Ihmemaa X kutsuvierasilta – ensitunnelmia purkutaidenäyttelystä

Suosittu Purkutaidenäyttely avaa uuden näyttelynsä Ihmemaa X:n lauantaina 1.6. kello 10. Eilen järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa pieni joukko pääsi tutustumaan näyttelyyn jo etukäteen.

Purkutaidenäyttelyn kutsuvierasillassa tutustuttiin entisen Anttilan tavaratalon täyttäneeseen Ihmemaa X -näyttelyyn. Paikalla oli runsaasti väkeä tutustumassa uuteen suurnäyttelyyn. Purkutaide-kollektiivin taiteellinen johtaja Jouni Väänänen avasi tilaisuuden kiitospuheellaan.

“Meillä on ollut täällä iso ryhmä paikallisia talkoolaisia, joiden avulla on saatu näyttelyä rakennettua. Tuotantotiimimme on kahden henkilön kokoinen, minä ja tuottaja Laura Jarva olemme olleet vetämässä kahdestaan 240 hengen letkaa. Emme olisi saaneet tätä kaikkea aikaiseksi ilman talkoolaisten apua. Aivan erityisesti haluaisin kiittää myös jokaista taiteilijaamme, joita ilman meillä ei tätä näyttelyä olisi. Tässä aivan hirvittävän monimuotoinen ja moniarvoinen näyttely käsillämme”, Väänänen kertoi kutsuvieraille.

Näyttelypaikkana toimii entinen Anttilan tavaratalo, jonka omistaa OP-Henkivakuutus Oy. OP Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkiaho oli paikalla tilaisuudessa. Mäkiaho kertoi kiinteistön olleen tyhjillään viimeisen kymmenen vuoden ajan ja että on hienoa nähdä tilan heränneen näyttelyn myötä uudestaan eloon. 

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu oli paikalla kiertämässä näyttelyä ja piti tilaisuudessa puheen paikallaolijoille.

“Kiitän lämpimästi Purkutaiteen taiteellista johtajaa Jouni Väänästä ja jokaista taiteilijaa heidän panoksestaan ja omistautumisestaan. Erityisesti sydäntäni lämmittää se, että teosten toteuttamisessa on ollut mukana ammattitaiteilijoiden rinnalla muun muassa päihde- ja mielenterveyskuntoutujia. Näin on saatu aikaan tasa-arvoinen toteutus, jossa erilaisuus sulautuu yhteen”, Rontu iloitsee.

Kerava 100 -lähettiläät paikalla kutsuvierasillassa

Iltaan oli kutsuttu myös Kerava 100 -lähettiläitä, joista paikalle oli päässyt kymmenpäinen joukko. Lähettiläät olivat todella vaikuttuneita näyttelystä ja useammasta suusta kuului, että tänne on tultava kesällä vielä uudestaan – nähtävää on niin paljon!

Purkutaidenäyttelyssä on 4000 neliön edestä kierrettävää ja koettavaa. Taiteellisia teoksia on tunnelmasta toiseen. Jos haluat saada suurnäyttelystä mahdollisimman paljon irti, suosittelemme varaamaan näyttelypaikan kiertämiseen useamman vierailukerran.

Teoksia näyttelyyn on ollut tekemässä 240 lahjakasta taiteilijaa, ja jokaisen omaperäinen tyyli on nähtävillä esillä olevissa tilataideteoksissa.

Tunnelmia kutsuvierasillasta

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu

Taiteilija Malmi Vice

Purkutaide-kollektiivin taiteellinen johtaja Jouni Väänänen

Kerava 100 -lähettiläät

Taiteilija Sheikki