Reflektor Kerava 100 Special tuo valoa tammikuun iltoihin

Audiovisuaalisen taiteen festivaali Reflektor juhlistaa 100-vuotiasta Keravaa. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma on helppo tapa nauttia taiteesta. Reflektorin edellisvuosien tapahtumat esimerkiksi Vantaalla houkuttelivat tuhansia kävijöitä ihastelemaan valo- ja ääniteoksia. Myös Keravalle odotetaan runsaasti väkeä.

Viisi näyttävää kohdetta esteettömän reitin varrella

Keravalle on luvassa mielenkiintoinen kattaus taidetta viiden erilaisen teospaikan kautta. Osa teoksista on tehty tilaustyönä tätä tapahtumaa varten, osa on ollut esillä aiemmissa Reflektor-tapahtumissa. Kaikki teokset sijaitsevat Keravan keskustassa esteettömän, noin 800 metrin mittaisen reitin varrella.

Teosreitin avaa juhlavasti kymmenistä discopalloista toteutettu teos, joka säkenöi valoa ympäristöönsä. Keravan kirjaston seinälle heijastetaan yhteistyössä Keravan peruskoululaisten kanssa tehty Kerava Maps. Aurinkomäen amfiteatterin ääniteoksen äärelle sopii istua ja tunnustella, kuinka hypnoottinen äänimaisema vangitsee mukaansa. Vanhassa Anttilan kiinteistössä piirtoheittimet projisoivat tilaan kolme teosta – tutkielman tyyneyden käsityksestä, tulkinnan ajelehtimisesta sekä vastatoimen luonnon arvostuksen heikkenemiselle. Reitin päättää näyttävä 14-metrinen teos, joka muuttaa Anttilan tunnelin mielikuvitusmaailmaksi, josta jokainen löytää jotain mielenkiintoista tutkittavaa.

Tapahtuma on maksuton ja se sopii kaikille, myös perheen pienimmille! Teokset ovat nähtävissä torstaista sunnuntaihin 25.1.–28.1. klo 18–22. Reittikartta löytyy Reflektorin verkkosivuilta: Reflektor.

Ruoka ja juoma

Reflektorin kioskikahvilassa kirjaston vieressä Paasikivenkadulla voi nauttia kupin lämmintä juotavaa. Kahvilassa pääsee herkuttelemaan muun muassa makkaroilla, vegemakkaroilla ja hodareilla. Keravan keskustassa teosten läheisyydessä on lisäksi useita ravintoloita.

Saapuminen Keravalle

Paikalle pääsee helposti julkisella liikenteellä. Ensimmäinen teos sijaitsee Keravan rautatieaseman vieressä, mihin pääsee kätevästi lähijunilla ja HSL:n busseilla. Reitti myös päättyy rautatieaseman läheisyyteen.

Keskustan poikkeusjärjestelyt

Festivaalin taideteoksia aletaan rakentamaan maanantaina 22.1. Rakennusvaiheen aikana keskustan alueella on rakennustyökoneita sekä erilaista välineistöä. Aurinkomäen amfiteatterille on tulossa ääniteos, joka toistaa tapahtumaan sävellettyä kappaletta tapahtuma-ajan puitteissa. Äänitekniikan ammattilaiset testaavat äänijärjestelmää ennakkoon keskiviikkona 24.1.

Aleksis Kiven tie ja Paasikivenkatu suljetaan liikenteeltä Asematien risteyksestä Keravan torille asti. Paikalla on liikenteenohjaus ja tontille ajo on sallittu liikenteenohjaajien avustuksella. Alueen asukkaita on erikseen tiedotettu poikkeusjärjestelyistä. Tapahtuma voi vaikuttaa tilapäisesti kävely- ja pyöräilyreitteihin.

Liikenteeltä suljettu katu Keravan keskustassa 25.-28.1.2024

Keravalla linjat 641, 963, 971, 972, 973 ja 975/N poikkeusreiteillä 25.–28.1. Poikkeusreitin takia poissa käytöstä ovat pysäkit Keravan tori (Ke0403) ja (Ke0404) sekä pysäkit Keravanaukio (Ke0405) ja (Ke0406). Tilapäiset korvaavat pysäkit Sampolan tunneli (Ke0431) ja (Ke0432) sijaitsevat Asemantiellä, Kauppakaaren kohdalla. Bussien poikkeusreiteistä saa lisätietoa suoraan HSL:ltä: HSL:n sivuille.

Tapahtuman aikana keskustan alueen valaistus on tavallista himmeämpi.

Tervetuloa nauttimaan ääni- ja valotaiteesta!

Tervetuloa osallistumaan tapahtumaan läheltä ja kaukaa! Lisätietoja tapahtumasta löytyy Keravan tapahtumakalenterista ja Reflektorin verkkosivuilta.

Tapahtuman järjestää Reflektor ry yhteistyössä Keravan kaupungin ja Sun Effects Oy:n kanssa. Reflektor Kerava 100 Special tapahtuman kumppani on Taikavestas. Tapahtumapaikkakumppaneina toimivat Keravan kaupunki ja Purkutaide-kollektiivi.

Lisätietoa

  • Keravan kaupungin kulttuurituottaja Kalle Hakkola, kalle.hakkola@kerava.fi, 040 318 2895
  • Reflektorin toiminnanjohtaja Sandra Petersen, sandra.petersen@suneffects.fi

Tutustu kaikkiin juhlavuoden tapahtumiin kaupungin tapahtumakalenterissa. Ohjelmisto täydentyy pitkin vuotta!

Uutisen pääkuva: Hannu Iso-Oja, Reflektor 2023