyttelykierrokset kestävät noin 45 minuuttia ja niille voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla. Seuraava yleisöopastus järjestetään 31.7. kello 17 alkaen.

Tutustu Sinkan tuleviin tapahtumiin kaupungin tapahtumakalenterista.