Mukana Sydämessä sykkii Kerava -tapahtumassa esittelypisteellä tai ohjelmalla

Koko perheen Sydämessä sykkii Kerava -ilmaistapahtuma on täynnä inspiroivaa ohjelmaa, osallistavia aktiviteetteja ja sykähdyttäviä hetkiä! Kävelykadun kymmenillä esittelypisteillä pääset tutustumaan monipuolisesti paikallisten yritysten, yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toimintaan, tuotteisiin ja palveluihin.

Tapahtumassa mukana olevat toimijat aakkosjärjestyksessä:

Aliina & Anu Ek Design
Kesäinen pihatori Aliinan edustalla. Koruseppä Anu Ek ja Aliinan Päivi tarjoavat huikeita designlöytöjä pihatorihinnoin! Kävijöiden kesken arvotaan myös kaksi ihanaa tuotepalkintoa.

ArcoKerava sateenkaareva nuorisotyö
Teltalle on tervetulleita kaikki aikuisista nuoriin, joita sateenkaarevat aiheet kiinnostavat! Tule tutustumaan ohjaajiin ja vertaisiin, hengailemaan, pelailemaan tai juttelemaan. Teltalta voi lainata myös kirjaston pihapelejä. ArcoKeravaa toteuttavat yhteistyössä Keravan kaupunginkirjasto, Keravan nuorisopalvelut ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin Onnila.

HelmiMagia
Tervetuloa tutustumaan HelmiMagian valikoimaan! Löydät pisteeltäni laajan valikoiman koruja eri tyyleissä sekä mahdollisuuden voittaa vapaavalintainen Kerava-koru.

Innovaatiopalvelu Koivukunnas oy
Osastollamme pääset testaamaan SANU-klapinpilkkojaa ja nauttimaan Kaskinuotion tunnelmasta. Tarjolla myös nokipannukahvia. Halukkaat pääsevät kokeilemaan piirtämistä Kaskinuotiossa tehdyllä piirustushiilellä.

Jalotus ry
Jalotus – Kestävän elämän liike esittelee, mitä kaikkea voit tehdä ainutlaatuisessa miljöössä Keravan kartanolla ja miten voit osallistua Elämänjalotukseen. Elämänjalotuksella tarkoitetaan ekologisesti kestävää, hyvää elämäntapaa, johon Jalotus auttaa sinua siirtymään.

Kerava 100 -mosaiikki; Kerava 100 -lähettiläät
Omanlaisia kuvia Keravalta! Kerava 100 -lähettiläiden rennolla puuhapisteellä piirretään kuvia meistä keravalaisista sekä suosikkipaikoistamme rakkaassa kaupungissamme. Samalla jutellaan Keravaan liittyvistä kokemuksista ja ehkä ideoidaan uutta. Lähettiläät kokoavat kuvista Kerava 100 -mosaiikkiteoksen kirjaston aulaan touko-kesäkuuksi. Rohkeasti mukaan – sun tapa piirtää on just hyvä!

Keravan Eläkeläiset ry
Myynnissä käsitöitä ja leivonnaisia. Arpajaiset.

Keravan eläkkeensaajat ry
Myynnissä käsityökerhon tuotteita ja leivonnaisia.

Keravan energia
Energiarieha Paasikivenaukiolla klo 10–16. Energiakontissa työpajoja ja kontin edustalla onnenpyörä, siirtotatuointeja, pomppulinna sekä popcornkone herkuttelijoita varten!

Keravan Helluntaiseurakunta
Tervetuloa maistelemaan makoisia lähetyslättyjä Helluntaiseurakunnan oranssille teltalle.

Keravan kansantanssijat ry
Keravan kansantanssijoiden kansantanssi- ja kansanmusiikkikimara tyttöjen tanssista ja Suvipolskasta Keravan katrilliin Kauppakaaren Puuvalonaukion puoleisessa päädyssä klo 14.30–14.45. Tanssijat esiintyvät upeissa kansallispuvuissaan.

Keravan kaupunginkirjasto
Kirjastofillari kiitää ja kiertelee! Kyydissä on mukavia juttutuokioita ja roppakaupalla tietoa palveluistamme. Pisteellämme voit myös kertoa, mitä Keravan kirjasto sinulle on ja mitä siltä toivot. Osallistuneiden kesken arvomme yhden 50 euron S-ryhmän lahjakortin ja viisi kirjastokassia. Bonuksena voit napata poistokirjoista mukaasi luettavaa, jota ei tarvitse muistaa palauttaa.

Keravan kaupunki
Tervetuloa keskustelemaan kotikaupungin kuulumisista kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun kanssa kaupungin teltalle klo 11–12. Kaupunginjohtaja on tavattavissa myös URF-kontilla neulegraffiti-työpajassa klo 12.45–13.45.

Keravan Korvenpojat ry
Keravalaiset partiolippukunnat Kalevan Kipunat sekä Keravan Korvenpojat ry kertovat ja esittelevät toimintaansa tapahtumassa. Tule rohkeasti tutustumaan ja juttelemaan nuotion äärelle!

Keravan kuvataidekoulu
Taiteen perusopetuksen toimijoiden KIPINÄ-taideharrastuksen tapahtumapäivä tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan Keravan lukiolla klo 10–13. Keravan kuvataidekoulun oppilaiden kevätnäyttely Olipa kerran Galleria Allissa.

Keravan Käsintaitajat ry
Myynnissä käsitöitä. Pisteellämme voit osallistua juhlavuoden projektiimme, jossa keräämme kaupunkilaisten käsin tekemiä sydämiä installaatioksi.

Keravan Latu ry
Pisteellämme on luontoaiheinen tietokilpailu ja tietysti palkintoja vastanneille. Osallistu myös taitokilpailuun: Kuka pyörittää hyrrää kauemmin aikaa?! Hyrrän saa omaksi niin kauan kuin niitä riittää. Jaossa myös kiintorastikarttoja.

Keravan Lausujat
Keravan lausujat pystyttävät runoteltan, jossa esitellään lausujien toimintaa ja esitetään runoja kaupunkilaisille.

Keravan Martat
Tervetuloa teltallemme, jossa myymme kahvia ja leivonnaisia sekä jaamme tietoa marttatoiminnasta. Ilmaiseksi saa onnenpyörää pyöräyttää, ja palkinto tulee, jos on onni myötä!

Keravan musiikkiopisto
Taiteen perusopetuksen toimijoiden KIPINÄ-taideharrastuksen tapahtumapäivä tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan Keravan lukiolla klo 10–13. Keravan musiikkiopiston pienet viulistit esiintyvät kirjaston portailla klo 10.15. Aurinkomäellä klo 13 yhteislaulutilaisuus; Risto Sinkkonen & Keravan musiikkiopiston pop/jazz-laulajat, klo 14 esiintyvät musiikkiopiston bändit, ja klo 14.30 Sergei Repinin harmonikkaryhmä. Jenni Suhosen johtama puhallinorkesteri & huiluryhmä esiintyy kaupungintalon sisäänkäynnillä klo 14.45–15.30.

Keravan nuorisovaltuusto
Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan, mitä nuorisovaltuusto Keravalla tekee. Tämä on hyvä tilaisuus tulla jakamaan mielipiteitä ajankohtaisista asioista nuorten kanssa. Nuori – tätä kautta voit myös kartoittaa, olisiko nuorisovaltuusto sinulle mieleinen paikka vaikuttaa. Löydät meidät kaupungin teltalta klo 12–15.

Keravan Selkäpiste oy
Meidät löytää kävelykadulta omalta teltalta, jossa teemme pienimuotoista hoitoja hintaan 10 €/hoito: kuivaneulaus; purentalihashieronta 10 min; manipulaatiot sekä suosittu Cryo-huippukylmähoito. Voit myös osallistua arvontaan, jonka pääpalkinto on 50 € arvoinen hoitolahjakortti.

Keravan tanssiopisto
Taiteen perusopetuksen toimijoiden KIPINÄ-taideharrastuksen tapahtumapäivä tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan Keravan lukiolla klo 10–13. Aurinkomäellä klo 12.40 Anette Toiviaisen tanssiesitys Duetto, klo 14.45 Keravan tanssiopiston esitykset, ja klo 15 UniversaaliKerava -yhteistanssitus.

Keravan Urheilijat ry
KeU esittelee neljän lajinsa toimintaa – hiihto, suunnistus, soutu, yleisurheilu – ja jaossa on Kerava100 -kiintorastikarttoja.

Keravan Vihreät ry
Tervetuloa keskustelemaan ja tutustumaan toimintaamme.

Keravan Ympäristönsuojeluyhdistys ry
Pisteellämme esittelemme toimintaamme ja järjestämiämme luontorasteja. Myynnissä luontolintukirjoja.

Keravan Yrittäjät ry
Tervetuloa tutustumaan toimintaamme Keravan Yrittäjien esittelypisteelle Keravan aukiolla. Paikalla on Keravan Yrittäjien hallituksen jäseniä – tule juttelemaan ja kuulemaan aktiivisesta yrittäjyystoiminnasta Keravalla. Osallistu myös kilpailuun ja voit voittaa paikallisten yritysten lahjakortteja!

Kerava-seura ry
Koruseppä Anu Ek myy Keravan 100 vuoden itsenäisyyden kunniaksi tehtyä ainutlaatuista Kivisilta-korua. Koru on toteutettu yhteistyössä Kerava-seuran kanssa. Myynnissä myös Kerava-seuran kirjoja ja muita tuotteita.

Keski-Uudenmaan Muodostelmaluistelijat ry
Tervetuloa keskustelemaan ja tutustumaan toimintaamme.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue; omaishoidon ja perhehoidon kehittämisprojekti sekä Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry
Kehitä kanssamme omaishoitoa sekä tutustu Keski-Uudenmaan Omaishoitajat ry:n tarjoamiin tuen muotoihin 10–14.

Keski-Uudenmaan teatteri KUT
Farssikomedia Tuplakupla Krapin kesäteatterissa 5.6.–31.8. – tervetuloa ostamaan kesäteatterilippuja kampanjahintaan Keski-Uudenmaan Teatterin esittelypisteelle. Pisteellämme myös ilmapalloja ja arvonta kaikkien lipun ostaneiden kesken!

Keski-Uudenmaan yleisurheilu
Tervetuloa pisteellemme klo 10–15 kiertämään temppurataa ja testaamaan juoksuaikaa valokennoilla – paras ja tarkin aika palkitaan! Saat myös lisätietoa seuramme toiminnasta.

Keskustan Keravan kuntayhdistys
Jalkaudumme ryhmänä kävelykierrokselle tapahtuma-alueella klo 12–14.

Kotipizza
Toimimme normaalisti omassa liiketilassamme normaalin aukioloaikamme puitteissa. Ravintolan edessä tapahtuman ajan mm. uutuuspizzan maistatusta – Kerava twistillä tai Kotipizzan standardina – lahjakorttiarvonta, sekä alennuskuponkeja seuraaviin Kotipizza-ostoksiin. Ravintolassa koko päivän 18.5 kaikista ostoksista -10 % (ei koske alkoholituotteita).

Liikuntakeskus Pompit
PompITin toimintapiste Paasikivenaukiolla aktivoi lapsiperheitä ja tarjoaa pieneen sydämeen sykettä temppuradalla, keppihevosilla sekä muilla aktiviteeteilla.

Marjo Ojalammi
Tervetuloa tapaamaan kirjailija-kuvittaja Marjo Ojalammea. Tapahtumassa voit keskustella Marjon kanssa hänen kirjoistaan ja kuvituksistaan, hankkia Marjon kirjoja ja kuvakortteja itsellesi tai lahjaksi sekä osallistua kirja-arvontaan.

Leirikesä ry
Tervetuloa esittelypisteellemme tutustumaan kesän leiritoimintaan ja saamaan pieniä kasvomaalauksia sekä karkkia. Järjestämme monipuolisesti koko kesän ajan yöleirejä Kiljavalla sekä Kesärinteen leirikeskuksessa. Lisäksi kesäkuun ajan pääkaupunkiseudulla järjestetään myös päiväleirejä.

MusaFarmi Oy
Tule tutustumaan juhlavuoden Kerava 100 -tuotteisiin! Uudet, upeat T-paidat: Keravan Kolli ja Keravan Mirri. Kuvitettu, moderni historiikki “Keravan Tarina 1924–2024 – Mistä Kerava on tunnettu?”. Hauskat postikortit keravalaisilla hahmoilla.

Norlandia Päiväkodit Oy
Liikuntapainotteinen päiväkoti Norlandia Kipinä avataan Jaakkolaan 1.8. Tule tutustumaan meihin; esittelypisteellämme on kasvomaalausta, arvonta sekä vierailijana Norlandia Norppa.

Närhi Oy Sisustuspalvelu
Myynnissä sisustustuotteita.

Phin Coffee
Lähde makumatkalle Vietnamiin! Phin Coffee tarjoaa vietnamilaisen keittiön klassikoita, kuten kesäkääryleitä ja patonkeja. Makunautinnon täydentävät maailmalla suosioon nousseet vietnamilainen jääkahvi ja suolakahvi sekä bubble milk tea. Osallistu arvontaamme ja voita ikiomaksi phin-kahvin valmistussetti (arvo 21 €).

Samsa Games
Myynnissä lautapelejä.

Savion VPK ry
Savion vapaaehtoispalokunta toimii Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen turvana ja on mukana tapahtumassa esittelemässä toimintaansa sekä paloauton toimintaa Paasikivenaukiolla.

SDP Kerava – Keravan pop up -työväentalo
Keravan työväentalo tekee paluun päivän ajaksi! Tule pop up -työväentalolle muistelemaan työviksen henkeä, ihastelemaan takavuosien punalippuja, wanhoja kuvia ja tapaamaan tuttuja työvis-muistelijoita.

Second Hand Meriel Oy
Lasten ja nuorten kirpparin pisteellä voit tehdä edullisia secondhand-löytöjä. Voit myös pyörittää onnenpyörää ja voittaa hulppeita palkintoja! Lisäksi jaossa ilmapalloja.

Setlementti Louhela ry
Tervetuloa keskustelemaan ja tutustumaan toimintaamme.

Taide- ja museokeskus Sinkka
Juhlistamme 100-vuotiasta Keravaa Sinkassa posetiivarin sävelin ja varttiopastuksin. Jaossa myös 100 ilmapalloa museovieraille! Vapaa sisäänpääsy koko viikonlopun.

Taidepäiväkoti Konsti
Taiteen perusopetuksen toimijoiden KIPINÄ-taideharrastuksen tapahtumapäivä tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan Keravan lukiolla klo 10–13.

Tmi Laura Nukari
Pisteelläni on esillä ja myynnissä käsintehtyjä koruja, joissa olen käyttänyt mm. kiveä, makeanvedenhelmiä ja hopeaa. Uutuutena myös vanhoja koruja, joita olen kunnostanut ja joista olen tehnyt uusia. Kesä on kasvivärjäyksen kulta-aikaa; pisteeltäni löydät suomenlampaan villalankaa.

Uuden ajan rakentamisen festivaali URF
Uuden ajan rakentamisen festivaali URFin kontilla voit osallistua arvontaan ja voittaa itsellesi ja ystävällesi liput Yonan keikalle 27.7. Osallistu samalla neulegraffiti-työpajaan ja juttele kotikaupungin kuulumisista kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun kanssa klo 12.45–13.45. URFin kontilla kuulet myös viimeisimmät uutiset vuoden kiinnostavimmasta kaupunkifestivaalista. Sadalle ensimmäiselle kontilla vierailevalle on jaossa kaunis vaaleanpunainen URF-kassi.

Uudenmaan Herkku Oy
Myynnissä kahvia, teetä, pillimehua, kauraleipää sekä Keravan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kehitettyä Sydämessä Kerava -karviaispiirakkaa.

Vekarateatteri
Taiteen perusopetuksen toimijoiden KIPINÄ-taideharrastuksen tapahtumapäivä tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan Keravan lukiolla klo 10–13.

Voimisteluseura Keski-Uusimaa ry
Voimisteluseura Keski-Uusimaan akrobatia-parkour-voimisteluesitys Kauppakaaren Karusellin puoleisessa päädyssä klo 12.15.

Wörtti-toiminta / Hyvinkään Nuorisoasuntoyhdistys ry
Koulutamme ja tarjoamme vapaaehtoisia tukihenkilöitä 18–29-vuotiaille arjen ja asumisen tueksi. Tule tutustumaan toimintaamme ja osallistumaan kisailuihin, joista voi voittaa pieniä palkintoja.

Zen Hierontapalvelu
Tervetuloa nappaamaan itsellesi ja läheisellesi alennuskuponkeja hierontaan, ja samalla nauttimaan kotitekoisesta aasialaisesta ruoasta!