Vesihuollon taksoja korotetaan helmikuussa 2024

Keravan kaupungin tekninen lautakunta on päättänyt kokouksessaan 30.11.2023 korottaa vesihuollon käyttö- ja perusmaksuja. Lautakunnan päätös saa lainvoiman 14 päivän valitusajan jälkeen eli 27.12.2023.

Vesihuollon tehtävänä on ylläpitää ja rakentaa vesi- ja viemäriverkostoa ja turvata vesihuollon toimivuus kaikissa tilanteissa.

Vesihuoltolain (119/2001) mukaan vesihuoltolaitoksen maksujen tulee olla sellaiset, että niillä voidaan kattaa pitkällä aikavälillä vesihuoltolaitoksen uudisrakennus- ja saneerausinvestoinnit sekä kustannukset.

Vesitaksojen korotuksella turvataan laadukkaat vesihuoltopalvelut

Nykyiset taksat ovat olleet voimassa vuodesta 2019 lähtien eivätkä ne enää vastaa nykyistä, noussutta kustannustasoa. Taksojen korotuspainetta on syntynyt myös siitä, että kaupungin maksaman käyttöveden tukkuhinta ja jätevesien siirto- ja vastaanottohinnat ovat nousseet.

Taksojen korotuksella varmistetaan, että vesihuolto pystyy toteuttamaan pitkäjänteisen saneerausohjelman ja tarjoamaan jatkossakin kuntalaisille laadukkaat vesihuoltopalvelut.

Paljonko hinnat nousevat?

Talousveden käyttömaksu nousee vuoden 2024 helmikuusta alkaen noin 12 % eli 0,14 euroa kuutiolta. Jätevesimaksu nousee noin 2 % eli 0,04 euroa kuutiolta. Talousveden perusmaksu nousee 5 % ja jäteveden perusmaksu 15 %.

Omakotitalossa asuvalle nelihenkiselle perheelle taksojen korotus merkitsee vuodessa veden käytön mukaan noin 45 euron korotusta.

Katso tästä vesihuollon nykyiset taksat ja muutos korotuksen jälkeen: Vesihuollon käyttö- ja perusmaksut (pdf)