Ekana Kerava -tapahtuman mainos - tehty uutiskuvakokoon

Elinkeinopalveluiden huhtikuun uutiskirje – Hangen alta paljastuu…

Uutiskirje yrittäjille

Uutiskirjeen sisältö:

Pääkirjoitus: Hangen alta paljastuu…

…Keravan kaupungin uusi elinkeino-ohjelma

Jos kaupunginvaltuusto 24.4. niin päättää, on meillä pian uusi elinkeino-ohjelma, joka on laadittu jalat tiukasti maassa ja katse hieman pilvien yläpuolelle kurkottaen. Ohjelman laatiminen paljasti keravalaisen elinkeinoelämän voiman ja yhteen hiileen puhaltamisen. Kiitos innostavasta prosessista ohjelman laatimiseen osallistuneille! Muutetaan yhdessä paperi toiminnaksi keravalaisten yritysten hyväksi.

…keravalaisilta yrityksiltä ja yhteisöiltä tehdyt hankinnat

Keravan kaupunki tekee vuosittain materiaali- ja palveluhankintoja usealla miljoonalla eurolla. Laskimme, että vuonna 2022 niistä alle 10 prosenttia tehtiin keravalaisilta yrityksiltä. Uskon, että kun kaupunki jatkaa vuoropuhelua paikallisten yritysten kanssa ja pienhankintakäytäntöjä sujuvoitetaan ja toisaalta paikalliset yritykset oppivat vielä paremmin seuraamaan kaupungin hankintoja ja kertomaan omista palveluistaan, saamme tätä prosenttiosuutta reippaasti nostettua!

…roskia

Osallistutaan yksin tai työporukalla Mikko ”Peltsi” Peltolan ja Anniina Valtosen kanssa Ylen Miljoona roskapussia -kampanjaan. Siitäkin lisää tässä uutiskirjeessä.

…kukkia ja pörriäisiä

Mennään ulos niitä ihmettelemään!

Tiina Hartman
elinkeinojohtaja, Keravan kaupunki

Tule mukaan Ekana Kerava -päivään!

Tule mukaan ja tuo oma yrityksesi valokeilaan, kohtaa asiakkaita, tarjoa tuotteitasi ja palveluitasi, verkostoidu ja vietä erilainen päivä yrittäjänä.

Ekana Kerava -tapahtumapäivää suunnitellaan jo vauhdilla. Lauantaina 6.5. yrityksesi voi osallistua:
• omalla tapahtumateltalla Keravan kävelykadulla
• yrityksesi tiloissa
• verkkokauppatarjouksella
• olemalla esillä tapahtumapäivänä eli riittää, kun ilmoittaudut mukaan. Yrittäjille maksuton.

Ilmoittautuminen on helppoa

Ilmoita yrityksesi mukaan Ekana Kerava -tapahtumapäivään. Osallistuminen on maksutonta. Klikkaa ilmoittautumiseen tästä (Webropol).

Ekana Kerava -päivän lisätiedot ja osallistuvien yritysten esittelyt löytyvät Keravan verkkosivuilta.

Ekana kuitti -tempauksella vipinää liiketoimintaa

Ekana Kerava tapahtuman yhteydessä starttaa myös Ekana kuitti -kampanja. Lue lisää, miten kampanja voi hyödyntää myös sinun yrityksesi liiketoimintaasi.

Ekana Kerava tapahtuman yhteydessä starttaa myös Ekana kuitti -kampanja. Kaupunkilaiset sekä ulkopaikkakuntalaiset kuluttajat voivat osallistua lahjakorttien arvontaan jättämällä ostoskuittinsa arvontaan, kun ovat ostaneet tuotteita tai palveluja keravalaisesta yrityksestä 6.5.–6.6. Jotta kuluttajat löytävät ostoksille, kannattaa toukokuussa ja kesäkuussa olla esillä. Ekana kuitti -kampanja on voimassa 6.5.–6.6. Keravan elinkeinopalvelut on Ekana kuitti -kampanjan järjestäjä ja tarjoaa palkinnoksi kolme 100 euron arvoista lahjakorttia.

Ekana Keravaan osallistuminen on keravalaisille yrityksille maksutonta. Näkyvyyttä saat kampanjan sivuilla, jotka löytyvät totuttuun tapaan Keravan kaupungin verkkosivuilta, samoin näkyvyyttä tulee somemarkkinoinnista ja osallistumisesta tapahtumapäivään.

Keravan väestö- ja yritysperustanta reippaassa kasvussa

Katsaus Keravan elinvoiman tunnuslukuihin

Elinvoiman tunnusluvut palvelevat nykyisiä ja tulevia keravalaisia yrittäjiä löytämään yritystoiminnan menestystekijät juuri keravalaisena yrityksenä.

– Ennakointiin ja riskeihin varautumiseen tarvitaan aina tilastotietoon perustuvia lukuja ja ennusteita, painottaa Keravan elinkeinopalveluiden kehityspäällikkö Olli Hokkanen.

Lue kehityspäällikkö Olli Hokkasen tilastoanalyysi Keravan Yrittäjien verkkosivuilta.

Laadukkaita vuokrakoteja tarjolla Keravalla

Nikkarinkruunu tarjoaa työntekijöille tai työsuhdeasunnoiksi viihtyisiä, hyväkuntoisia ja turvallisia koteja kohtuuhintaan. Hallinnoimme 52 kiinteistöä, joissa on yli 1.600 erilaista asuntoa. Asunnot sijaitsevat vehreässä kaupunkiympäristössä loistavien liikenneyhteyksien varrella Keravalla. Toimintamme on alkanut jo vuonna 1992 ja olemme Keravan kaupungin omistama vuokrataloyhtiö.

Kalustetut asunnot – väliaikaiseen asumiseen

Tuliko yllättävä ja nopea asunnontarve? Onko asuntoon tulossa putkiremontti, yllättikö vesivahinko tai elämäntilanteen muutos? Kun tarvitset asuntoa, vaikka muutamaksi viikoksi tai kuukaudeksi, Nikkarinkruunusta saat nopeasti, joustavasti ja vaivattomasti valmiiksi kalustetun asunnon. Asunnosta löytyy kaikki tarvittava kodinomaista asumista varten. Tarjoamme erikokoisia ja viihtyisiä vaihtoehtoja yksiöstä kolmioon. Kaikki kalustetut asuntomme ovat savuttomia. Minimivuokra-aika on yksi viikko.

Jätä hakemus nettisivuillamme tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu

Asiakaspalvelu: p. 020 331 311 (ma–pe klo 9.00–12.00) tai nikkarinkruunu@kerava.fi,

Nikkarinkruunun verkkosivut
Tutustu Nikkarinkruunun sähköiseen esitteeseen (WebView)
Nikkarinkruunun esittelyvideon voit katsoa tämän linkin kautta.

Keudan kautta opiskelija harjoitteluun tai kesätöihin

Kesäoppisopimus tarkoittaa kesätyön ja opiskelun yhdistämistä. Sen avulla on mahdollisuus saada motivoitunut kesätyöntekijä, jolla on selkeät tavoitteet ja halu oppia. Opiskelijalla on vastaavasti mahdollisuus edistää kesätyön aikana omia opintojaan käytännön työssä ja näin valmistuminen työelämään nopeutuu.

Lue lisää mahdollisuudesta rekrytoida opiskelija harjoitteluun tai kesätöihin Keudan verkkosivuilta.

Pitäisikö saada uutta buustia myyntiin?

Onko myyntisi suunnitelmallista ja tavoitteellista? Yrityksen myynnin kehittäminen vaatii jatkuvaa panostamista ja uudistamista. Keuke auttaa buustaamaan.

Myyntiä voi kehittää monella tavalla. Yksi asia on kuitenkin varmaa: kehittämistä kannattaa tehdä hallitusti projekti kerrallaan. Ota yhteyttä niin käydään yhdessä läpi yrityksesi myyntitavoitteet sekä mietitään, millä keinoilla myynti tuo teille parhaat tulokset.

Tai varaa aika maksuttomaan neuvontatapaamiseen yrityskehittäjä Valtteri Sarkkiselle p. 050 596 1765 tai valtteri.sarkkinen@keuke.fi.

Voit myös ladata Buustia myyntiin -oppaan Keuken verkkosivuilta.

Joko olet ilmoittautunut Keuken tapahtumiin?

Keuken tulevan kevään tapahtumissa puhutaan hyvinvoinnista, taloudesta ja vastuullisuudesta. Tutustu tapahtumatarjontaamme Keuken verkkosivulla ja ilmoittaudu mukaan! Keuken tapahtumat ovat maksuttomia.

Keravan kaupungin ja Keravan Yrittäjien vahva yhteistyö

Keravan yrittäjien varapuheenjohtaja Annukka Sumkinin esitys Suomen Yrittäjien tilaisuudessa valotti Keravan Yrittäjien ja Keravan kaupungin monipuolista ja toimivaa yhteistyötä.

Yhteistyö on Keravalla rentoa

 – Ihmiset tekevät yhdessä erilaisia asioita, meillä on hyvä pöhinä päällä monella eri osa-alueella, oli sitten kyse yrittäjyyskasvatuksesta, viestinnästä, edunvalvonnasta tai tapahtumayhteistyöstä, kertoi Annukka Sumkin esitelmässään kuntajohtajien Yrittäjät-akatemiassa.

– Tällä hetkellä pohdimme tiiviisti yhdessä sitä, miten yhteistyötä strategisesti ja käytännön tasolla syvennetään ja vahvistetaan tulevaisuudessa. Keravan kaupungin elinkeinopalvelut valmistelee elinkeino-ohjelmaa. 

Lue koko juttu Keravan Yrittäjien verkkosivuilta.

Lyhyesti mielenkiintoista

Palkkatuen myöntämisperusteet muuttuvat

Uudistettua palkkatukea koskevan lainsäädännön tavoitteena on yksinkertaistaa järjestelmää ja lisätä tuen käyttöä yrityksissä. Laki tulee voimaan 1.7.2023.

Lue palkkatuen muutoksista lisää työ- ja elinkeinoministeriön sivulta.

Neuvoja ulkomaisen kausityöntekijän palkkaamiseen

Ulkomaalainen työntekijä tarvitsee verokortin ja suomalaisen henkilötunnuksen. Jos työntekijällä ei ole suomalaista henkilötunnusta, hän voi hakea sekä henkilötunnusta että verokorttia verotoimistosta. Lue lisää verohallinnon verkkosivuilta.

Webinaari: Millaista hyötyä data-analytiikka voi tarjota liiketoiminnallesi?

Kuinka data-analytiikan mahdollisuudet kannattaa huomioida liiketoiminnan kehittämisessä? Miten organisaatiota kannattaa rakentaa, jotta data-analytiikka voidaan valjastaa kunnolla käyttöön? Missä erilaisilla yrityksillä on eniten potentiaalia saada tehoa irti data-analytiikasta? Kokeneet data-analytiikan asiantuntijat pureutuvat näihin kysymyksiin Nuotta-webinaarissa 18.4.2023. Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan webinaariin events-linkin kautta.

Ylen Miljoona roskapussia -kampanja – myös Kerava on mukana

Kuinka monta roskapussia Keravalla saadaan kerättyä kahden kuukauden aikana?

Keravan kaupunki on yksi Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan kumppaneista, jotka yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Kampanja käynnistyy 13.4.2023. Osallistu sinäkin kampanjaan yksin tai yrityksesi porukalla! Lisätietoja kampanjasta Ylen verkkosivuilta.