Kirkes-kirjastot ovat kiinni 31.8 – 11.9.2023

Järjestelmävaihdon takia Keravan kaupunginkirjasto sekä Mäntsälän ja Tuusulan kunnankirjastot ovat kiinni 31.8.–11.9.2023. Järvenpään kaupunginkirjasto sulkeutuu remontoinnin takia jo maanantaina 28.8. ja on kiinni 11.9. saakka.

Sulkuaikana kirjastoissa:

  • ei voi lainata, palauttaa, uusia lainoja eikä tehdä varauksia
  • lainojen eräpäivät siirtyvät sulkuajan yli
  • varaukset pysyvät voimassa sekä noudettavat varaukset odottavat katkon yli
  • omatoimikirjastot eivät ole käytössä eivätkä kirjastoautot kulje
  • myös lehtisali on suljettu

Kirjastojen ollessa kiinni niissä ei järjestetä tapahtumia eikä oteta vastaan ryhmäkäyntejä. Mahdolliset palautusluukut ovat kiinni.

Kirkes-verkkokirjastossa on käyttökatko ja Kirkes-kirjastojen tarjoamat e-aineistot ovat poissa käytöstä. Varauksia ei voi tehdä perjantain 25.8. jälkeen.

Järjestelmävaihdos viivästyttää kirjastojen välisiä aineistokuljetuksia ennen ja jälkeen sulkuajan.

Lainaushistoria ei siirry uuteen järjestelmään. Lainaushistorian voi ottaa talteen siirtämällä sen oman verkkokirjaston suosikkilistaksi 27.8. mennessä.

KirjastoON-sovellus poistuu käytöstä järjestelmän vaihtuessa.

Kirjasto pahoittelee sulusta aiheutuvaa haittaa.

Muutokset asiakkaalle pieniä

Uusi kirjastojärjestelmä parantaa asiakkaan tietoturvaa. Uuteen järjestelmään siirtymisen jälkeen lainaaminen onnistuu tietoturvasyistä vain kirjastokortilla. Jos Kirkes-kirjastokortti on kateissa, uuden kortin saa vuoden loppuun saakka maksutta missä tahansa Kirkes-kirjastossa.

Kun uusi järjestelmä on käytössä, ovat muutokset asiakkaan näkökulmasta pieniä. Esimerkiksi verkkokirjaston ja automaattien käyttäminen ei olennaisesti muutu.