Keravan joulu

Koko perheen ohjelmallinen joulutapahtuma Heikkilän kotiseutumuseon tunnelmallisessa pihapiirissä.

Keravan joulu järjestetään vuonna 2023 kolmatta kertaa Heikkilän kotiseutumuseon alueella osoitteessa Museopolku 1. Jouluiseen tunnelmaan pääsee virittäytymään lauantaina 16.12. ja sunnuntaina 17.12. klo 10–18.

Heikkilän kotiseutumuseon pihapiiri tarjoaa ainutlaatuiset puitteet tunnelmalliselle tapahtumalle. Keravan joulu kutsuu ihmiset yhteen virittäytymään loppuvuoden juhlallisuuksiin. Tarjolla on kokemuksia ja tunnelmointia joulutorin, hyvän ruoan ja monipuolisen ohjelman parissa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Upea ohjelmasisältö

Keravan joulu -tapahtuma on täynnä upeaa, jouluista ohjelmaa: valotaidetta, tulishow, valoshow, hevoskärryajelua, himmelityöpaja, kehruunäytöksiä, tanssi-, laulu- ja musiikkiesityksiä, kauneimmat joululaulut yhteislauluna, museokierroksia, nukketeatteriesitys sekä tietenkin joulupukki! Kaikki ohjelma on kävijöille ilmaista.

Flowers of Life – valotaideteos

Flowers of Life on suomalainen, UV-valotaiteeseen erikoistunut taideryhmä, jonka teokset ovat ihastuttaneet yleisöä lukuisissa tapahtumissa Suomen lisäksi 24 maassa ympäri maailmaa. Keravan joulu -tapahtumassa Flowers of Life -kollektiivin valotaideteos luo taianomaista tunnelmaa Heikkilän kotiseutumuseon alueelle. Valotaideteos on nähtävillä koko tapahtuman ajan.

Sinebrychoffin panimohevoset la klo 11-15

Lempeät jättiläiset Ludvig ja Frederik ajeluttavat tapahtumakävijöitä kärryillä Heikkilän lähistöllä lauantaina kello 11-15.

Tulishow Kaiku la klo 17

Belenos-kokoonpanon uusin tuliesityskokonaisuus “Kaiku” on mahtipontinen ja menevä tulishow, jossa nähdään flow-taiteiden huippuosaamista! Kaiku, tulen kuiskaus, syntyy taitavien tuliesiintyjien käsittelyssä ja kasvaa näyttävän tanssin voimalla aina roihuksi saakka. Ammattilaistasoisessa tulishow’ssa yhdistyvät välinemanipulaatio ja tanssi, sekä flow-taiteiden alan parhaimmat esiintymisvälineet.

Valoshow Halo su klo 17

Futuristinen ja tunnelmaa nostattava valoesitys täynnä pohjoisen taikaa! Valoshow Halo yhdistää taianomaiset valot, tanssin, illuusion sekä alan parhaat valovälineet. Halo on useasta numerosta koostuva, katseen vangitseva valoshow.

Katso tapahtuman koko ohjelmasisältö aikatauluineen:

 • Sinebrychoffin panimohevoset Ludvig ja Frederik ajeluttavat tapahtumakävijöitä kärryillä Heikkilän lähistöllä lauantaina kello 11-15.

  11-13 Keravan kirjaston ohjelmaa
  11-15 Kehruunäytös – Jutta Jokinen
  11:30 Heikkilän museon jouluopastus
  12:00 Kauneimmat joululaulut – yhteislaulu
  13:00 Kansanlaulukuoro Hytkyt
  13:30-15:30 Keravan kirjaston ohjelmaa
  13:30 Heikkilän museon jouluopastus
  14:00 Sompion koulun 4B-musiikkiluokka
  15:00 Kauneimmat joululaulut – yhteislaulu
  15:30 Sompion koulun 4B-musiikkiluokka
  16:00 Hehkee-duo – upeat laulusolistit Elina Arlin ja Annika Tepponen
  17:00 Tulishow Kaiku: Tulen kuiskaus syntyy taitavien tuliesiintyjien käsittelyssä ja kasvaa näyttävän tanssin voimalla aina roihuksi saakka!

  Flowers of Life -kollektiivin valotaideteos on nähtävillä koko tapahtuman ajan.

  Muutokset mahdollisia.

 • 10-18 Himmeli-työpaja
  11:30 Heikkilän museon jouluopastus
  12:00 Ilo Ensemble
  12:30 Nukketeatteriesitys Saunatonttu
  13-15 Joulupukki kiertelee tapahtuma-alueella toivottamassa hyvää joulua
  13:00 Naiskuoro Ilona
  13:30 Heikkilän museon jouluopastus
  14:00 Keravan Tanssiopiston näytös
  15:00 Nukketeatteriesitys Saunatonttu
  16:00 MeriTuuli
  17:00 Valoshow Halo: Futuristinen valoesitys täynnä pohjoisen taikaa! Yhdistää taianomaiset valot, tanssin, illuusion sekä alan parhaat valovälineet.

  Flowers of Life -kollektiivin valotaideteos on nähtävillä koko tapahtuman ajan.

  Muutokset mahdollisia.

Esteettömyystiedot ja saapuminen

Osa tapahtuman ohjelmasta on Heikkilän päärakennuksen sisätiloissa. Päärakennus ei ole esteetön: tilaan vie puuportaat ja sisällä on kynnyksiä huoneiden välillä. Tapahtumakävijöitä varten tapahtumassa on väliaikaisia wc-tiloja, joista yksi on inva-wc.

Otathan huomioon saapuessasi, että Heikkilässä ei ole parkkipaikkoja. Lähin parkkipaikka löytyy Keravan asemalta. Tapahtumaan pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. VR:n ja HSL:n junaliikenne kulkee Keravan asemalle, joka on noin kilometrin kävelymatkan päässä Heikkilästä. Lähin bussipysäkki sijaitsee Porvoonkadulla alle 100 metrin päässä alueesta.

Joulutorilta lahjat pukinkonttiin ja herkut joulupöytään

Keravan joulun joulutorilla on myynnissä lahjaksi sopivia tuotteita, kuten käsitöitä tai muita laadukkaita tavaroita, aineettomia lahjoja, joulupöytään sopivia herkkuja sekä tapahtumakävijöitä ruokkivia ruokatoimijoita.

 • Anne Reijonen
  Saaristolaisleipää, pihkavoidetta, kierrätetyistä lasitiilistä tehtyjä tunnelmavaloja, voikukkasiirappia, kuusenkerkkäsiirappia, maustettuja suoloja, erilaisia sinappeja, käsin tehtyjä pipoja ja kaulureita. Kaikki tuotteet saa halutessaan jouluisessa pussissa tai pakkauksessa.

  From Nordic Nature
  Itse tehty saippua täysin biohajoavista materiaaleista.

  Jussi Paalanen
  Hattaraa ja popcornia. Tarjolla erimakuista hattaraa, myös jouluiseen teemaan sopivana. Suolatasapainosta pitää huolen popcorn. jota sitäkin voi maustaa eri tavoin. Tuotteet valmistetaan paikan päällä tilauksesta.

  Margit Ojaniemi, Irmeli Ojaniemi, Tuija Mäensivu
  Yksilölliset, käsinneulotut ja itse suunnitellut kirjoneulelapaset, villasukat ja muut villatuotteet ja koristeet (Irmeli Ojaniemi), käsintehdyt ja itse suunnittellut hopealusikkakorut (Tuija Mäensivu), jouluiset leivonnaiset ja koristeet sekä glögimyynti (Margit Ojaniemi)

  Katja Saario Oy
  Katja Saarion kuvittamat tuotteet, kalenterit, tyynyliinat, laudeliinat, pussukat yms.

  Keravan kaupunki
  Jaossa tietoa Keravan kaupungin 100-vuotisjuhlavuodesta ja Uuden Ajan Rakentamisen Festivaalista.

  Keravan Käsintaitajat ry (vain lauantaina)
  Kädentaitajayhdistyksen jäsenten laadukkaita käsitöitä, kirjoneulesukkia, lapasia ja muita neuleasusteita, käsintehtyjä luonnonmateriaalitöitä, ompelutuotteita, sisustustuotteita ja koristeita ym.

  Keravan saksalainen päiväkoti ry / Spielhaus
  Saksalainen bratwursti, vohvelit Nutellalla ja saksalaisia leivonnaisia. Kaikki tuotteet ovat suomalaisista raaka-aineista valmistettuja.

  Keravan seurakunta
  Seurakunnan käsityöryhmän vapaaehtoisten valmistamia käsitöitä ja jouluaskarteluja, myynti naisten lukutaitotyön hyväksi (Pipliaseura). Lisäksi Keravan kirkko 60 vuotta -juhlakahvia (vastuullisesti tuotettu suomalaisen pienpaahtimon kahvi). Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja.

  Kirsi Asposalo
  Aitoon hapanjuureen valmistettuja leipiä (mm. maalaisleipää ja saaristolaisleipää), itse tehtyä piparkakkutaikinaa ja muita jouluisia leivonnaisia.

  Lila Wagon Cafe
  Grilliburger, kuuma maitokaakao.

  Pancaker-miniletut / Marrel Oy
  Sipoolaisen perheyrityksen lämpöiset miniletut. Makea täyte (valinnan mukaan esim. hillo ja kermavaahto, suolainen kinuski tms.) tai suolainen täyte (juusto).

  Sompion koulun 5A
  Luokan valmistamia käsitöitä, leivonnaisia, sinappia, piparkakkutaloja, villasukkia ja muita jouluherkkuja sekä käsitöitä. Saatavilla myös gluteenittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Valmistamme tuotteet hygieenisesti ja mahdollisimman paljon kotimaisista raaka-aineista.

  Tanssiteatteri Kaie ry
  Kalan biojätteestä valmistettuja koruja perinneparkituksen keinoin.

  Uudenmaan ev.lut. Kansanlähetys ry
  Sipoossa tehtyjä puukäsitöitä sekä leivonnaisia, mehua ja kahvia.

Keravan joulusta viestitään kaupungin sosiaalisessa mediassa

Virittäydy tunnelmaan Instagramissa: @cityofkerava ja Facebookissa: Keravan kaupunki.

Käytä tunnisteita #KeravanJoulu ja #HeikkilänKotiseutumuseo.

Tapahtuman järjestäjä on Keravan kaupunki. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja

Kulttuuripalvelut

Käyntiosoite: Keravan kirjasto, 2. kerros
Paasikivenkatu 12
04200 Kerava
kulttuuri@kerava.fi