E-kirjasto-sovellukset nyt ladattavissa

E-kirjasto-sovellus on nyt pienen viiveen jälkeen ladattavissa myös Android-laitteille. IOS-laitteille sovelluksen pystyi lataamaan jo aikaisemmin.

Uusi E-kirjasto on Suomen kuntien yhteinen sähköisen aineiston palvelu. Sen käyttö on asiakkaille maksutonta.

E-kirjastoa käytetään sovelluksen kautta. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen kautta mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

E-kirjastossa on satoja e- ja äänikirjoja sekä niihin tuhansia lukuoikeuksia. Palvelussa on myös aikakauslehtiä. Aineistoja hankitaan koko ajan lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.

Saat tarvittaessa apua kirjastosta uuden palvelun käyttöön otossa. Voit tutustua palveluun myös Kansalliskirjaston sivuilla.

Kansalliskirjasto tiedottaa, että joidenkin pankkien tunnusten käyttämisessä on ollut ongelmia. Tällöin kannattaa kokeilla seuraavia:

  • Yritä hetken kuluttua uudelleen.
  • Tyhjennä puhelimen välimuisti ja käynnistä puhelin uudelleen.
  • Poista sovellus ja lataa se uudelleen.

Sovelluksesta korjataan vielä seuraavat asiat:

  • Sovelluksen kieliversioissa voi olla virheitä eli jos käytät sovellusta suomeksi, siellä saattaa olla otsikoita englanniksi.
  • Huollettavien (lasten) tietojen näkymisessä sovelluksen asetuksissa voi olla aluksi muutaman päivän viive.
  • Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, kaupunkisi tai kuntasi kirjasto voi rekisteröidä E-kirjaston käyttöösi. E-kirjaston rekisteröinti kirjastoissa on mahdollista noin viikon kuluttua avaamisen jälkeen.
  • Englannin- ja muunkielinen aineisto saadaan mukaan valikoimaan viimeistään heinäkuun alussa.

E-kirjastossa on nyt mukana 221 kuntaa eli 85% (4,7 miljoonaa) Suomessa asuvaa on palvelun piirissä.