Kerava lyhyesti

Kerava on viihtyisä, runsaan 38 000 asukkaan kaupunki Keski-Uudellamaalla. Täällä on hyvä asua ja elää. Kaikkialle on lyhyt matka ja monipuolisten palveluiden äärelle pääsee helposti kävellen tai pyöräillen. Yhteydet naapurikuntiin ja pääkaupunkiseudulle ovat nopeat joko junalla tai omaa autoa käyttäen. Junamatka Helsinkiin kestää vain 20 minuuttia ja Tampereenkin saavuttaa puolessatoista tunnissa.

Kodikkaan tunnelman lisäksi Keravalla voi nauttia tasokkaasta kulttuurista, taiteesta, urheiluelämyksistä sekä vehreistä virkistysalueista. Täällä voi pujahtaa helposti vehreään luontoon, sillä Keravalla on pienestä pinta-alastaan huolimatta runsaasti virkistysalueita. Yksi Keravan kaupunkistrategian painopisteistä onkin hyvinvoiva viherkaupunki, ja tällä tavalla kaupunki on sitoutunut lisäämään viheralueita kaupunkilaisten käyttöön entisestään.

Eloisa kaupunki rakentuu myös monipuolisista kaupunkitapahtumista. Kerava juhlii vuotuista Keravan päivää kesäkuussa ennen juhannusta. Tapahtuman näyttämöinä toimivat puistot ja aukiot sekä tietysti asukkaiden kotikadut- ja pihat ympäri kaupunkia, joihin nousee pop up -kahviloita ja kirppiksiä. Jokavuotiset Sirkusmarkkinat valtaavat kaupungin syyskuussa. Silloin päästään nauttimaan korkeatasoisista sirkusesityksistä ja muusta monipuolisesta markkinaohjelmasta. Koko kaupungin joulutapahtumaa vietetään Heikkilän kotiseutumuseon pihapiirissä. Joulutapahtuma 2022 houkutteli Heikkilään yli 4 000 ihmistä nauttimaan jouluisesta tunnelmasta idyllisessä miljöössä.

Keravaa kutsutaan myös Suomen krikettipääkaupungiksi. Täällä sijaitsee Suomen ainoa kansainväliset standardit täyttävä krikettikenttä, joka tuli tunnetuksi kymmenille miljoonille krikettifaneille kesällä 2022 kriketin MM-karsintojen peliareenana.

Tutustu Keravaan karttapalvelussa

Karttapalveluun.

Kerava lukuina

  • Asukkaita 38 227 (Tilastokeskus 12/2023)
  • Pinta-ala 30,79 km2
  • Verotulot 168,9 miljoonaa euroa
  • Tuloveroprosentti 6,61 (2023)
  • Lainamäärä 2 437 euroa per asukas

Löydät muita keskeisiä tunnuslukuja liittyen yritystoimintaan, työmarkkinoihin, väestöön sekä verotulokehitykseen tilastokoosteesta: Elinvoimatilastot

Lisää talouslukuja löydät sivulta: Talous

Seuraa kaupunkia sosiaalisessa mediassa