Mikä muuttuu hyvinvointialueella?

​Vantaan ja Keravan kaupunkien sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät 1.1.2023 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Tähän uutiseen on kerätty tärkeimmät muutokset vuodenvaihteessa.

Tutut palvelut lähellä sinua

Vuoden 2023 alusta lähtien vantaalaisten ja keravalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen järjestää Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Vantaan ja Keravan kaupunkien sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät nykyisellään Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Tutut Vantaan ja Keravan alueen terveysasemat palvelevat sinua jatkossakin eikä toimipisteitä lakkauteta. Vuodenvaihteesta lähtien voit myös valita asiointipaikkasi koko hyvinvointialueen palvelupisteistä. Myös nykyinen sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen.

Löydät Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palvelut ja toimipisteet hyvinvointialueen verkkosivuilta: Palvelut (vakehyva.fi).

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos palvelee jatkossa sekä Vantaan ja Keravan että Keski-Uudenmaan hyvinvointialueita. Tutustu Keski-Uudenmaan pelastuslaitokseen verkossa: Keski-Uudenmaan pelastuslaitos (pelastustoimi.fi).

Erikoissairaanhoidosta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella vastaa Uudenmaan hyvinvointialueiden sekä Helsingin kaupungin omistama HUS-yhtymä, joka jatkaa HUSin työtä. Tutustu HUS-yhtymän perustamiseen: HUS-yhtymän perustaminen sinetöintiin (hus.fi).

Uudet verkkosivut ja palvelunumerot 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen omat verkkosivut avattiin joulukuussa 2022 ja löydät ne osoitteesta vakehyva.fi. Verkkosivuilta löydät jatkossa kaikki hyvinvointialueen uutiset ja palvelut. Sivujen rakentaminen on vielä kesken ja sisältöä sivuille lisätään jatkuvasti.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen nykyiset palvelunumerot vaihtuvat hyvinvointialueen palvelunumeroiksi. Numerojen siirto on jo alkanut joulukuussa, ja loput palvelunumerot vaihtuvat vuodenvaihteeseen mennessä. Lue lisää muuttuvista palvelunumeroista hyvinvointialueen verkkosivuilta: vakehyva.fi.

Hyvinvointialueelle siirtyvien työntekijöiden henkilökohtaisiin puhelinnumeroihin saattaa tulla muutoksia vuodenvaihteessa.

Voit seurata Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta myös sosiaalisessa mediassa: Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube.

Uusi itsenäinen organisaatio

ahoitukseen perustuvaan malliin. Muutosvaiheessa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarvio on alijäämäinen, mutta talouden tasapinoon päästänee pian. Lue lisää hyvinvointialueen talousarviosta hyvinvointialueen verkkosivuilta: Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäinen talousarvio 54 miljoonaa euroa alijäämäinen (vakehyva.fi).