Heikkilän kotiseutumuseon pihapiirissä oleva halkoliiteri ja ulkohuone vaurioituivat eilisessä tulipalossa

Keskiviikkoiltana sattuneessa tulipalossa vältyttiin onneksi henkilövahingoilta ja laajemmilta tuhoilta.

Tulipalossa Aurinkomäeltä museoaluelle 1970-luvulla siirretty ulkorakennus kärsi pahoja vaurioita, mutta tarkkasilmäisten kaupunkilaisen ja Pelastuslaitoksen loistavan toiminnan ansiosta vältyttiin vakavammilta vahingoilta. Poliisi tutkii tulipalon syytä.

Kaupunki tulee tehostamaan välittömästi museoalueen valvontaa. Palaneen rakennuksen tarkemmista kunnostustoimenpiteistä päätetään, kunhan vaurioiden laajuus selviää.

Museon toiminta jatkuu suunnitellusti

Museopalvelujohtaja Arja Elovirran mukaan museo saadaan auki yleisölle ikävästä tilanteesta huolimatta suunnitelmien mukaisesti 5.6.2024.

Tulipalon takia Keravan päiväksi suunniteltua Vispilänkauppaa ja yövieraita -näyttelyä saatetaan kuitenkin joutua supistamaan. Näyttelyssä on mukana taiteilija Jenni Tieahon komeita ympäristöteoksia, joista yksi oli tarkoitus sijoittaa aivan paloalueen läheisyyteen. Nyt näyttely joudutaan keskittämään päärakennuksen tuntumaan.

Keravan päivää vietetään 16.6.2024. Heikkilän kotiseutumuseolla on tuolloin luvassa runsaasti työnäytöksiä, ja kello 14 paikalla on myös taiteilija Jenni Tieaho kertomassa omasta taiteestaan.