Väkivallan vastaista teemaviikkoa vietetään jälleen Vantaalla ja Keravalla

Jo perinteeksi muodostunutta Väkivallan vastaista teemaviikkoa vietetään Vantaalla ja Keravalla 21.-27.11.2022. Teemaviikon tarkoituksena on edellisvuosien tapaan herättää ihmisiä pohtimaan lähisuhdeväkivaltailmiötä, sen laajuutta ja seurauksia sekä sitä, miten väkivaltaa on mahdollista ehkäistä.

Väkivallan vastaisen teemaviikon ydinviesti on se, että väkivalta on ilmiö, joka koskettaa yleensä jollain tavalla jokaista ihmistä. Väkivallan vastaisella teemaviikolla kiusaamisesta ja väkivallasta puhutaankin monella eri tavalla ja monesta eri näkökulmasta ja ohjelmatarjonnassa on huomioitu useat kohderyhmät.

Tiistaina 22.11.2022 klo 17.30-18.30 järjestetään kaikille avoin kuntalaiswebinaari aiheesta ”Kun lapsi lyö – mitä teen, kun lapsi käyttäytyy väkivaltaisesti?” Webinaari striimataan Väkivallaton Vantaa – Youtube-kanavalla ja webinaaria pääsee seuraamaan ilman etukäteisilmoittautumista. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun chatin kautta.

Väkivallaton Vantaa (YouTube)

Torstaina 24.11.2022 klo 9-16 on tarjolla Vantaan ja Keravan työntekijöille sekä yhteistyökumppaneille suunnattu Väkivaltafoorumi, jossa väkivaltateemaa käsitellään moniammatillisesta näkökulmasta sekä kokemusasiantuntijoita kuullen. Väkivaltafoorumi järjestetään etäyhteyksin teamsin välityksellä.

Lisäksi väkivallan vastaisen teemaviikon ohjelmatarjonnassa on panostettu tänä vuonna erityisesti kiusaamis- ja väkivaltateeman käsittelyyn soveltuvan materiaalin tuottamiseen. Materiaalia on tuotettu varhaiskasvatukseen ja peruskoulun alaluokille sekä peruskoulun yläluokille ja toisen asteen opiskelijoille.

Materiaali on tarkoitettu kasvatus- ja opetustyön tueksi ja sitä on mahdollisuus soveltaa ja yhdistellä kohderyhmän tarpeiden mukaisesti. Materiaali sekä linkit tuotettuihin videoihin löytyvät Vantaan kaupungin verkkosivuilta.

Väkivallan vastainen teemaviikko 2022 (vantaa.fi)

Teemaviikko on osa Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hankkeen kehittämistyötä.

Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla (vantaa.fi)

Lisätietoja

Lotta Hällström
Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hanke
Erityisasiantuntija
+358 43 827 2413
lotta.hallstrom@vantaa.fi