Kansainvälisiä vieraita Keravanjoen koulun uudessa tuotantokeittiössä

Keravanjoen koulu sai kansainvälisiä vieraita, kun koulun uutta tuotantokeittiötä saavuttiin katsomaan ulkomailta saakka. Koululla vieraili keravalaisen ammattikeittiötoimittaja Metos Oy:n jälleenmyyjiä ja yhteistyökumppaneita Englannista ja Irlannista.

Keravanjoen keittiön tuotantopäällikkö Teppo Katajamäki esitteli vierailijoille keittiötä ja kertoi sen toiminnasta sekä laitteista. Erityistä kiinnostusta herättivät kylmävalmistus sekä cook and chill -menetelmät ja toimintamallit, joita ei vierailijoiden kotimaassa käytetä yhtä suuressa mittakaavassa. Kiinnostuksen kohteena olivat myös biovaa’an käyttö ja ruokahävikin huomioiminen. Biovaaka on astianpalautuspisteen ohessa oleva laite, joka kertoo ruokailijoille hävikkiin menevän ruuan tarkan grammamäärän.

Vierailijat pitivät keittiön tiloja ja laitesuunnittelua erityisen onnistuneina ja olivat vaikuttuneita toiminnan tehokkuudesta.

– Saimme paljon uusia ajatuksia ja toimintamalleja omiin kohteisiimme, vierailijat kiittelivät kierroksen lopuksi.

Keravanjoen koulun keittiön tuotantopäällikkö Teppo Katajamäki esitteli keittiötä Englannista ja Irlannista saapuneille vierailijoille.

Tietoa Keravanjoen koulun uudesta tuotantokeittiöstä

  • Keittiö aloitti toimintansa elokuussa 2021.
  • Keittiö valmistaa noin 3000 ateriaa päivässä.
  • Keittiöön on hankittu modernit laitteet paikalliselta keittiölaitetoimittaja Metos Oy:lta
  • Ergonomia on otettu laajasti huomioon keittiön suunnittelussa. Keittiössä on esimerkiksi nostokauhat, automaattiovet sekä säädettävät ja liikuteltavat työtasot.
  • Myös ekologisuus on huomioitu erityisesti ruuan kuljetusaikatauluissa; ruokaa kuljetetaan päivittäisen kuljetuksen sijaan kolme kertaa viikossa.
  • Monipuolisessa keittiössä on mahdollista varmistaa ruokaa eri menetelmillä
    • Perinteinen cook and serve- valmistus
    • Modernimmat cook and chill- sekä kylmävalmistus