Puurakentaminen kiinnostaa asuntomessurakentajia Keravalla

Asuntomessut järjestetään Keravalla Kivisillan alueella kesällä 2024. Messualueen tontit olivat haettavana 1.3. ̶ 1.4.2022. Tarjolla oli 13 erillistalotonttia ja lisäksi tontteja, jotka mahdollistavat esimerkiksi rivitalon tai kaupunkipientalon rakentamisen.

Tonttihakemuksia tuli yhteensä 16 kappaletta. Hakijoina oli sekä yksityisiä rakentajia että talotehtaita. Hakemuksen sai kohdistaa haluamaansa tonttiin ja hakemuksessa sai esittää lisäksi kolme muuta tonttivaihtoehtoa.

“Haimme Kivisiltaan laadukkaita ja korkeatasoisia rakennushankkeita, joissa muun muassa kiertotalous ja pihojen vehreä rakentaminen on huomioitu. Vaatimustasoon nähden olemme erittäin tyytyväisiä haun lopputulokseen ja katsomme luottavasti koko asuinalueen tulevaisuutta”, Asuntomessuhankkeen projektipäällikkö Sofia Amberla sanoo.

Hakemuksissa oli useita laadukkaita puurakentamishankkeita sekä hankkeita, joissa messuteeman mukainen kiertotalousajattelu toteutuu monipuolisesti.

“Odotan innolla rakentajien valinnoista päättävän laaturyhmän tulevaa työtä, kun pääsemme tutustumaan hakijoiden suunnitelmiin kunnolla ja peilaamaan niitä sekä Kivisillan aluetta että messualueen teemoja vasten. Uskallan jo nyt luvata, että Asuntomessuilla Keravalla on tarjolla jotakin aivan erityistä kiertotalouteen ja puurakentamiseen liittyen”, iloitsee Suomen Asuntomessujen projektijohtaja Timo Koskinen.

Rakentajien valinnoista päättävä laaturyhmä koostuu sekä Keravan kaupungin että Suomen Asuntomessujen edustajista. Lopullisista valinnoista tiedotetaan hakijoille huhti ̶ toukokuun aikana.

Kivisillan alueen valttikortti on sen sijainti vehreässä ympäristössä, noin vartin kävelymatkan päässä Keravan keskustasta. Uusi Asuntomessualue tulee tarjoamaan sekä messukävijöille, että tuleville asukkaille monipuolisia ja mielenkiintoisia asumisratkaisuja alueen historiaa kunnioittaen mutta samalla ajan hengessä vahvasti kiinni.