Sirkusmarkkinat

Sirkusmarkkinat 2024

Sirkusmarkkinat on perinteinen keravalainen kaupunkitapahtuma, jossa sirkusesitykset ja syysmarkkinat saavat kaupunkilaiset kokoontumaan Keravalle. Vuoden 2024 Sirkusmarkkinat järjestetään 7.-8.9.2024. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Sirkusmarkkinoiden ohjelma

Ohjelma päivittyy kaupungin tapahtumakalenteriin lähempänä Sirkusmarkkinoita: tapahtumat.kerava.fi

Varaa markkinapaikka

Markkinapaikkojen varaaminen avataan lähempänä Sirkusmarkkinoita.

Sirkusmarkkinoiden historia

Ensimmäiset Sirkusmarkkinat järjestettiin vuonna 1978. Alun perin markkinoiden päätavoite oli rahan kerääminen keravalaista sirkus- ja tivoliperinnettä kunnioittavan sirkusmuistomerkin toteuttamiseksi. Sirkusmuistomerkki paljastettiin vuonna 1979, ja se sijaitsee edelleen Keravan kävelykadulla.

Sirkusmarkkinoista tuli Kerava-seuran taidejaoksen ja sen perillisen, Keravan Taide- ja Kulttuuriyhdistyksen, varainkeruun olennainen väline. Näin kartutettiin yhdistyksen taidehankintoja, jotka muodostivat merkittävän osan vuonna 1990 perustetun Keravan Taidesäätiön museokokoelmasta.

Sirkusmarkkinoista syntyi jokavuotinen perinne. Myöhemmin tapahtuman järjestäminen siirtyi Keravan Urheilijoille, ja nykyään tapahtuman järjestelyistä vastaa kaupunki.

Aurinkomäen yleisössä oli iloinen, karnevalistinen pikkukaupungin tunnelma – tällaista ei ole Helsingissä. Esiintyjänä aistin, että ihmiset tuntevat toisensa.

Sirkustaiteilija Aino Savolainen
Taiteilija Aino Savolainen esiintyy sirkusrenkaalla.

Tapahtuman järjestäjä on Keravan kaupunki. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja

Kulttuuripalvelut

Käyntiosoite: Keravan kirjasto, 2. kerros
Paasikivenkatu 12
04200 Kerava
kulttuuri@kerava.fi