Keravan Tilkkukilta lahjoittaa peittoja vastasyntyneille juhlavuoden kunniaksi

Keravan Tilkkukilta juhlistaa satavuotiasta Keravaa hienolla tempauksella. Tilkkukillan vapaaehtoiset ovat ommelleet peittoja, jotka lahjoitetaan sadalle ensimmäiselle vuonna 2024 syntyvälle keravalaisille vauvalle.

-Meillä oli jo vuoden 2022 keväällä suunnitelma, että teemme Keravan neuvolaan vauvanpeittoja, mutta siinä vaiheessa hanke kariutui. Kun huomasimme, että Kerava täyttää 100 vuotta, päätimme toteuttaa tämän suunnitelman. Ahkeroimme koko syksyn ja näin saimme valmiiksi sata peittoa lahjoitettavaksi keravalaisille vauvoille, kertoo Keravan Tilkkukillan killanvetäjä Airi Laajala.

Vauvojen peitot lahjoitettiin Keravan neuvolaan maanantaina 18.12.2023, jossa peitot odottelevat vuoden 2024 sataa ensimmäistä vauvaa. Lahjoitus tehtiin suurella sydämellä ja paikalla oli iso edustus Keravan Tilkkukillasta. Mukaan pääsivät Airi Laajala, Marianne Haukkavaara, Tuula Peura, Mima Sinisalo, Seija Kortelainen, Raija Vänttinen, Liisa Härkönen, Anne Kortesmäki ja Pirjo Leppänen. Keravan kaupunkia edusti kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ja neuvolasta paikalla oli osastonhoitaja Emilia Lahtiluoma.

Keravan Tilkkukillasta Airi Laajala, Marianne Haukkavaara, Tuula Peura, Mima Sinisalo, Seija Kortelainen, Raija Vänttinen, Liisa Härkönen, Anne Kortesmäki ja Pirjo Leppänen saapuivat neuvolaan lahjoittamaan kauniit peitot. Kuvassa oikealla Keravan neuvolan osastonjohtaja Emilia Lahtiluoma ja hänen vieressään Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

-Tämä lahjoitus lämmittää mieltäni ja on mitä hienoin esimerkki keravalaisesta yhteisöllisyydestä. Uskon, että peitot tulevat olemaan käytössä monen sukupolven ajan. Tavaralla, jolla on tarina, on suuri merkitys. Sydämellinen kiitos upeasta lahjoituksesta, iloitsee kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

-Suuri kiitos neuvolan puolesta. On erityisen hienoa, että jokainen peitto on uniikki ja omannäköisensä, kuten on jokainen vauvakin. Tämä on hieno yksilöllinen lahja ja muisto Keravan juhlavuodesta keravalaisille perheille, kiittää osastonjohtaja Emilia Lahtiluoma.

Jokainen peitto on uniikki ja peittoihin on kirjailtu Kerava 100 teksti.

Tilkkukilta on toiminut Keravalla jo yli 30 vuotta

Keravan Tilkkukillan kolmekymppisiä vietettiin vuonna 2022, jolloin kilta järjesti juhlanäyttelyn paikallisessa Galleria Allissa. Kilta järjestää näyttelyitä noin viiden vuoden välein ja satavuotiasta kotikaupunkia haluttiin juhlistaa tällä erityisellä tempauksella.

Keravan Tilkkukiltaan kuuluu tällä hetkellä 20 jäsentä, jotka kokoontuvat kerran kuussa. Tilkkukilta on jo monen vuoden ajan tehnyt erilaisia lahjoituksia, kuten seinävaatteita ja lasten peittoja hyväntekeväisyyteen. Tilkkukilta kuuluu valtakunnalliseen Finn Quilt ry järjestöön, johon kuuluu 76 kiltaa ympäri Suomea.

Tilkkuyhdistyksen verkkosivut