Elinkeinofoorumissa tehdään yhteistyötä Keravan elinvoimaisuuden kehittämiseksi

Keravan elinkeinoelämän keskeisistä toimijoista ja kaupungin edustajista koottu elinkeinofoorumi kokoontui tällä viikolla ensimmäistä kertaa.

Vapaamuotoisen, noin 4–6 kertaa vuodessa kokoontuvan keskustelu- ja neuvottelufoorumin tarkoituksena on tiedonkulun parantaminen kaupungin ja elinkeinoelämän toimijoiden välillä, kontaktien lisääminen sekä vireän ja tuottavan elinkeinotoiminnan edistäminen Keravalla.

Elinkeinofoorumin jäsenet ovat toimitusjohtaja Sami Kuparinen, Metos Oy Ab, kauppaneuvos Eero Lehti, toimitusjohtaja Tommy Snellman, Snellmanin Kokkikartano Oy, toimitusjohtaja Harto Viiala, West Invest Group Oy, Keravan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Juha Wickman sekä Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Pyykkölä, kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ja elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg.

Elinkeinofoorumin ensimmäisessä tapaamisessa kaupungintalolla keskusteltiin aktiivisesti foorumin tehtävistä ja tavoitteista, Keravan elinkeino-ohjelmasta sekä kaupungin vetovoimatekijöiden ja kilpailukyvyn vahvistamisen keinoista ja mahdollisuuksista. Tapaamisessa saatiin myös katsaus kaupungin taloustilanteeseen sekä työllisyysjohtaja Martti Poterilta TE2024-uudistuksen valmistelun etenemiseen.

Tapaaminen koettiin osallistujien kesken tärkeäksi ja hyödylliseksi. Keskusteluja tullaan jatkamaan ja muita teemoja käsittelemään elinkeinofoorumin tulevissa tapaamisissa, joista seuraava sovittiin pidettäväksi vielä ennen kesää.

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu oli erittäin tyytyväinen ensimmäisen tapaamisen antiin: ”Suuri kiitos kaikille elinkeinofoorumin jäsenille jo tässä vaiheessa heidän arvokkaasta ajastaan ja asiantuntemuksestaan sekä sujuvasta yhteistyöstä Keravan elinkeinoelämän ja elinvoiman kehittämisen hyväksi, tästä on hyvä jatkaa!”

Elinkeinofoorumi kokosi Keravan elinkeinoelämän keskeisiä toimijoita ja kaupungin edustajia saman pöydän ääreen kaupungintalolle ensimmäiseen kokoukseensa 26.3.2024.

Elinkeinofoorumi tukee elinkeino-ohjelman tavoitteita

Kaupunkistrategiansa mukaisesti Kerava haluaa olla Uudenmaan yrittäjäystävällisin kunta, jonka dynamoina toimivat yritykset ja elinkeinot. Kaupungin elinkeino-ohjelmassa yhdeksi tavoitteeksi on määritelty yhteistyön syventäminen yhteistyökumppaneiden, kuten paikallisten yritysten ja yrittäjäyhdistyksen kanssa, ja siihen liittyen elinkeinoasiain neuvottelukunnan perustamisen selvittäminen.

Keravan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 4.12.2023 elinkeinofoorumin perustamisesta ja sen jäsenten nimeämisestä. Elinkeinofoorumin toimikausi kestää 31.5.2025 asti. Mahdollisista muutoksista kokoonpanossa toimikaudella päättää kaupunginhallitus.