Ilmakuva Keravan keskustasta

Paikkatieto auttaa sinua tutustumaan ympäristöösi

Paikkatieto voi kuulostaa terminä vieraalta, mutta lähes jokainen on käyttänyt paikkatietoa joko työssään tai arjessaan. Monille tuttuja paikkatietoa hyödyntäviä palveluita ovat esimerkiksi Google Maps tai julkisen liikenteen reittioppaat. Näiden palvelujen käyttäminen on usein jopa päivittäistä ja olemme tottuneet niiden käyttämiseen. Mutta mitä paikkatieto oikeastaan on?

Paikkatieto on yksinkertaistetusti tietoa, jolla on sijainti. Se voi olla esimerkiksi bussipysäkkien sijainteja keskustassa, lähikaupan aukioloaikoja tai leikkipuistojen määrä asuinalueella. Paikkatietoa esitetään usein kartan avulla. Asia on sen vuoksi helppo hahmottaa niin, että jos tiedon voi esittää kartalla, on se paikkatietoa. Tiedon tarkastelu kartalla mahdollistaa monien sellaista asioiden havainnoinnin, joiden huomaaminen olisi muutoin huomattavasti vaikeampaa. Karttoja hyödyntämällä voit myös tarkastella helposti isojakin kokonaisuuksia ja näin saada paremman kokonaiskuvan tarkasteltavasta alueesta tai teemasta.

Karttapalvelusta Keravan ajantasaisimmat tiedot

Keravalaisille on tarjolla jo mainittujen yleisten palvelujen lisäksi kaupungin ylläpitämä Keravan karttapalvelu, jossa voi tarkastella juuri Keravaan liittyviä paikkatietoja. Keravan karttapalvelusta saa aina ajantasaisimman ja uusimman tiedon monista kaupungin toiminnoista.

Palvelussa voit tutustua muun muassa liikuntapaikkoihin ja niiden varusteluihin, tulevaisuuden Keravaan kaavahankkeiden kautta ja historialliseen Keravaan vanhojen ilmakuvien kautta. Karttapalvelun kautta pääset myös tekemään karttatilauksia sekä jättämään palautetta ja kehitysideoita Keravan toiminnoista suoraan kartalle.

Klikkaa itsesi karttapalveluun alla olevan linkin kautta ja tutustu Keravaan omiin paikkatietoihin. Sivuston yläreunasta löydät tarkat ohjeet palvelun käyttöön. Samasta yläpalkista löydät myös valmiita teemasivustoja ja päänäkymän oikeasta reunasta voit valita haluamiasi kohteita kartalle näkyviin. Saat kohteet näkyviin kartalle, kun klikkaat oikeassa reunassa olevaa silmän kuvaketta.

Paikkatiedon perusteiden ja mahdollisuuksien ymmärtäminen on hyvä taito niin jokaiselle kuntalaiselle, kaupungin työntekijälle kuin luottamustoimisellekin. Koska paikkatiedon hyödyt ovat niin moninaiset, kehitämme parhaillaan myös Keravan henkilöstön paikkatieto-osaamista hankkeessa. Näin saamme jatkossakin kehitettyä kuntalaisille suunnattuja paikkatietopalveluita ja jaettua ajankohtaista tietoa Keravasta.

Siirry karttapalveluun (kartta.kerava.fi).