Nähtävillä olevat katusuunnitelmat ja -hankkeet

 Katusuunnitelmien ja -hankkeiden nähtävilläolo ilmoitetaan kuuluttamalla Keski-Uusimaan Viikkouutisissa. Kaupungin verkkosivujen lisäksi suunnitelmiin ja hankkeisiin voi tutustua myös Keravan kaupungin asiointipisteessä (Kultasepänkatu 7), joka on auki ma-to klo 8-17.30 ja pe klo 8-12. Nähtävillä olevat suunnitelmat ja hankkeet löytyvät asiointipisteen ilmoitustaululta.


Mahdolliset kirjalliset muistutukset suunnitelmista ja hankkeista tulee toimittaa nähtävilläolon viimeisen päivään klo 15.45 mennessä joko sähköpostitse kaupunkitekniikka@kerava.fi tai osoitteeseen Keravan kaupunkitekniikka, PL 123, 04201 Kerava. 


Paasikivenkadun pyöräkaistojen katusuunnitelmaehdotus välillä Kauppakaari-Sibeliuksentie

Paasikivenkadulle Kauppakaaren ja Sibeliuksentien välille on suunniteltu yksisuuntaiset pyöräkaistat, joiden avulla on tarkoitus jatkaa Aleksis Kiven tieltä alkavia yksisuuntaisia pyöräkaistoja Sibeliuksentielle saakka.


Yksisuuntaiset pyöräkaistat sijaitsevat Kauppakaaren ja Asemantien välillä kadunvarsipysäköinnin takana jalankulkualueen vieressä lähellä liikekiinteistöjä. Tämä jättää kiinteistöjen edustan jalankulkutilan kapeaksi mutta vähentää autoilijoiden ja pyöräilijöiden välistä törmäysriskiä.


Välille Asemantie-Kurkelankatu suunnitellut pyöräkaistat sijaitsevat kadun molemmilla puolilla vanhojen pyöräteiden kohdalla, sillä katutila ei mahdollista muuta vaihtoehtoa.


Pyöräkaistat erottuvat punaisen väriasfaltin avulla ja kaistojen yksisuuntaisuus osoitetaan. Lisäksi yksisuuntaisuutta tukee tiheä suojatieverkosto. Pyöräkaistojen lisäksi suunnitelmaehdotuksessa muutetaan Paasikivenkadun pysäköinti pitkittäispysäköinniksi.


Yksisuuntaisten pyöräkaistojen avulla kehitetään keskustan pyöräilyn toimivuutta ja turvallisuutta. Tutkimusten mukaan yksisuuntaiset pyöräkaistat vähentävät pyöräilijöiden ja autoilijoiden risteämisonnettomuuksien määrän kahdeksasosaan verrattuna kaksisuuntaiseen järjestelyyn.


Nähtävillä 28.5-10.6.2020.


Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen.


Saviontien katusuunnitelmaehdotus välillä Tuomikatu-Kannistonkatu

Kannistonkadun ja Saviontien risteykseen tulevaa kauppaa varten on Saviontien länsireunaan suunniteltu kevyen liikenteen väylä Tuomikadulta Kannistonkadulle sekä Saviontien ja Kannistonkadun liittymään kiertoliittymä.


Kevyen liikenteen väylän avulla halutaan järjestää turvallinen kulku tulevalle kaupalle, ja kiertoliittymän avulla parantaa liikenteen sujuvuutta.


Nähtävillä 28.5-10.6.2020.


Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen.Katusuunnitelmaehdotus Tuomikadun ja Pihlajakadun käännöstä Raitakujalle

Kannistonkadun ja Saviontien risteykseen tulevaa kauppaa varten käännetään asemakaavan mukaisesti Tuomikatu ja Pihlajakatu Raitakujalle.


Tuomikadun ja Pihlajakadun itäreunaan on suunniteltu 3,5 metriä leveä kevyen liikenteen väylä, joka rakennetaan ensin. Myöhemmin harkitaan 5 metriä leveän ajoradan rakentamista, jonka myötä ajoliittymät Saviontielle poistuisivat. Sekä kevyen liikenteen väylä että ajorata päällystetään asfaltilla.


Katujen kääntämisen avulla halutaan järjestää turvallinen kulku tulevalle kaupalle.


Nähtävillä 28.5-10.6.2020.


Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen.

Päivitetty 27.05.2020 klo 10:36