Peruutusehdot

Ilmoittautuminen kurssille tai luennolle on sitova. Kurssille osallistuminen tulee perua viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkamista. Perumisen voi tehdä verkossa, meilitse, puhelimitse tai kasvotusten Keravan asiointipisteessä.

Peruminen verkossa tai meilitse

Peruminen verkossa toimii vain tilanteissa, joissa olet ilmoittautunut verkossa. Siirry tekemään peruutus Opiston ilmoittautumissivuille. Peruutus tehdään avaamalla Omat tiedot -sivu ja täyttämällä kurssinumero sekä ilmoittautumistunnus saamastasi vahvistussähköpostista.

Peruutuksen voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen keravanopisto@kerava.fi. Merkitse osoitekenttään peruutus ja kurssin nimi.

Peruminen puhelimitse tai kasvotusten

Peruutuksen voit tehdä puhelimitse 09 2949 2352 (ma–to klo 12–15).

Perumisen voit tehdä kasvotusten Keravan asiointipisteessä tai Opiston toimistossa osoitteessa Kultasepänkatu 7. Katso asiointipisteen yhteystiedot.

Peruminen, kun kurssin alkamiseen on alle 10 päivää

Jos kurssin alkuun on 1–9 päivää ja haluat perua kurssille osallistumisen, laskutamme 50 % kurssimaksusta. Jos kurssin alkuun on vähemmän kuin 24 tuntia ja haluat perua kurssille osallistumisen, laskutamme koko maksun.

Mikäli perut kurssin alle 10 päivää ennen alkamista, kurssiperuutuksista on oltava yhteydessä Opiston toimistoon.

Muuta huomioitavaa

  • Maksamatta jättäminen, kurssilta pois jääminen tai huomautuslaskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutusta ei voi tehdä kurssin opettajalle.
  • Avoimen yliopiston- ja kokemusasiantuntijakoulutuksissa on omat peruutusehtonsa.
  • Viivästynyt kurssimaksu siirretään perintätoimiston hoidettavaksi. Kurssimaksu on ulosottokelpoinen ilman oikeuden päätöstä.
  • Sairaudesta johtuva peruutus on todistettava lääkärintodistuksella, jolloin kurssimaksu palautetaan vähennettynä käyntimäärillä ja kymmenen euron toimistokuluilla.
  • Yksittäisiä sairaspoissaoloja ei ole tarpeen ilmoittaa toimistoon.

Kurssin ja opetuskerran peruuntuminen ja muutokset

Opisto pidättää oikeuden opetuspaikkaan, -aikaan ja opettajaan liittyviin muutoksiin. Kurssin toteutusmuoto voidaan tarvittaessa muuttaa lähi-, verkko- tai monimuoto-opetukseksi. Kurssin toteutusmuodon vaihdos ei vaikuta kurssin hintaan.

Kurssi voidaan perua viikkoa ennen sen alkamista, mikäli kurssilla ei ole tarpeeksi osallistujia tai kurssia ei voida toteuttaa, esimerkiksi opettajan estyessä.

Kurssin yksi (1) peruutettu kerta ei oikeuta kurssimaksun alennukseen tai korvaavaan opetuskertaan. Ohjatussa liikunnassa järjestetään kauden lopussa korvaustunnit niillä kursseilla, joilla on ollut kaksi tai useampi peruutus kauden aikana. Korvaustunneista tiedotetaan erikseen. Jos kurssilta jää pitämättä tai korvaamatta useampi kuin yksi opetuskerta, palautetaan vain yli 10 euron suuruiset summat.