Kaupunki kutsuu yhteistyökumppanit mukaan toteuttamaan lasten ja nuorten juhlavuoden ohjelmatoiveita

Keravan kaupunginkirjasto kartoitti vuoden 2023 lopussa lasten ja nuorten toiveita juhlavuoden 2024 ohjelmaan, ja haemme nyt yhteistyökumppaneita mukaan tekemään näistä unelmista totta!

Toiveita kysyttiin työpajoissa

Kirjastossa järjestettiin vuoden 2023 lopulla ideointityöpajat sekä lapsille että nuorille yhteistyössä MLL Onnilan kanssa. Työpajoissa selvitettiin, millainen Kerava on lapsille ja nuorille tärkeä sekä millaista tekemistä tai ohjelmaa he toivovat järjestettävän juhlavuoden aikana.

-Ideoita saatiin paljon ja ne ovat hyvin konkreettisia sekä isossa määrin helppoja toteuttaa. Olemme kirjastossa järjestäneet toiveiden pohjalta jo leffapäiviä, pelipäiviä, karaokea ja Star Wars-päivän. Osa ohjelmatoiveista on sellaisia, joita ei valitettavasti kirjaston tiloissa ole mahdollista järjestää, joten tarjoamme nyt muille paikallisille toimijoille mahdollisuutta toteuttaa lasten ja nuorten toiveita, kertoo kirjastopedagogi Anna Jalo.

Paljon toteuttamiskelpoisia ideoita

Lapset toivoivat muun muassa supersankaripäivää, leffailtaa, lemmikkipäivää, aarteen etsintää, uintitapahtumaa ja mahdollisuutta eri kielten opiskeluun. Nuoret toivoivat bileitä, musiikkitapahtumia, Star Wars-päivää, Pridea, avointa lavaa sekä valokuvakilpailua.

Lasten ja nuorten Keravan toivotaan olevan kiva, hyvä, hauska ja siisti. Luonnonläheisyys, turvallisuus, kotoisuus, taiteellisuus sekä hyväksyvä ilmapiiri nähtiin tärkeinä asioina kotikaupungissa.

Listan kaikista toiveista löydät kaupungin verkkosivuilta: kerava.fi/tulemukaan

Lasten työpajassa mukana oli reilu 50 osallistujaa ja nuorten työpajassa reilu 20. Myös Keravan nuorisovaltuuston edustus oli mukana.

Näin pääset mukaan järjestämään ohjelmia

Innostuitko? Ilmoita ohjelmasi mukaan tämän Webropol-lomakkeen kautta. Kaikki ilmoitetut ohjelmat käydään läpi ja ilmoittautuneisiin tahoihin ollaan yhteyksissä. Kun ohjelma on hyväksytty mukaan juhlavuoden ohjelmistoon, pääset lisäämään tapahtumasi kaupungin yhteiseen tapahtumakalenteriin sekä saat käyttöösi juhlavuoden tunnuksen.

Sinulla ei tarvitse olla vastauksia valmiina, vaan kaupunki auttaa tapahtumapaikan, tarvikkeiden ja viestinnän kanssa.

Keravan kirjaston toimintaa kehitetään yhdessä keravalaisten kanssa

Juhlavuoden osallisuustyö on osa kirjastossa muutenkin tehtävää demokratiatyötä. Kirjastojen demokratiatyö tukee kaupunkilaisten osallisuutta rakentamalla avointa keskustelua kaupunkilaisten kanssa ja luomalla lisää vaikuttamisen mahdollisuuksia.

-Olemme täällä kaupunkilaisia varten. Haluamme kehittää kirjastoa ja järjestää toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa heidän toiveidensa perusteella, sanoo Jalo.

Keravan kaupunginkirjasto tarjoaa monipuolisia tapoja osallistua ja vaikuttaa. Palauteboksi, sosiaalisen median kanavat, erilaiset kyselyt, keskustelutilaisuudet ja työpajat luovat avoimen ympäristön, jossa kaupunkilaiset voivat ilmaista mielipiteensä ja osallistua päätöksentekoon. Mainio osallistumisen tapa ovat myös äänestykset, joista esimerkkinä lapsille järjestetty pehmopresidenttiäänestys. Kyseessä on pehmoleluilla toteutettu demokratiaharjoitus, joita järjestettiin presidentinvaalien alla useissa kirjastoissa Suomessa.

Lisätietoja

  • Lapsille ja nuorille järjestetyistä työpajoista, Keravan kirjaston kirjastopedagogi Anna Jalo, anna.jalo@kerava.fi, 040 318 4507
  • Keravan juhlavuodesta: kerava.fi/kerava100
  • Kirjaston toiminnasta: kerava.fi/kirjasto