Keski-Uudenmaan Pride

Keski-Uudenmaan Pride on iloinen ja hyväntahtoinen kaiken kansan ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka järjestetään Keravalla 26.8.2023. Pride-viikon aikana järjestetään myös ennakko-ohjelmaa. Tule mukaan!

Tapahtuman ohjelma

Tapahtumassa juhlitaan moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta erilaisen ohjelman merkeissä. Pride näkyy koko viikon ajan Keski-Uudellamaalla ja huipentuu yhteiseen juhlaan lauantaina 26.8. Tapahtuman ohjelma päivittyy kaupungin tapahtumakalenteriin: tapahtumat.kerava.fi

Ilmoita järjestämäsi tapahtuma mukaan

Järjestöt, yhteisöt, esiintyjät ja muut mahdolliset yhteistyökumppanit ovat tervetulleita järjestämään ohjelmaa Pride-viikolla. Ilmoita ohjelmasi mukaan Forms-lomakkeella.

Tule vapaaehtoiseksi Prideen

Tule tekemään kanssamme Pridesta ikimuistoinen! Vapaaehtoistöitä on monenlaisia, joista jokaiselle löytyy varmasti tekemistä. Olet lämpimästi tervetullut vapaaehtoisten joukkoon mikäli jaat syrjimättömyyden periaatteet. Osaan tehtävistä edellytetään 18 vuoden ikää.

Vapaaehtoisille järjestetään SETA:n vetämä koulutus. Koulutuksessa kuullaan Priden turvallisuuteen ja arvoihin liittyvää asiaa, sateenkaaritermistöä ja -sanastoa ja sitä miten tukea HLBTIQ+ -yhteisöä. Saat koulutuksen videona ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi: Google Forms-lomake

Vuoden 2023 Pride-kummit

Keski-Uudenmaan Pride on saanut vuonna 2023 vaikuttavan listan kummeja. Vuoden 2023 kummeina toimivat Keravan nuorisovaltuuston puheenjohtaja ja vuoden vapaaehtoinen Eva Guillard, sarjakuvapiirtäjä ja transaktivisti Sophie Labelle, taiteilija ja somevaikuttaja Eino Nurmisto, rumpali Aleksi Ripatti, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen ja graffittitaiteilija Jouni Väänänen.

Keski-Uudenmaan Pridesta

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaa Pride on Keravan, Tuusulan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorollaan. Juhla järjestettiin Järvenpäässä vuonna 2021 ja Tuusulassa vuonna 2022. Vuoden 2023 toteutusta koordinoi Keravan kaupunki.

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä kulttuuripalveluihin, mikäli sinulla on kysyttävää tapahtumasta yleisesti, ohjelman järjestämisestä tai vapaaehtoiseksi ryhtymisestä.

Median edustajat voivat ottaa yhteyttä kaupungin viestintään.