Keravan joulu

Jouluvalot loistavat Heikkilän kotiseutumuseon pihalla.

Keravan joulu 2023

Keravan joulu järjestetään vuonna 2023 kolmatta kertaa Heikkilän kotiseutumuseon alueella. Tapahtuman tiedot päivittyvät tälle sivulle syksyn 2023 aikana.

Keravan joulu

Keravan joulu järjestetään Heikkilän kotiseutumuseon alueella osoitteessa Museopolku 1.

Heikkilän pihapiiri tarjoaa ainutlaatuiset puitteet tunnelmalliselle tapahtumalle. Keravan joulu kutsuu ihmiset yhteen virittäytymään loppuvuoden juhlallisuuksiin. Tarjolla on kokemuksia ja tunnelmointia joulutorin, hyvän ruoan ja monipuolisen ohjelman parissa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Ohjelma

Tapahtuman ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman järjestää Keravan kaupunki. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Esteettömyystiedot ja saapuminen

Osa tapahtuman ohjelmasta on Heikkilän päärakennuksen sisätiloissa. Päärakennus ei ole esteetön: tilaan vie puuportaat ja sisällä on kynnyksiä huoneiden välillä. Tapahtumakävijöitä varten tapahtumassa on väliaikaisia wc-tiloja, joista yksi on inva-wc.

Otathan huomioon saapuessasi, että Heikkilässä ei ole parkkipaikkoja. Lähin parkkipaikka löytyy Keravan asemalta. Tapahtumaan pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. VR:n ja HSL:n junaliikenne kulkee Keravan asemalle, joka on noin kilometrin kävelymatkan päässä Heikkilästä. Lähin bussipysäkki sijaitsee Porvoonkadulla alle 100 metrin päässä alueesta.

Keravan joulusta viestitään kaupungin sosiaalisessa mediassa

Virittäydy tunnelmaan Instagramissa: @cityofkerava ja Facebookissa: Keravan kaupunki. Käytä tunnisteita #KeravanJoulu ja #HeikkilänKotiseutumuseo.

Joulutorin myyntipaikat

Keravan joulussa on myyntipaikkoja joulun sesonkiin ja tunnelmaan sopiville myyjille ja ruokatoimijoille. Joulutorille toivotaan erityisesti lahjaksi sopivia tuotteita kuten käsitöitä tai muita laadukkaita tavaroita, aineettomia lahjoja, joulupöytään sopivia herkkuja sekä tapahtumakävijöitä ruokkivia ruokatoimija.

Myyntipaikat ovat pääasiassa telttapaikkoja, jonne kukin toimija tuo oman myyntitelttansa. Myös joitakin pöydällisiä sekä myyntiautoille tarkoitettuja paikkoja on tarjolla.

Myyntipaikkoja voivat hakea elintarvikkeita, tavaroita tai aineettomia lahjoja myyvät yritykset, yhdistykset, yksityiset henkilöt ja muut toimijat – pelkästään toiminnanesittelyyn ei paikkoja myönnetä.

 • Tarjolla on kolmenlaisia myyntipaikkoja:

  Telttapaikat

  Myyjä tuo alueelle oman teltan. Telttapaikkojen koot ovat 2m x 2m ja 4m x 4m. Teltat asetetaan ohjatusti niin, että ne muodostavat kävijöille selkeästi kierrettävän torialueen. Telttapaikkaan kuuluu sähkö, mutta sähkön tarpeesta tulee informoida järjestäjää etukäteen.

  Myyntiautot

  Alueelle mahtuu muutama myyntiauto. Paikkaan kuuluu sähkö, mutta sähkön tarpeesta tulee informoida järjestäjää etukäteen.

  Pienet pöytäpaikat

  Alueella on kolme aitan eduspaikkaa, joihin voi tulla myymään ilman telttaa. Paikat eivät ole katettuja, mutta huonon sään yllättäessä aitan alatasannetta voi käyttää suojana tavaroille. Näihin paikkoihin kuuluu yksinkertainen pöytä klaffijaloin. Myyjä vastaa pöydän koristelusta esimerkiksi pöytäliinalla. Pöytäpaikkoihin ei kuulu sähköä. Mikäli toivot tällaista paikkaa, mainitse se hakemuksessa.

  Myyntihinnat yhdistyksille

  Myyntipaikkaalv 24%alv 0%
  Telttapaikka 2m x 2m50€40,32€
  Telttapaikka 4m x 4m 75€ 60,48€

  Myyntihinnat yrityksille

  Myyntipaikkaalv 24%alv 0%
  Telttapaikka 2m x 2m100€80,65€
  Telttapaikka 4m x 4m150€120,97€
  Pöytäpaikka 2m x 2m100€80,65€
  Myyntiauto, pituus enintään 6 metriä200€161,29€

  Myyntipaikkaan kuuluvat palvelut:

  • käyttösähkö sovittaessa
  • järjestyksenvalvonta
  • lajiteltu jätehuolto
  • tapahtuman markkinointi ja viestintä

  Alueella on yövalvonta, mutta kaikki alueelle jätetyt rakenteet ja tavarat ovat myyjän vastuulla.

  Myyntipaikkojen jaossa painotetaan toimijoita, joilla on myytävänä seuraavanlaisia tuotteita:

  • tuote on valmistettu Suomessa tai se työllistää Suomessa vähintään designin osalta
  • tuote on valmistettu lähialueella tai toimija on paikallinen yritys tai yhdistys
  • tuote on korkealaatuinen
  • tuotemerkki tai konsepti on yksilöllinen
  • tuote liittyy jouluun tai loppuvuoden juhlallisuuksiin ja sopii lahjaksi tai juhlapöytään
  • tuotteella on ekologisuudesta kertova sertifikaatti
  • tuote on pakattu ekologisesti
  • elintarviketuotteissa on huomioitu erikoisruokavaliot
  • elintarviketoimija tarjoaa maistiaisia tai tuote on mahdollisuus ostaa lämmitettynä ja syödä paikan päällä
 • Keravan joulu Heikkilän kotiseutumuseolla, Museopolku 1, 04200 Kerava
  lauantaina 17.12.2022 klo 10–18 ja sunnuntaina 18.12.2022 klo 10–16.

  Tehdään yhdessä Keravan joulusta entistä ekologisempi ja kestävämpi tapahtuma. Kiitos etukäteen!

  Järjestäjä

  Tapahtuman järjestäjänä toimii Keravan kaupunki, jonka vastuulla on sekä tapahtuma-alue että ohjelma.

  Paikkavaraukset

  Paikkavaraus on sitova. Laskut lähtevät viikolla 46, ja lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä. Mahdollisia peruutuksia ei hyvitetä enää laskutuksen jälkeen.

  Myyntipaikan pystytys

  Jokainen myyjä vastaa itse myyntipaikkansa turvallisesta ja asianmukaisesta pystytyksestä ja esimerkiksi telttapainoista. Järjestäjällä on oikeus tarkastaa myyntipaikat ja määrätä suoritettavaksi tarpeelliseksi katsomansa muutokset. Paikkojen pystytys alkaa perjantai-iltana klo 18.00. Tapahtuma-alueelta tulee olla kaikki autot pois ja myyntipaikkojen tulee olla pystytetty lauantaina klo 9.00 mennessä.

  Vartiointi

  Markkinoilla on järjestyksen valvontaa la klo 10–18.00 ja su klo 10.00–16.00, sekä yövalvonta tekniikalle la-su välisenä yönä. Pystytetyt rakenteet ja paikalle jätetyt tavarat ovat myyjän omalla vastuulla. Myyjällä on tärkeää olla sen toiminnan kattavat vakuutukset, sisältäen henkilökunnan ja käyttöomaisuuden asianmukaisen vakuutusturvan. Keravan kaupungilla ei ole esimerkiksi vakuutusta alueelle jätetyille tuotteille, joten kehotamme myyjiä keräämään tuotteet yön ajaksi pois.

  Sähkö

  Sähkö sisältyy paikan hintaan, mutta sitä on saatavilla rajoitetusti. Ilmoita sähköntarpeesta ilmoittautumisen yhteydessä. Mahdolliset jatkojohdot (vähintään 20m/myyntipiste) on myyjän huolehdittava itse.

  Huom! Maadoittamattomien tai sisäkäyttöön tarkoitettujen (valkoisten) jatkojohtojen käyttö on ehdottomasti kielletty.

  Kaasun, nestekaasun ja rasvan käyttö

  Ilmoita järjestäjälle, jos käytät kaasua. Nestekaasun käyttäjän tulee pelastusviranomaisten vaatimuksesta varata riittävät alkusammutusvarusteet (jauhesammutin ja sammutuspeite) myyntipisteen läheisyyteen. Myös nestekaasupullojen käytössä tulee noudattaa viranomaisten ohjeita (muun muassa yksi 27 kg pullo sallitaan 4m x 4m myyntipaikassa ja se vaatii 6kg käsisammuttimen ja 120cm x 180cm sammutuspeitteen). Jokaisen rasvan käyttäjän tulee suojata myyntipaikkansa huolellisesti. Keravan kaupungilla on oikeus laskuttaa mahdollisesta puhdistustyöstä erikseen.

  Elintarvikkeiden myynti

  Elintarvikealan toimijan on tiedotettava elintarvikkeen myynnistä ja muusta käsittelystä liikkuvassa elintarvikehuoneistossa niiden kuntien valvontaviranomaisille, joiden alueella toimintaa harjoitetaan. Tiedon on oltava viranomaisella viimeistään neljä arkipäivää ennen ilmoitetun toiminnan aloittamista. Elintarviketarkastajat kulkevat mahdollisesti tapahtuman aikana tarkastamassa, että ilmoitus elintarvikkeiden myynnistä Keravalla on tehty. Tarkastaja tekee huomautuksen elintarvikelain laiminlyönneistä, josta myös toimitetaan tieto toimijan/yrityksen kotipaikkakunnalle. Tästä saattaa seurata elintarvikkeiden myyntioikeuden peruminen.

  Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, PL 60, 04301 Tuusula. Yhteyshenkilönä Tarmo Asikainen 040 314 4712, yaktoimisto@tuusula.fi.

  Autojen ajaminen markkina-alueelle ja pysäköinti

  Autojen ajo markkina-alueelle on sallittua vain pystytystä ja purkua varten. Muina aikoina autojen tuonti alueelle ilman järjestäjän lupaa on ehdottomasti kielletty. Myyjät voivat pysäköidä autonsa esimerkiksi Keravan aseman läheisyyteen tai muille keskustan parkkialueille; omaa pysäköintitilaa ei ole myyjille osoitettu.

  Siivous ja kierrätys

  Myyjät ovat velvollisia huolehtimaan myyntipaikkojensa siivouksesta lisälaskun uhalla myös pois lähtiessään. Kaikki kertyneet jätteet on kuljetettava jäteastioihin. Markkina-alueella on seka- ja biojäteastioita. Myyjien tulee kierrättää syntyvät jätteet ja esimerkiksi pahvit, metalli ja lasi tulee hoitaa itse pois markkina-alueelta.

  Kerava on monimuotoinen viherkaupunki. Pyrimme olemaan myös ekologisesti vastuullinen tapahtumajärjestäjä. Vahvana kehotuksena ruokamyyjille on siirtyä käyttämään biohajoavia kertakäyttöastioita. Kaikkia myyjiä kehotetaan käyttämään ekologisia pakkausmateriaaleja.

Lisätietoja

Kulttuuripalvelut

Käyntiosoite: Keravan kirjasto, 2. kerros
Paasikivenkatu 12
04200 Kerava
kulttuuri@kerava.fi