Keravalaisedustus mukana valtakunnallisessa kouluruokakilpailussa

Keravanjoen koulun keittiö osallistuu valtakunnalliseen IsoMitta-kouluruokakilpailuun, jossa etsitään maan parasta lasagnereseptiä. Kilpailun tuomaristona toimii kunkin kilpailevan koulun omat oppilaat.

IsoMitta-kouluruokakilpailuun osallistuu kymmenen joukkuetta eri puolilta Suomea. Keravalaiseen kilpailujoukkueeseen – Keravanjoen koulun kuohuun – kuuluu tuotantopäällikkö Teppo Katajamäki, tuotannon suunnittelija Piia Iltanen sekä Sompion koulun vastaava kokki Riina Candan.

Jokaisen joukkueen yhteinen kilpailuruoka on lasagne ja sen lisuke. Ateria tarjoillaan kouluissa kilpailupäivänä normaalin kouluruoan tapaan.

”Kilpailuun osallistuminen ja reseptin kehittäminen on ollut kiinnostava projekti. Lasagnea meillä ei normaalisti tarjoilla, joten haasteitakin reseptin laatimisessa on ollut. Lopulta reseptin pääteemoiksi valikoitui fleksaus ja texmex”, Teppo Katajamäki kertoo.

Texmex (Texan ja Mexican) on yhdysvaltalaista ruokaa, joka on saanut vaikutteita meksikolaisesta keittiöstä. Texmex-ruoka on värikästä, maukasta, mausteista ja herkullista.

Fleksaus on terveellinen ja ympäristötietoinen tapa syödä, jossa pääpaino on kasvisten osuuden lisäämisessä ja lihankulutuksen vähentämisessä. Nämä yhdistyivät fleksaajan texmex lasagneksi, eli fleks-mex lasagneksi. Salaattina tarjoillaan raikas minttu-vesimelonisalaatti.

Reseptiä on hiottu yhdessä oppilasraadin kanssa

Kilpailuruoan reseptiä on työstetty ennakkoon oppilasraadin kanssa.

Katajamäki valottaa, että reseptiin tehtiin korjauksia kymmenen henkilön raadin kommenttien perusteella. Muun muassa chilin ja juuston määrää vähennettiin ja herneet poistettiin salaatista. Pääasiassa oppilailta saatu palaute oli kuitenkin positiivista.

Kilpailupäivänä 10.4. oppilaat antavat äänensä QR-koodin kautta hymiöarvioinnilla. Arvioitavia asioita ovat maku, ulkonäkö, lämpötila, tuoksu ja suutuntuma. Kilpailun voittaja ratkeaa 11.4.