Keravan kaupunginkirjasto voitti Vuoden kirjasto –kilpailun 

Keravan kaupunginkirjasto palkittiin Vuoden kirjastoksi Kuopiossa järjestetyillä alan ammattilaisille suunnatuilla Kirjastopäivillä. Keravan kirjasto valittiin voittajaksi viiden finalistin joukosta.

Vuoden kirjasto -kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa Kirjastopäivillä, joihin osallistuu parhaimmillaan 500 kirjastoalan ammattilaista. Raadin puheenjohtaja, Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtajan Juha Mannisen mukaan Keravan kirjasto on edistyksellinen ja uutta etsivä.

Kirjastopäivillä keskiviikkona 5.6.2024 palkinnon oli vastaanottamassa Keravan kirjastopalvelujohtaja Maria Bang.

“Onnellinen ja kiitollinen olo! Kirjaston henkilökunta on tehnyt upeaa työtä, on ilo työskennellä heidän kanssaan”, Bang summaa tunnelmiaan voiton jälkeen.

Kirjaston laaja tapahtumakattaus kiinnitti raadin huomion

Voittajan valitsi kuusihenkinen raati ja eilisessä Kirjastopäivien järjestämässä palkitsemistilaisuudessa kuultiin kattavat perustelut päätöksen takaa.

Perusteluissa erityishuomiota saivat Keravan kaupunginkirjaston lukuisat tapahtumat:

“Erittäin monipuolinen ja laaja tapahtumatuotanto, erityisesti suhteessa kunnan kokoon.”

“Tapahtumissa myös asukkaat itse aktiivisesti päässeet järjestämään tapahtumia ja toimintaa kirjastotilassa.”

Perusteluissa nostettiin ilmi myös Keravan kirjaston kiinnostava lukukonsepti sekä lukutaitotyön suunnitelma, joka kattaa kaikki lasten ja nuorten kanssa työskentelevät tahot. Ja ylpeydenaiheena korostettiin myös ArcoKeravan nuortentoimintaa.

”Keravan kirjasto tarjoaa vahvasti myös kirjaston ydinpalveluja, eli lukemista ja kulttuuria.”

“Kirjastossa on tehty systemaattista demokratiatyötä erityisesti nuorten parissa ja sateenkaareva nuorten toiminta ArcoKerava on vaikuttavaa ja ennaltaehkäisevää työtä haavoittuvassa asemassa olevien nuorten parissa.”

Kaupunki onnittelee kirjastoa

Vuoden kirjasto –kilpailun voitto on todella hieno saavutus ja Keravan kaupunki on ylpeä kaupunginkirjaston tekemästä työstä. Erityisen hienoa on, että voitto osui kohdalle suurena Kerava 100 -juhlavuotena. Lämpimät onnittelut!

Keravan kaupunginkirjasto sai voitosta palkinnoksi 2500 euron lahjakortin.

Osana Kirjastopäiviä kaikkia finaaliin pääseviä kirjastoja pyydettiin tuottamaan vapaamuotoiset esittelyvideot. Keravan Kirjaston videon löytää kirjaston YouTube-kanavalta.

Hauskaan esittelyvideoon pääset tästä.

Kirjastopäivät järjestetään seuraavan kerran vuonna 2026.