Ateriapalvelut

Keravan kaupungin Ateriapalvelut valmistaa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion ateriat sekä puistoruokailun ateriat kesäisin.

Ateriapalveluissa aterioita valmistavat alan ammattilaiset. Ateriapalvelut tuottavat aterioita neljässä eri tuotantokeittiössä, joista aterioita toimitetaan yli 30 toimipisteeseen. Joka neljäs keravalainen nauttii päivittäin ateriapalveluiden valmistamia aterioita. Ateriapalvelut valmistavat yli 6000 erilaista ruoka-annosta joka arkipäivä.

Päiväkotiruokailu ja kouluruokailu

Toiminta on asiakaslähtöistä ja vastuullista

Toiminnan periaatteet

 • Toiminta on asiakaslähtöistä ja reseptiikkaa kehitetään vastaamaan asiakkaiden makumieltymyksiä
 • Kansalliset ravitsemussuositukset ohjaavat toimintaa
 • Ruuanvalmistuksessa käytetään aina kotimaisia raaka-aineita niiltä osin kuin se on mahdollista.
 • Ruoanvalmistuksessa käytetään kotimaista lihaa.
 • Kalatuotteet ovat MSC-sertifioituja.
 • Aamupuurot ja vellit valmistetaan kotimaisista luomuhiutaleista ja -suurimoista
 • Ruokajuomana tarjotaan kotimaista luomumaitoa
 • Leivät ovat mahdollisimman kuitupitoisia ja vähäsuolaisia.
 • Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon kestävän kehityksen periaatteet

Toiminnan kehittäminen

 • Seurataan ruuan ravitsemuksellista laatua, asiakastyytyväisyyttä ja ruuan menekkiä
 • Käytössä on biojätteen määrää mittaavia sovelluksia, joiden avulla toimintaa kehitetään
 • Kaikilla kouluilla toimii ruokaraati. Ateriapalvelut kehittävät yhteistyössä ruokaraatien kanssa ruokalistoja ja ruokailuhetkeä.
 • Lue ravitsemis- ja ruokasuosituksista ruokaviraston sivulta: Ruokavirasto

Elintarviketurvallisuus

Ateriapalveluiden keittiöt kuuluvat elintarvikevalvonnan piiriin. Elintarvikevalvonnan tarkastustietojen Oiva-järjestelmää koordinoi Ruokavirasto. Ateriapalveluiden Oiva-raportteihin pääsee tutustumaan Oivan verkkosivuilla: Oiva.fi

Ylijäämäruoan myynti Keravan lukiossa

Ylijäämäruokaa myydään Keravan lukiolla. Lounasruoka on tarjolla koulun toiminta-aikana arkisin klo 12–12.30.

Tarjolla oleva ruoka syödään paikan päällä. Ruuan määrä vaihtelee päivittäin eikä kaikkia aterianosia ole välttämättä jäänyt ylimääräiseksi. Jos ylijäämäruokaa ei ole jäänyt, niin siitä on ilmoitus ulko-ovilla.

Ylijäämäruoka maksetaan ruokalipukkeilla, joita voi ostaa Keravan asiointipisteestä osoitteessa Kultasepänkatu 7. Yhden ruokalipukkeen hinta on 2,20 euroa ja lipukkeita myydään kymmenen kappaleen nipuissa. Ruokalipukkeet ovat voimassa toistaiseksi. Vanhat, aiemmin myynnissä olleet ruokalipukkeet käyvät edelleen.

Puistoruokailu kesäisin

Katso kesän 2024 lounaslista tästä linkistä

Koulujen kesälomien aikana Keravan kaupunki tarjoaa maksuttoman keitto- tai laatikkolounaan alle 16-vuotiaille keravalaisille lapsille ja nuorille.

Useimmiten tarjolla on keittoruokia, ja yhden kerran viikossa tarjolla on kasvisruokaa. Kaikki ruuat ovat laktoosittomia ja pähkinättömiä, mutta muita erityisruokavalioita ei huomioida. Ruokaa tarjotaan niin kauan kuin sitä päivittäin riittää.

Puistoruokailuun ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan jokainen ruokailija tarvitsee oman lautasen ja lusikan sekä haluamansa juoman. Puistoruokailu sisältää pääruuan ja tukevamman lounaasta saa, jos lounaaseen lisää mukaan vielä kotoa tuodun voileivän.

Puistoruokailuun osallistuvien tulee muistaa hyvä käsihygienia. Ruokailijoita myös ohjataan ja neuvotaan ruuanjakopaikoilla.

Huomio! Puistoruokailu on tarkoitettu ainoastaan yksityishenkilöiden käyttöön. Tämä johtuu siitä, että palvelun tarkoitus on tarjota ruokailumahdollisuus niille lapsille ja nuorille, jotka ovat kesäisin yksin kotona ja joilla ei ole mahdollisuutta saada kotiruokaa päivittäin. Leiriryhmien ja muiden järjestäytyneiden ryhmien osallistuminen vie resursseja niiltä lapsilta, joille palvelu on ensisijaisesti tarkoitettu.

Lisätietoja puistoruokailusta Keravanjoen koulun keittiöstä

VAKEn oppilashuollon vierasruokaliput

VAKEn oppilashuollon henkilökunnan on mahdollista ostaa vierasruokalippuja suoraan koulujen keittiöiltä. Maksuohjeet löytyvät kouluruokailun sivuilta: Kouluruokailu

Anna palautetta

Ateriapalvelut kerää palautetta toiminnasta. Avaa palautelomake (Webropol).

Ateriapalveluiden yhteystiedot