AteriapalvelutMe Keravan kaupungin ateriapalveluissa työskentelevät alan ammattilaiset huolehdimme kaupungin ruokapalveluista. Valmistamme päiväkotien, peruskoulujen, lukion, hoitolaitosten ja kotihoidon asiakkaiden ateriat.

Toimimme kuudessa valmistuskeittiössä, kuudessa jakelukeittiössä ja yhdeksässätoista palvelukeittiössä. Joka viides keravalainen nauttii päivittäin ateriapalveluiden valmistamia aterioita. Valmistamme noin 7 000 ruoka-annosta päivässä. 

Ateriapalveluiden toimintaa johtaa ruokapalvelupäällikkö. Ateriapalvelut kuuluu Kaupunkitekniikan toimialaan.

Toimintamme periaatteet

  • Toimimme asiakaslähtöisesti.
  • Käytämme ruokalistojen ja -ohjeiden suunnittelun sekä ruuan valmistuksen ja elintarvikehankintojen pohjana kunkin kohderyhmän mukaisia virallisia ruokailua, ruokaa ja ravitsemusta koskevia suosituksia.
  • Valmistamme ruuat pääsääntöisesti itse.
  • Käytämme ruuanvalmistuksessa ensisijaisesti kotimaisia elintarvikkeita ja valmistamme aamu- ja välipalapuurot sekä vellit pääsääntöisesti luomuhiutaleista ja -suurimoista.
  • Valmistamamme ateriat eivät sisällä natriumglutamaattia eivätkä geenimanipuloituja ruoka-aineita.
  • Mittaamme säännöllisesti ruuan ravitsemuksellista laatua, asiakastyytyväisyyttä sekä ruuan menekkiä ja kehitämme toimintaamme mm. niiden perusteella.  
  • Otamme huomioon toiminnassamme kestävän kehityksen niin elintarvike- kuin laitehankinnoissa, tuotantotavoissa ja -prosesseissa sekä kuljetuslogistiikassa. Vaikutamme näin toimimalla yhteisen ympäristömme hyväksi.

 Elintarviketurvallisuus

Ateriapalveluiden keittiöt kuuluvat kunnan elintarviketurvallisuuden valvonnan piiriin. Elintarvikevalvonnan tarkastustietojen Oiva-julkistamisjärjestelmää koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Voit tutustua ateriapalveluiden keittiöiden Oiva-raportteihin täältä.

Lue lisää koulujen, päiväkotien, hoitolaitosten ja kotihoidon ruokailusta ja ruoka-ainevalinnoista


 

Päivitetty 27.09.2018 klo 10:40