Lentoradan teknistä suunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa Keravalla 21.3.

Lentorata on Pasilasta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Keravan pohjoispuolelle Kytömaalle kulkeva, suunnitteilla oleva uusi 30 kilometrin pituinen ratayhteys, josta 28 kilometriä kulkee tunnelissa. Lentoradan teknistä suunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa Keravalla 21.3.

Lentoradan tavoitteena on lisätä raideliikenteen kapasiteettia voimakkaasti kuormitetulla Pasila–Kerava-osuudella, lyhentää matka-aikoja lentoasemalle sekä parantaa junaliikenteen häiriönsietokykyä.

Lentoradan alueella on neljä kuntaa: Helsinki, Vantaa, Tuusula ja Kerava. Helsingissä tunnelin alustava linjaus kulkee Pasilasta Metsälän ja Länsi-Pakilan kautta Paloheinään ja Tuomarinkylään. Vantaalla tunneli on suunniteltu alustavasti Pakkalan ja Veromiehen kautta lentokentälle. Tuusulan puolella tunnelia on suunniteltu Maantiekylän ja Uusikylän kautta Keravan Kytömaalle, josta Lentorata nousee tunnelista maanpinnalle. Kartta alustavasta linjauksesta on nähtävissä pdf-muodossa Suomi-radan verkkosivuilla.

Yleisötilaisuuksiin voi osallistua sekä paikan päällä että virtuaalisesti

Lentoradan teknisessä suunnitelmassa esitetään radan alustava linjaus sekä muun muassa huoltoon ja tunnelin rakentamiseen tarvittavien kuilujen ja ajotunnelien alustavia sijainteja.

Suunnitelmaa esitellään kunnittain. Jokaisessa tilaisuudessa keskitytään ensisijaisesti kyseisen kunnan tai kuntien alueeseen. Kaikkiin tilaisuuksiin voi osallistua myös Teams-etäyhteyksin. Tilaisuuden lopussa paikan päällä osallistuvilla on mahdollisuus perehtyä karttoihin ja esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Myös kaikille yhteisen osuuden aikana voi esittää kysymyksiä ja antaa palautetta.

Helsingin tilaisuus

  • Paikka: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Pasilan kampus, auditorio (Ratapihantie 13, Helsinki).
  • Aika: 16.3. klo 17.30–19

Osallistumislinkki Helsingin tilaisuuden etäosallistujille (Teams)

Tuusulan ja Keravan tilaisuus

  • Paikka: Keuda-talo, Aimo-auditorio (Keskikatu 3a, Kerava)
  • Aika: 21.3. klo 17.30–19

Osallistumislinkki Tuusulan ja Keravan tilaisuuden etäosallistujille (Teams).

Vantaan tilaisuus

  • Paikka: Technopolis, seminaaritila Akropolis (Teknobulevardi 3–5, Vantaa, sisäänkäynti pääovista).
  • Aika: 27.3. klo 17.30–19

Osallistumislinkki Vantaan tilaisuuden etäosallistujille (Teams).

Lentorataan voi tutustua tarkemmin Suomi-radan verkkosivuilla: Lentorata (suomirata.fi). Lentoradan ympäristövaikutusten arviointi ja alustava linjaussuunnitelma valmistuvat vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lisätiedot

Lisätietoja antaa Suomi-rata Oy:n suunnittelujohtaja Siru Koski puhelimitse 040 723 044 ja sähköpostitse siru.koski@suomirata.fi.