Keravan kaupungin viherpalvelut hankkii käyttöönsä sähköpyörän

Ouca Transport -sähköpyörä on hiljainen, päästötön ja näppärä kulkupeli, jolla hoituu niin viheralueiden kunnossapitotyöt kuin työvälineiden kuljettaminen. Pyörä otetaan käyttöön toukokuun alkupuolella.

Keravan kaupungin viherpalvelut työllistää kesäkaudella lisääntyvän määrän henkilökuntaa. Tästä syystä kaupungin vakiokalusto ei riitä kesäkaudella henkilöstön tarpeisiin, joten kalustoa joudutaan usein kausittain lisäämään.

Tänä kesänä kaupungilla kokeillaan sähköpyörän mahdollisuuksia viheralueiden hoidossa. Viherpalveluiden toimintaa pyritään jatkuvasti kehittämään, ja tässä on nyt yksi esimerkki kokeilusta, jossa on paljon potentiaalia.

Viheralan lyhyempiin, opiskelijoille sopiviin 2–3 kuukauden mittaisiin kesätyöpaikkoihin on ollut haastavaa löytää ajokortillisia työntekijöitä. Ekologinen menopeli on kätevä muun muassa siksi, että se mahdollistaa myös ajokortittomien työnhakijoiden palkkaamisen.

Mitä kaikkea sähköpyörällä voi tehdä?

Sähköpyörää voidaan käyttää lähes kaikissa työtehtävissä missä autoakin. Sähköpyörällä on kätevä kulkea lyhyitä välimatkoja ja liikkua myös jalankulkijoille tarkoitetuilla alueilla.

Pyörässä on hyvät kuljetusmahdollisuudet monenlaisille työkaluille. Muun muassa haravat ja harjat kulkevat erillisessä telineessä helposti ja turvallisesti. Ainoastaan isompien työvälineiden – kuten esimerkiksi ruohonleikkurin – kuljettaminen pyörällä ei ole mahdollista.

Kuljetuskopan kantavuudet riittävät hyvin myös esimerkiksi kitkentäjätteen tai roskapussien kuljettamiseen. Talviaikaan pyörää voidaan hyödyntää tarvittaessa myös muissa työtehtävissä.

Sähköpyörän hankinta on viherystävällinen valinta

Sähköpyörä hankitaan kaupungille leasing-sopimuksella. Leasing-palvelussa kuukausihinta on noin puolet edullisempi verrattuna puitesopimuksen kautta hankittaviin autoihin, joita viherpalveluissa yleensä käytetään.

Pyörän ansiosta kaupunki säästää polttoainekustannuksissa, ja lisäksi luonto kiittää viherystävällisestä valinnasta.

Lisätiedot

Kaupunginpuutarhuri Mari Kosonen, mari.kosonen@kerava.fi, puh. 040 318 4823