Kehä 24 -paikallispuolustusharjoitus näkyy Keravalla 3.-4.3.

Kehä 24 -harjoituksessa viranomaiset torjuvat yhteisvoimin muun muassa energialaitokseen kohdistuvaa uhkaa sekä testaavat eri toimijoiden osaamisen rauniopelastustehtävässä ja vesihuoltoon liittyvässä tehtävässä.

Kaartin jääkärirykmentin johtama, vuoden 2024 ensimmäinen Kehä 24 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 3.–8.3.2024 pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Harjoituksia on Helsingissä, Vantaalla, Porvoossa, Sipoossa, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Loviisassa. Puolustusvoimat on jakanut puolustusvoimien ulkopuolisille harjoitusalueille asukastiedotteita harjoituksesta.

Keravalla harjoitellaan Koivulan alueella sunnuntaina ja maanantaina 3.–4.3. klo 7–22. Keravan lähialueilla harjoitus näkyy Järvenpään keskustassa 3.–4.3. ja 7.3., Tuusulan Seepsulassa 4.–6.3. ja Sipoossa Sipoonkorvessa ja Savijärvellä 4.–8.3.

Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 1 000 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Puolustusvoimista harjoitukseen osallistuvat Kaartin jääkärirykmentin lisäksi Rannikkoprikaati, Karjalan prikaati, 1. Logistiikkarykmentti ja Merisotakoulu.

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökiväärit. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja. Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä.

Harjoitukseen sisältyy paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelua, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Viranomaisista ja yhteistyökumppaneista mukana ovat Helsingin poliisilaitos, Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Helsingin pelastuslaitos, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos, Helsingin kaupunki, Porvoon kaupunki, Loviisan satama, Fortum, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Säteilyturvakeskus, Suomenlahden merivartiosto ja Maanpuolustuskoulutus.

Kehä 24 -harjoitus on osa paikallispuolustusharjoitusten jatkumoa. Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittäminen sekä yhteistoiminnan harjoittelu eri viranomaisten kanssa.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla: #kehä24, #kaartjr, #maavoimat, #paikallisturvallisuus, #paikallispuolustajat ja #reservinura.