Kerava 100 -lähettilään satutunnit kirjastolla

Kerava 100 -lähettiläämme Paula Kuntsi-Ruuska aloittaa lapsille suunnatun satutuntien sarjan 5.3.2024. Satutunteja järjestetään kerran kuukaudessa maaliskuusta kesäkuuhun.

Satutuokiot pidetään Keravan kaupunginkirjaston Satusiivessä. Sadut ovat suunnattu yli 3-vuotiaille lapsille. Pienemmät ovat tervetulleita aikuisen seurassa. Yhden satuhetken kesto on noin 30 minuuttia.

Satutuntien taustalla kiinnostus vapaaehtoistyöhön lasten parissa

Kuntsi-Ruuskalla on kokemusta vapaaehtoistyöstä laajemminkin. Hän on toiminut muun muassa vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa etsijänä, HUSissa sekä Suomen punaisessa ristissä.

”Ajatus satutunneista lähti muotoutumaan Koronan alkuaikoina, kun en voinut tavata lapsenlapsiani. Silloin keksin alkaa lukea heille videosatuja. Mietin jo silloin, että voisin lukea satuja isommallekin porukalle”, Kuntsi-Ruuska kertoo.

Vuoden 2024 alussa Kuntsi-Ruuska selvitteli, missä hän voisi ilahduttaa lapsia lukemalla. Huomattuaan, että Helsingin kirjastossa tämä oli mahdollista, hän alkoi pohtia, voisiko Keravan kirjastossakin tällaista järjestää.

Kirjastossa innostuttiin asiasta ja lyötiin suunnitelma lukkoon.

”Sitten tuli mieleen, että tämä tempaus sopisi Kerava 100 -lähettiläänä toimimiseen sekä itse juhlavuoteen. Odotan kovasti lapsia kirjastoon. Rakastan lasten kanssa hömpöttelyä”, Kuntsi-Ruuska hehkuttaa innoissaan.

Tervetuloa kuuntelemaan lastensatuja

Paula Kuntsi-Ruuskan satutunteja pääset kuuntelemaan kirjaston Satusiivessä seuraavasti:


• Tiistaina 5.3. kello 9.30–10.00
• Tiistaina 9.4. kello 9.30–10.00
• Tiistaina 7.5. kello 9.30–10.00
• Tiistaina 11.6. kello 9.30–10.00

Lisätietoja: kirjasto.lapset@kerava.fi