Kuvassa violetin ja vaaleanpunaisia lupiineja kukassa.

Keinukalliossa torjutaan kesällä komealupiinia ja jättipalsamia

Valtakunnallisissa Soolotalkoissa torjutaan vieraslajeja luonnon monipuolisuuden puolesta.

Keravan kaupunki on ensimmäistä kertaa mukana valtakunnallisessa Soolotalkoot-kampanjassa, joka kannustaa kaikkia torjumaan vieraslajeja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Talkoissa mukana olevat kaupungit ja kunnat osoittavat talkooalueet, joilla asukkaat voivat osallistua vieraslajien torjumiseen.

Keravan Soolotalkoissa torjutaan komealupiinia ja jättipalsamia. Kaupunki tuo talkoopaikaksi valitulle Keinukallion ulkoilualueelle vieraslajikehikot, joihin on kiinnitetty toimintaohjeet ja lajikyltit vieraslajien tunnistamista varten. Asukkaat voivat osallistua talkoisiin hävittämällä vieraslajeja alueella itselleen sopivana aikana.

Keinukalliontien välikaistojen ja ulkoilureittien reunoilla vieraslajeja torjutaan myös tihentämällä niittoja, minkä vuoksi talkoilijoiden kannattaa keskittää kitkentä reuna-alueiden ulkopuolelle.

Vieraslajikehikot ovat Keinukalliossa koko kampanjan ajan 22.5.–31.8.2023. Kaupunki huolehtii kehikoiden tyhjentämisestä ja jätteiden hävittämisestä.

Tervetuloa Soolotalkoilemaan yksin, yhdessä tai porukalla!

Valokuva kukkivasta jättipalsamista.

Kuva: Terhi Ryttäri/SYKE, Suomen Lajitietokeskus

Soolotalkoot-kampanjan järjestävät Luonnonvarakeskus ja VieKas LIFE-hanke. Lue lisää kampanjasta vieraslajit.fi-sivustolla. Tietoa vieraslajien torjunnasta Keravalla löydät Keravan kaupungin verkkosivuilta: Vieraslajit.