Sirkusmarkkinat

Sirkus Aikamoisen pariakrobaatit esiintyvät Keravan Sirkusmarkkinoilla.

Sirkusmarkkinat on perinteinen keravalainen kaupunkitapahtuma, jossa sirkusesitykset ja syysmarkkinat saavat kaupunkilaiset tulemaan koolle Keravan keskustaan.

Vuoden 2023 Sirkusmarkkinat järjestetään 9.-10.9. Tunnelmaa luovat syysmarkkinat, monipuolinen sirkusohjelma sekä Suomen Tivoli, joka päättää kiertueensa Keravalle.

Sirkusmarkkinoiden ohjelma

Ohjelma päivittyy kaupungin tapahtumakalenteriin: tapahtumakalenteri

Ohjelmistossa on monipuolinen kattaus nykysirkusta ja työpajoja. Tapahtumassa on ruokatoimijoita palvelemassa tapahtumavieraita. Suomen Tivoli on Keravalla perjantaista sunnuntaihin.

Varaa markkinapaikka

Markkinapaikkojen varaaminen on auki. Tutustu sääntöihin huolella, täytä lomake ja tule mukaan toteuttamaan iloista suurtapahtumaa keskelle Keravaa.

Varaa markkinapaikka Google Forms-lomakkeella.

Sirkusmarkkinoiden historia

Ensimmäiset Sirkusmarkkinat järjestettiin vuonna 1978. Alun perin markkinoiden päätavoite oli rahan kerääminen keravalaista sirkus- ja tivoliperinnettä kunnioittavan sirkusmuistomerkin toteuttamiseksi. Sirkusmuistomerkki paljastettiin vuonna 1979, ja se sijaitsee edelleen Keravan kävelykadulla.

Sirkusmarkkinoista tuli Kerava-seuran taidejaoksen ja sen perillisen, Keravan Taide- ja Kulttuuriyhdistyksen, varainkeruun olennainen väline. Näin kartutettiin yhdistyksen taidehankintoja, jotka muodostivat merkittävän osan vuonna 1990 perustetun Keravan Taidesäätiön museokokoelmasta.

Sirkusmarkkinoista syntyi jokavuotinen perinne. Myöhemmin tapahtuman järjestäminen siirtyi Keravan Urheilijoille, ja nykyään tapahtuman järjestelyistä vastaa kaupunki.

Aurinkomäen yleisössä oli iloinen, karnevalistinen pikkukaupungin tunnelma – tällaista ei ole Helsingissä. Esiintyjänä aistin, että ihmiset tuntevat toisensa.

Sirkustaiteilija Aino Savolainen
Taiteilija Aino Savolainen esiintyy sirkusrenkaalla.

Lisätietoja

Kulttuuripalvelut

Käyntiosoite: Keravan kirjasto, 2. kerros
Paasikivenkatu 12
04200 Kerava
kulttuuri@kerava.fi