Elinkeinopalveluiden kesäkuun uutiskirje – Kesä tuo kaupungin organisaatioon uutta ja vanhaa

Kesäkuun uutiskirje on täynnä ajankohtaista asiaa yrittäjille.

Elinkeinopalveluiden kesäkuun uutiskirjeessä paljon ajankohtaista asiaa yrittäjille:


Keravalla systemaattinen työ elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi jatkuu

Keravan kaupunginvaltuusto valitsi 5. kesäkuuta Kirsin jatkamaan kaupunginjohtajana seuraavat seitsemän vuotta. Yritysten näkökulmasta se tarkoittaa, että systemaattinen työ keravalaisen elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi jatkuu, ja voimme kaikki luottaa kaupungin sitoumukseen toteuttaa elinkeino-ohjelman toimenpiteitä yritysten parhaaksi.

Kirsin tärkeänä tehtävänä on ollut myös yhteistyöverkostojen aktivoiminen keravalaisten yritysten parhaaksi. Siitä yhtenä konkreettisena esimerkkinä kerromme tässä uutiskirjeessä Laurean avainkumppanuusohjelmasta, johon keravalaisilla yrityksillä on mahdollisuus liittyä saadakseen helposti luotettavan yhteyshenkilön kautta korkeakoulun apua osaajien rekrytointiin, yrityksen osaamisen parantamiseen ja yritystoiminnan kehittämiseen.

Minä puolestani siirryn määräaikaisen elinkeinojohtajan pestini päättyessä elokuussa Kuntaliittoon. Jatkossa voin siis auttaa myös Keravaa kuntien edunvalvojan roolissa. Tässä kohtaa lausunkin kiitokseni ja ihailuni teille, keravalaiset yrittäjät, yritysten edustajat ja muut yhteistyökumppanit. Vedätte kyllä hyvin! 

Vakituisiin elinkeinojohtajan ja elinkeinokoordinaattorin toimiin on saatu paljon hyviä hakijoita. Keravan aktiivinen yrittäjäyhteisö, hyvä pöhinä ja tehokas elinkeinopolitiikka näyttävät houkuttelevan osaajia myös  kaupungin elinkeinopalveluihin. Otattehan jatkossakin matalalla kynnyksellä yhteyttä elinkeinopalveluihin kysymyksissänne, haasteissanne ja ideoissanne!
    
Aurinkoista kesää!

Tiina Hartman
elinkeinojohtaja

Laureasta tulevaisuuden osaamista keravalaisille yrittäjille

Uudellamaalla toimiva Laurea-ammattikorkeakoulu ja Keravan kaupunki tiivistävät yhteistyötä. Solmittu avainkumppanuussopimus mahdollistaa monipuoliset hyödyt keravalaisille yrityksille.

Laurean kautta yritys saa käyttöönsä tulevaisuuden osaamista. Opiskelijan voi palkata esimerkiksi vaikkapa työharjoittelijaksi, tai haluatko, että opiskelijat kehittävät liiketoimintaasi osana opintoja.

Laureassa opiskelee noin 8500 innokasta tutkinto-opiskelijaa, jotka tekevät yhteistyötä yritysten kanssa osana opintojaan. Opiskelijat tekevät erilaisia harjoitustöitä, opiskelijaprojekteja, työharjoitteluja ja näkyvyyden rakentamista yrittäjien kanssa. 

Laurean avainkumppanuustiimi on mielellään myös keravalaisten yrittäjien palveluksessa. Tiimiltä saat halutessasi tietoa oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksista. 

Lue lisää yhteistyömahdollisuuksista Laurean sivuilta ja ota yhteyttä!

Yrittäjä, tule mukaan Mun tulevaisuus -tapahtumaan!

Mun tulevaisuus -tapahtuma 9.-luokkalaisille järjestetään joulukuussa. Tule sinä myös mukaan esittelemään yrityksesi toimintaa nuorille 1.12.2023 Keuda-taloon Keravalla. 

Vahvasti yhteisöllisessä ja toiminnallisessa, nuorille suunnatussa tapahtumassa noin 30 keravalaisella yrityksellä ja muulla työnantajalla on mahdollisuus lisätä oman alan, yrityksen ja työyhteisön tunnettuutta paikallisesti. Autat 9.-luokkalaisia jatko-opiskelupohdinnoissa ennen yhteisvalintaa.

Lähde mukaan verkostoitumaan muiden keravalaisten toimijoiden kanssa, kohtaat nuoria ja vaikutat esimerkilläsi nuorten tulevaisuuteen.

Tilaisuuteen on helppo osallistua. Ei messuosaston rakentamista – sen sijaan saat käyttöösi pöydän, tuolit ja tilan. Wifi on. Tapahtuma on kaikille keravalaisille yrityksille ja muille työnantajille maksuton. 

Ilmoittaudu tämän linkin kautta mahdollisimman pian, niin saat varmistettua oman paikkasi Mun tulevaisuuteen.

Tilaisuuden järjestävät Keravan Yrittäjät, Keravan kaupunki, Keuda ja Keuke. 

Hinta: Maksuton
Paikka: Keuda-talo, Keskikatu 3, Kerava

Koko Kerava yhdistää voimavaransa, autetaan nuoria työelämään. Lue tilaisuudesta lisää Keravan Yrittäjien verkkosivuilta. 

Kysely työnantajille ukrainalaisten työllistymisestä

Vastaa kyselyyn tilapäistä suojelua saavien ukrainalaisten työllistymisestä ja työmarkkina-asemasta Suomessa! 

Työnantajille suunnatun kyselyn avulla selvitetään ukrainalaisia työllistäneiden ja työllistämisestä kiinnostuneiden työnantajien näkemyksiä. Kyselystä saadun tiedon avulla pyritään parantamaan sotaa paenneiden mahdollisuutta työllistyä ja työnantajien mahdollisuuksia työllistää heitä. Kyselyssä ukrainalaisilla tarkoitetaan Ukrainasta Venäjän hyökkäyssotaa paenneita tilapäistä suojelua Suomessa saavia ihmisiä.
 
Linkki kyselyyn ukrainalaisten työllistymisestä.

Vastaathan kyselyyn 30.6.2023 mennessä 

Kysely on osa työ- ja elinkeinoministeriön tilaamaa selvitystä, jonka tavoitteena on tuottaa tietoa tilapäistä suojelua saavien ukrainalaisten elämästä Suomessa, työmarkkina-asemasta ja julkisten työvoimapalveluiden käytöstä.

Selvityksen ja kyselyn tuloksia hyödynnetään palveluiden kehittämiseen ja ukrainalaisten työllistymisen edistämiseen.

Lisätietoja selvityksestä Kotoutuminen.fi-sivustolta.

Vastauksia käsitellään luottamuksellisesti ja tulokset analysoidaan siten, ettei yksittäisiä vastaajia tai organisaatioita ole mahdollista tunnistaa. Vastaaminen kestää arviolta 5–10 minuuttia. Vastaukset tallentuvat aina sivunvaihdon yhteydessä. Vastauslomake nollautuu vasta kyselyn lähettämisen jälkeen, joten tyhjennäthän välimuistin, jos jätät vastauksen kesken yhteiskäytössä olevalla tietokoneella. Kyselyn teknisestä toteutuksesta ja tulosten analysoinnista vastaa Owal Group Oy.

Jos sinulla on kysymyksiä kyselyn teknisestä toteutuksesta, pyydämme sinua olemaan yhteydessä:

Jenna Siltala
Owal Group Oy
jenna@owalgroup.com
044-0980139

Lämpimät kiitokset, kun vastaat! Näkemyksesi ovat erittäin tärkeitä palveluiden kehittämiseksi!

Ukrainalaisten työllistyminen Keravalla -tapahtuma

Kiinnostaako sinua ukrainalaisten työllistäminen? Tule kuulemaan ukrainalaisia jo työllistäneiden yritysten kokemuksia ja tutustumaan ukrainalaisiin työnhakijoihin. Tilaisuus järjestetään torstaina 31.8. klo 13–16, Työllisyyden kulmassa.

Paikalla myös Keudan asiantuntija kertomassa Keudan mahdollisuuksista tukea yritystä rekrytoinnin eri vaiheissa ja henkilökunnan koulutusmahdollisuuksista. Tarjolla myös lisätietoja työllistämisen tuista.

Tilaisuuden järjestävät Monikulttuurinen toimintakeskus Topaasi, elinkeinopalvelut, Keuda ja työllisyyden kuntakokeilun Keravan tiimi.

Aika: torstai 31.8. klo 13–16 
Paikka: Työllisyyden kulma, Kauppakaari 11, katutaso, Kerava 

Kesällä on hyvä aika suunnitella tulevaa

Liiketoimintasuunnitelman tekeminen ei ole pelkästään uuden yrittäjän jumppa. Toimintaympäristön muuttuessa myös vanhaa suunnitelmaa on tarpeen päivittää. 

Me Keukessa autamme sinua kirkastamaan liiketoimintasuunnitelmasi ja autamme sinua löytämään punaisen langan kaikkien rönsyjen keskeltä. 

Kesällä on hyvä aika päivittää suunnitelmia ja valmistautua syksyyn.

Varaa oma aikasi Keukelle!

Ajanvaraus p.  050 341 3210, tai keuke@keuke.fi tai sähköisen ajanvarauksemme kautta.

Keuda – yrittäjän ketterä kumppani

Keudan yksi asiakaslupaus on olla yritysten ketterä kumppani. Keuda haluaa panostaa yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön, kuunnella heidän tarpeitaan ja etsiä niihin sopivat ratkaisut.

Lue lisää Keudan uuden yrityspalveluiden palvelupäällikön Elina Sinivuoren ajatuksia siitä, miten Keuda voi auttaa yrityksiä löytämään uusia osaajia ja miten henkilöstön osaamista ketterimmin kehitetään.

Kun yrityksessä pohditaan vaihtoehtoja uusien työntekijöiden löytämiseen tai on tarvetta olemassa olevan henkilöstön osaamisen kehittämiseen – yrityspalveluiden ihmiset auttavat. Keuda tarjoaa yrityksille myös erilaisia mahdollisuuksia näkyä opiskelijoiden arjessa. Tutustumiskäynnit ja RekryKarnevaalit antavat hyvän mahdollisuuden esitellä uramahdollisuuksia opiskelijoille. 

Osaajapulasta kärsii nykyään moni toimiala. Olisi tärkeää pohtia yhdessä, mitä toimenpiteitä voimme tehdä yritysten kanssa yhdessä osaajien saamiseksi. Oppisopimuksen monipuolinen hyödyntäminen on yksi ratkaisu sekä uusien osaajien saamiseen että henkilöstön osaamisen kehittämiseen.  

Työelämässä on myös paljon ihmisiä, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Yhteisellä koulutussuunnittelulla saisimme nostettua näiden ihmisten koulutustasoa esimerkiksi tutkinnon osien tai tutkinnon suorittamisella työtä tehden. 

On ollut hienoa liittyä Keudan aktiiviseen joukkoon ja päästä tapaamaan eri toimialojen yrityksiä. Yritysyhteistyö on minulle sydämen asia. Näen, että on tärkeää löytää yritysten kanssa saman pöydän äärelle. Keudan yrityspalvelut ovat alueemme yrityksiä varten ja tavoitteemme on rakentaa onnistunutta asiakaskokemusta monipuolisella yhteistyöllä. 


Elina Sinivuori
Yrityspalveluiden palvelupäällikkö, Keuda
p. 040 186 5270
elina.sinivuori@keuda.fi,

yritysasiakkaat@keuda.fi

Lisätietoja Keudan verkkosivuilta.

Ratkaisuja monimuotoiseen työelämään

Monilla aloilla tarvitaan kipeästi lisää osaajia. Keuda, Keuda Koulutuspalvelut Oy:n sekä Live-säätiö ovat yhdistäneet voimansa osaajapulan ratkaisemiseksi työelämän monimuotoisuutta lisäämällä. 

Työnantajia tuetaan tehtävään sopivien työnhakijoiden kontaktoinnissa, rekrytointiprosessin eri vaiheissa ja työtehtäviin perehdyttämisessä.  Lisäksi työyhteisöjä valmennetaan monikulttuurisuuden ja -muotoisuuden kysymyksissä.  

Työnmuotoilulla pyritään löytämään tapoja, joilla työnhakijan osaaminen, vahvuudet ja mahdolliset rajoitteet voidaan sovittaa yhteen työnantajan rekrytointitarpeiden kanssa. Yritysvalmentajat kartoittavat työnantajien osaamistarpeita, joiden pohjalta räätälöimme tarvittaessa täsmäkoulutusta rekrytoinnin tueksi. Yhteistyötä tehdään yhdessä alueen maahanmuutto- ja työllisyyspalvelujen sekä TE-toimiston kanssa.

Palvelun toteuttamiseen ja kehittämiseen on saatu  rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta helmikuuhun 2025 saakka.  

Ota yhteyttä – pohditaan yhdessä, miten voimme tukea sinun yrityksesi tavoitteita osaavan työvoiman saamisessa. 

Anne Öhman, Yrityspalveluiden suunnittelija, Keuda
KUUMA palvelupolku -hanke
p. 040 174 5614 
anne.ohman@keuda.fi

Lue lisää Keudan verkkosivuilta.

Ekana kuitti -kampanjan voittajat arvottiin

Ekana Kerava -tapahtuman yhteydessä järjestetty Ekana kuitti -kampanja antoi kuukauden ajan mahdollisuuden keravalaisille ja Keravalla kävijöille ostaa tuotteita ja palveluita keravalaisilta yrityksiltä ja osallistua ostokuitilla Ekana kuitti -arvontaan.

Arvontaan tuli noin 300 ostokuittia, joista arvottiin kolme voittajaa. Kuittien perusteella kaksi eniten asiakkaitaan osallistumaan innostanutta yritystä olivat CK Beauty ja Keravan Muovi ja Lelu.

Keravan elinkeinopalvelut lahjoitti kampanjaan voitoiksi kolme 100 euron lahjakorttia. Voittajat saivat vapaasti valita ne yritykset Keravalta, joihin lahjakortin halusivat.

Hauskana yksityiskohtana se, että pohjoisin ja samalla kaukaisin Keravalla ostoksia tehnyt osallistuja oli Torniosta, eteläisin oli Helsingistä.