Keravalaisia uratarinoita

 

Liikuntapaikkojen hoitaja Jarkko Vilhunen pitää monipuolisesta työstään

 Olen erittäin tyytyväinen siihen, että olen saanut tehdä liikuntapalveluissa Keravan kaupungilla kaikenlaista erilaista työtä, ja se pitää mielen virkeänä. Työkaverit ovat loistavia ja sen takia ei ole vielä koskaan tullut tilannetta että olisi ollut inhottavaa lähteä töihin, liikunnanohjaaja ja liikuntapaikkojen hoitaja Jarkko Vilhunen kertoo. Miinuspuolena Jarkko kertoo päivät, jolloin on aamuvuoro, koska työt alkavat jo klo 5.30.

Jarkko aloitti Keravan kaupungilla päiväkotilasten liikunnanohjaajana. Nykyään hän on siirtynyt uimahallille ja jäähallille liikuntapaikkojen hoitajaksi. Jarkon tehtäviin Keravalla on vuosien saatossa kuulunut liikunnanohjausta päiväkotilapsille, seniori- ja työikäisten jumppia, uinnin valvontaa, liikuntapaikkojen hoitoa (uimahalli, maauimala ja jäähalli) ja lähestulkoon kaikkea muutakin, mitä liikuntapalveluissa tarjotaan.

Jarkko antaa Keravan kaupungille työnantajana arvosanan 8 tai 9. 

 

 

Terveydenhoitaja Maria Vasama-Laakso antaa täyden kympin työnantajalleen

Terveydenhoitaja Maria Vasama-Laakso työskentelee  äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajana. Ennen valmistumistaan hän teki Keravan kaupungille töitä kesäisin päiväkodeissa ja kotihoidossa. Maria kehuu työtään vuolaasti:

- Omassa työssäni on lukemattomasti hyviä puolia. Voin sanoa, että olen kutsumusammatissani. Kun äitini kanssa lähdimme kotiin neuvolan 6-vuotistarkastuksesta, sanoin äidille, että nyt tiedän mikä minusta tulee isona: neuvolan täti!. Asia unohtui yli viideksitoista vuodeksi, kunnes parikymppisenä luovuin ajatuksesta psykologin työstä ja päätin opiskella terveydenhoitajaksi. Nyt esimiehenäni on silloinen neuvolan tätini, sanoo Maria.

- Antoisinta on se, kun saan tehdä ennaltaehkäisevää terveydenhoitotyötä. Pidän siitä, että neuvolassa on mahdollisuus vaikuttaa asioihin, ennen kuin ne muuttuvat ongelmiksi. On myös hienoa olla mukana tukemassa ja seuraamassa asiakkaiden suurta elämänmuutosta, kun vauva syntyy perheeseen. Asiakkaat eivät ole vain kansioita arkistokaapissa, vaan heidän hyvinvointinsa kiinnostaa oikeasti. Myös se tuntuu hyvältä, kun joskus saa suoraan asiakkaalta positiivista palautetta. Lisäksi meillä on hyvä työyhteisö, jolta saa tukea omaan työhön, Maria miettii.

- Ikävintä työssäni on varmaan se, kun joskus asiat eivät sujukaan odotetusti ja esimerkiksi raskausaikana sattuu jotain ikävää. Onneksi näin käy harvoin. Työn aikatauluttaminen on myös minulle haaste samoin kuin se klassinen työn ja perheen yhteensovittaminen, mutta sama haaste on tietysti jokaisella perheellisellä, jatkaa Maria. 

Maria antaa työnantajalleen kouluarvosanoina täydet pisteet, koska hän on täällä mielelläni töissä ja toivoo olevansa vielä pitkään.

 

 

Päivitetty 29.07.2015 klo 13:40