Elinkeinopalveluiden uutiskirje 2/2024

Ajankohtaista asiaa keravalaisille yrittäjille.

Elinkeinojohtajan tervehdys

Arvoisat keravalaiset yrittäjät!

Juhlavuoden kunniaksi saamme aivan uuden kaupunkitapahtuman, kun Sydämessä sykkii Kerava valtaa ydinkeskustan lauantaina 18.5. Keravalaiset yritykset ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan täysin veloituksetta kävelykadulle sijoitettavalla omalla esittely-/myyntipisteellä tai omien liiketilojen puitteissa. Koko perheen ohjelmallinen ilmaistapahtuma saa varmasti kaupunkilaiset liikkeelle, joten kannattaa hyödyntää tilaisuus ja ilmoittautua mukaan!

Keravan ysiluokkalaisille suunnattu ja paljon positiivista palautetta saanut Mun tulevaisuus -tapahtuma puolestaan järjestetään marraskuussa uudessa tilassa Sarviniitynkadun Keudassa. Ilmoittautuminen tähänkin tapahtumaan on jo avattu.

Perjantaina 12.4. toivotamme kaikki yrittäjät tervetulleiksi kuulemaan ja kyselemään TE2024-uudistuksesta ja tulevasta Keravan ja Sipoon työllisyysalueesta Keravan työllisyysjohtaja Martti Poterilta. Info järjestetään ravintola Lounasostossa Keravan Yrittäjien Aamukahveilla klo 8 alkaen, ja tiedon lisäksi tarjolla on herkullinen aamiainen.

Tapahtumia ja erilaisia kyselyjä on tässäkin uutiskirjeessä useita, mutta osallistuminen ja vaikuttaminen kannattaa. Varatkaa kalentereista aikaa itsellenne ja yrityksellenne tärkeiksi kokemiinne tapahtumiin. Se maksaa aikaa ja vaivaa, mutta myös antaa: tietoa, kontakteja, vertaistukea, merkityksellisyyttä, uusia näkemyksiä ja jopa uutta virtaa tulevaisuuteen. Toivottavasti kohdataan tapahtumissa!

Kertokaa ajatuksianne ja kysykää, jos jokin asia askarruttaa. Puhelimitse, sähköpostilla tai napatkaa hihasta – tavalla tai toisella, ollaan yhteyksissä!

Ippa Hertzberg
puh. 040 318 2300, ippa.hertzberg@kerava.fi

Henkilökuvassa Keravan kaupungin elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg.

TE2024-infoa ja aamupalaa tarjolla pe 12.4.

Julkisten työvoimapalvelujen järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille ja kuntien muodostamille työllisyysalueille 1.1.2025 alkaen. Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta.

Kerava ja Sipoo muodostavat yhteisen työllisyysalueen, jossa Kerava vastaa vastuukuntana palveluiden järjestämisestä.

Keravan Yrittäjien Aamukahveilla perjantaina 12.4. Keravan työllisyysjohtaja Martti Poteri kertoo uuden työllisyysalueen valmistelun tavoitteista ja etenemisestä sekä kaavaillusta palvelumallista Keravan ja Sipoon alueen henkilö- ja työnantaja-asiakkaille. Ravintola Lounasosastossa (Sortilantie 5, Kerava) järjestettävään tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki keravalaiset ja sipoolaiset yrittäjät. Tule kuulemaan ja kysymään TE2024-uudistuksesta sekä verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa kera herkullisen aamiaisen! Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Ilmoittaudu mukaan juhlavuoden kaupunkitapahtumaan 18.5.

Lauantaina 18.5. Sydämessä sykkii Kerava, kun ydinkeskustaan sijoittuvassa koko päivän tapahtumassa juhlistetaan satavuotiasta kotikaupunkiamme yhteisöllisesti ja monimuotoisesti!

Kutsumme yritykset, yhdistykset, seurat, yhteisöt, taiteilijat ja muut toimijat mukaan toteuttamaan unohtumatonta päivää keravalaisille! Koko perheen tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tuoda toimintaanne, tuotteitanne ja palvelujanne tutuiksi kaupunkilaisille. Osallistua voi monin tavoin, esimerkiksi tuottamalla ohjelmasisältöä, kävelykadulle sijoittuvalla esittely-/myyntipisteellä, tai vaikka tarjouksin tai ohjelmalla oman liiketilan puitteissa, jos se sijaitsee ydinkeskustassa.

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ilmoittautumista ja tarvittaessa oman esittelypisteen tuomista (teltta, pöytä tms.). Kaupunki määrittelee esittelypisteiden sijoittelun kävelykadulle.

Ilmoittaudu mukaan nyt! Klikkaa tästä ilmoittautumislomakkeeseen.

Juhlavuoden kaupunkitapahtuma Sydämessä sykkii Kerava on täynnä inspiroivaa ohjelmaa, osallistavia aktiviteetteja ja sykähdyttäviä hetkiä, kuten keravalaiskuorojen sataäänisesti soiva megakuoro. Kävelykadun esittelypisteillä pääsee tutustumaan monipuolisesti paikallisten yritysten, yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toimintaan, tuotteisiin ja palveluihin. Kokonaisuuteen sisältyy myös taiteen perusopetuksen toimijoiden Kipinä taideharrastuksen tapahtumapäivä, joka tarjoilee kuvataidetta, musiikkia, tanssia ja teatteria eri muodoissaan.

Mun tulevaisuus -tapahtuma 22.11. uudessa tilassa

Mun tulevaisuus -tapahtuma Keravan ysiluokkalaisille järjestetään jo kolmatta kertaa perjantaina 22.11.2024. Olemme saaneet tapahtumalle uuden tilan Sarviniitynkadun Keudasta, jossa monien toiveiden mukaisesti kaikkien osallistujien esittelyständit saadaan sijoitettua samaan, avaraan halliin.

Positiivista palautetta kaikilta osapuolilta keränneessä tapahtumassa yhdistyvät monet tärkeät asiat: Autamme nuoria löytämään kiinnostavia polkuja kohti työelämää ja pohdinnoissa sopivasta jatko-opiskelupaikasta ennen yhteisvalintoja. Samalla saamme tuotua käytännönläheisesti työelämää tutuksi ja keravalaisia yrityksiä ja muita työnantajia näkyviksi nuorille. Mukana oleville yrityksille tapahtuma on myös hyvä tilaisuus tutustua työelämään astuviin keravalaisiin nuoriin ja löytää esimerkiksi kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita.

Mun tulevaisuus -tapahtumaan osallistuminen on kaikille keravalaisille yrityksille ja muille työnantajille maksutonta. Tule mukaan rakentamaan tulevaisuutta!

Lue lisää tapahtumasta Keravan Yrittäjien verkkosivuilla.
Klikkaa tästä suoraan ilmoittautumislomakkeeseen.

Kysely Jokereiden pelitapahtumien vaikutuksesta paikallisesti

Keravalla pelattiin syksyllä 2023 ja alkutalvella 2024 yhteensä 15 mestaruustason jääkiekkopeliä Keravan Energiahallissa. Kotijoukkueena toimi Helsingin Jokerit. Nyt Keravan kaupunki haluaa selvittää, kuinka pelitapahtumat näkyivät Keravan katukuvassa ja yrittäjien arjessa. Yrittäjien näkemykset ja kokemukset tapahtumista paikallisesti ovat kaupungille tärkeitä myös tulevaisuuden tapahtumisen suunnittelussa ja mahdollistamisessa.

Pyytäisimmekin teitä vastaamaan kyselyymme 29.3. mennessä; vastaaminen vie aikaa noin 5 minuuttia. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja yksittäisten vastaajien anonymiteetti suojaten. Vastaamaan pääset tästä.

Vastaa ja vaikuta: Kuntabarometri 2024

Kuntabarometri-kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Suomen Yrittäjät mittaa kuntien onnistumista yrittäjyyden edistämisessä ja selvittää yrittäjien mielipiteitä kotikuntansa yrittäjämyönteisyydestä, sen onnistumisista ja kehittämistarpeista.

Kysely on avoinna 1.4.2024 asti. Vastaa kyselyyn ja anna palautetta – mitkä asiat Keravalla toimivat ja mitä pitää parantaa. Klikkaa Kuntabarometri-kyselyyn tästä.

Nikkarinkruunulta koteja työntekijöille

Koti työntekijälle on yrityksen ehdoton kilpailuvaltti; kun asumisasia on kunnossa, on yrityksen työntekijän helppoa keskittyä työhön. Nikkarinkruunu vuokraa laadukkaita ja kohtuuhintaisia vuokrakoteja työntekijöille. Nikkarinkruunun vapaarahoitteisia asuntoja vuokrataan myös työsuhdeasunnoiksi. Jokaisen yrityksen ja työntekijän tarpeisiin pyritään löytämään sopiva vuokrakoti nopeasti ja tehokkaasti.

Nikkarinkruunulla on Keravalla 52 kiinteistöä, joissa on yli 1600 erilaista vuokra-asuntoa loistavien kulkuyhteyksien varrella, palveluiden ja työpaikkojen lähellä. Vuokra-asuntoja on yksiöstä neliöön kerros-, rivi- tai luhtitaloissa. Keskivuokra on alle 14 €/m2.

Nikkarinkruunusta löytyy ratkaisuja myös väliaikaiseen asumiseen, kun tulee yllättävä ja nopea asunnontarve. Saatavilla on valmiiksi kalustettuja asuntoja vaikka muutamaksi viikoksi tai kuukaudeksi. Tarjolla on erikokoisia ja viihtyisiä vaihtoehtoja yksiöstä kolmioon, joista löytyy kaikki tarvittava kodinomaista asumista varten. Kaikki kalustetut asunnot ovat savuttomia, ja minimivuokra-aika on yksi viikko.

Asuntojen vuokraus ja lisätiedot sekä asuntohakemukset: asiakaspuhelin puh. 020 331 311 (ma-pe klo 9-12), nikkarinkruunu@kerava.fi ja www.nikkarinkruunu.fi.

Uusia diilejä digistä

Haluatko olla tuotannollisten yritysten joukossa edelläkävijä? Haluatko tehostaa tuotantoa, parantaa kannattavuutta ja hyödyntää monipuolisesti dataa toimintojen kehittämisessä? Oletko valmis lyömään kättä päälle tulevaisuuden kanssa ja tekemään investointeja parempien diilien puolesta?

Keukella käynnistyy tuotannollisille investointihalukkaille yrityksille kehitetty Digidiili-kasvupalvelu. Nyt sinulla ja yritykselläsi on mahdollisuus olla edelläkävijöiden joukossa. Ohjatun palvelun ansiosta pystyt tekemään digiloikan ja viemään yrityksesi menestyksekkäästi kohti tulevaa.

Digitalisaatioon panostaminen kannattaa, sillä se näkyy positiivisesti yrityksen liiketoiminnan tuloksessa. Kuitenkin vain vajaa 10 prosenttia tuotannollisista yrityksistä hyödyntää monipuolisesti ja edistyksellisesti digitalisaation mahdollisuuksia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:
Yrityspalvelupäällikkö Riitta Backman | 050 305 6771 | riitta.backman@keuke.fi
Yrityskehittäjä Valtteri Sarkkinen | 050 596 1765 | valtteri.sarkkinen@keuke.fi

ps. Tilinpäätösaika! Haluatko ottaa kaiken irti juuri valmistuneesta tilinpäätöksestäsi? Varaa aika maksuttomaan talousklinikkaan! Tutustu klinikoihin täällä tai varaa aika: email: keuke@keuke.fi, puhelin: 050 341 3210.

Keudan avulla kohti turvallisempaa työyhteisöä

Turvallisuus on asia, mikä nousee esiin kaikissa yrityksissä ja organisaatioissa. Keudalla on tarjolla monia mahdollisuuksia kehittää työpaikkojen turvallisuusosaamista. Kohti turvallisempaa työyhteisöä -koulutuksessa saadaan uutta osaamista pelastustoimintaan, tilannehallintaan ja teknisten turvajärjestelmien käyttöön.

Tulevaisuuden turvatekniikan tekijäksi -koulutuksessa vastataan mm. miltä valvontakameran kuva näyttää ja miten kamera tunnistaa ajoneuvon? Miten yritysten tilojen valvonta voidaan toteuttaa ja miten luvaton liikkuminen havaita? Miten tieto oven luvattomasta avaamisesta saadaan valvomon tietoon tai asiakkaan matkapuhelimeen? Miten kyberturvallisuus huomioidaan turvallisuustekniikassa ja miten tietoverkkoympäristö rakennetaan? Koulutus sopii hyvin työntekijälle, jonka työtehtävissä on viime aikoina lisääntynyt tekninen osaaminen tai uudelle työntekijälle, joka on perehtymässä turvatekniikan käyttöön työssään.

Koulutukset voidaan toteuttaa oppisopimuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton.

Kiinnostuitko? Lisätietoja Keudan verkkosivuilla: Kohti turvallisempaa työyhteisöä ja Tulevaisuuden turvatekniikan tekijäksi.

Keuda Turvallisuusalan ammattitutkinto. Henkilö harjoittelee valvontakameran asentamista.

Tulevia tapahtumia

  • Keravan Yrittäjien aamukahvit pe 12.4. klo 8-9.30 Lounasosastossa (Sortilantie 5), aiheena TE2024-uudistus
  • Sydämessä sykkii Kerava juhlavuoden kaupunkitapahtuma la 18.5. keskustassa
  • Keuken ja Uudenmaan Yrittäjien Mega-yritystreffit to 6.6. klo 17-20 Krapin Onnelassa
  • Keravan päivä su 16.6. keskustassa
  • Hankintailta ke 6.11. klo 17-20 Lounasosastossa (Sortilantie 5)
  • Mun tulevaisuus -tapahtuma pe 22.11. klo 9-14 Keudassa (Sarviniitynkatu 9)