Keravan lukion Ura-aamupäivässä 27.10.2022 oli puhujia sotatieteistä lääkäriin

Ura-aamupäivä on osa Keravan lukion lukion työelämäyhteistyön ja yrittäjyyden kehittämistoimenpiteitä. Ura-aamupäivä oli suunnattu kaikille Keravan lukion opiskelijoille.

Keravan lukion Ura-aamupäivä oli suunnattu kaikille Keravan lukion opiskelijoille. Tapahtuma järjestettiin 27.10.2022 kello 8.30-11.00 ja puhujia oli kaikkiaan 35. He pitivät 68 pajaa, ja jokaisen pajan kesto oli 30 minuuttia. Ohjelma julkaistiin ennen tapahtumaa ja opiskelijat varasivat pajoista paikkansa omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Osa puhujista oli paikalla koko tapahtuman ajan ja ehti pitämään neljä pajaa.

Puhujia oli pyydetty kertomaan muun muassa omasta ammatistaan, urapolustaan, opinnoistaan sekä nykyisen tehtävän palkkauksesta ja työllisyystilanteesta. He kertoivat myös aiemmista opinnoistaan, unelmistaan ja toiveistaan sekä miten päätyivät nykyiseen ammattiinsa. Puhujat antoivat myös ohjeista lukiolaisille jatko-opintoja ja työelämää ajatellen. Puhujia oli sotatieteistä lääkäriin, diplomi-insinööristä tietoturva-analyytikkoon. Lisäksi mukana oli eri tiedealojen opiskelijoita.

Ura-aamupäivä on osa Keravan lukion lukion työelämäyhteistyön ja yrittäjyyden kehittämistoimenpiteitä. Tapahtuman järjestäjinä olivat lukion opinto-ohjaajat sekä työelämäyhteistyöryhmän opettajajäsenet. Ryhmän tavoitteena on toimivien mallien rakentaminen lukiolaisten työelämävalmiuksien vahvistamiseen oppilaitostasolla, paikallisen työelämäyhteistyön kehittäminen sekä Kuuma-alueen Yes-yhteistyö yrittäjyyteen liittyen.

Työelämäyhteistyön ja yrittäjyyden kehittämiseen liittyy useita tapahtumia lukuvuoden aikana. Suunnitelmissa on järjestää Keravan yrittäjyyskasvatukseen liittyvä Mun tulevaisuus -tapahtuma tammikuussa 2023. Tapahtumassa on tarkoitus luoda paikallisesti peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille, toisen asteen opiskelijoille ja keravalaisille yrittäjille kohtaamispaikka. Marraskuussa osallistutaan maailman suurimpaan EtäTET-tapahtumaan 21.-25.11.2022.

Keravan lukio on akkreditoitu Erasmus+ oppilaitos ja on saanut Erasmus+-rahoituksen vuosille 2021-2027. Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma, jonka ohjelmakausi on alkanut vuonna 2021 ja se kestää vuoteen 2027. Keravan lukiolla on kansainvälistä toimintaa ohjelmaan liittyen Italian, Ranskan ja Saksan kanssa. Tämän lisäksi lukio on saanut opetushallitukselta rahoituksen Tansania-projektiin. Italian Bresciaan suuntautuvaan Erasmus+ -hankkeeseen osallistuvat opiskelijat vierailevat yrityksissä ja tutustuvat esimerkiksi siihen miten ”vihreä-ajattelu” näkyy yrityksissä ja miten energiankulutusta on pyritty vähentämään.

Lisätietoja
Pertti Tuomi
rehtori
pertti.tuomi@kerava.fi
puh. 040 318 2210

Ura-aamupäivän puhujat:

Poliisi, Tapani Leppänen
Tietoturva-analyytikko, Chris Saletta
Operatiivinen johtaja, Globaalit tunnistautumispalvelut, Visa, Sami Tikkala
Pelastaja ja ensihoitaja, Riikka Hasko
Sotatieteet, everstiluutnantti, TM, Elias Oikarinen
Turvallisuus, Hannu Kauppinen

DI, Geo- ja kalliotekniikka, Heikki Saarikivi
DI, teknillinen fysiikka, Juha Nyman
DI, tuotantotalous, Mika Särkkä ja
DI, tuotantotalous, Sr.site quality leader, Tarja Päivinen

Lääkärit Tuure Ärling ja Pietari Ripatti
Terveydenhoitaja Emilia Korhonen
Suuhygienisti Salla Hårdt
Osteopaatti Neea Torola
Radiokemisti, Pia Vesterbacka
Sosionomi ja vastaava kuraattori Roope Ahonen

Muusikko (Ursus Factory), talous- ja sosiaalihistorian opiskelija Aleksi Ripatti
Teatteri, dramaturgi Elina Hagelin
Kansainvälinen politiikka, ranska ja kansantaloustiede, toimittaja Erja Yläjärvi
Historia ja yhteiskuntatieteet, lukion rehtori, Pertti Tuomi
Luokanopettaja, Emma-Maaria Metsälä
Tradenomi, Jenni Mönttinen

Kauppatieteet ja opinto-ohjaus, Ilari Salmi
Hallintotieteet, Sonja Peltola
Psykologia Elina Väisänen
Oikeustiede Inna Kallioinen, Miisa Koivukangas, Minna Ojanperä
Varhaiskasvatus ja kasvatustiede, Demi Aulos
Liikuntapedagogiikka- ja psykologia, Elias Reunamo
Teologia Sofia Moilanen
Biolääketiede Anni Purhonen
Farmasia Ria Rouvinen
Kemiantekniikka, Minna Pentti
Yo-merkonimiksi Keudassa, tiimiesimies Ulla Liukkonen ja opinto-ohjaaja Salme Larvala
Tekniikan alan DI-koulutukset, LUT, Venla Kiuru
Hyvinkään Laurea, tradenomiopiskelijat