Elinkeinopalveluiden uutiskirje 4/2024

Ajankohtaista asiaa keravalaisille yrittäjille.

Elinkeinojohtajan tervehdys

Arvoisat keravalaiset yrittäjät!

Keravan 100-vuotisjuhlavuosi on edennyt puoliväliin. Kevään ja alkukesän kaupunkitapahtumat, Sydämessä sykkii Kerava 18.5. ja Keravan päivä 16.6., onnistuivat upeasti auringon helliessä kävijöitä. Seuraavana vuorossa on juhlavuoden päätapahtuma, Uuden ajan rakentamisen festivaali URF, joka käynnistyy perjantaina 26.7. Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu pitää juhlapuheen Niittylavalla kello 12.30, ja tilaisuus jatkuu Vesa-Pekka Rannikon Heimo-taideteoksen esittelyllä. Avajaisviikonlopun ruokatarjontaa tähdittää huippukokki Ossi Paloneva, joka avaa festivaalille fine dining -tasoisen villiruokaravintolansa.

Koko perheelle suunnatun ilmaisen kaupunkifestivaalimme keskiössä ovat kestävä rakentaminen, asuminen ja elämäntapa. URFin asuntoreitti esittelee kuusi valmista asuntokohdetta, joissa toteutuvat kiertotalous ja kestävä rakentaminen. Festivaalin puheohjelma koostuu huippuasiantuntijoiden luennoista, paneelikeskusteluista ja kiinnostavien vaikuttajien puheenvuoroista. Lisäksi tarjolla on monenlaisia työpajoja, runsaasti lastenohjelmaa sekä lukuisia ilmaiskonsertteja.

URF tarjoaakin 11 tapahtumapäivän aikana niin valtavasti mielenkiintoista ja laadukasta ohjelmaa, että siellä kannattaa poiketa useamman kerran, ja kutsua mukaan ystävät kauempaakin. Tapahtumaan on vapaa pääsy lukuun ottamatta ammattilaisaamuja sekä perjantai- ja lauantai-iltojen konsertteja. Lisätietoa URFista löydät tästä uutiskirjeestä, verkkosivuilta urf.fi sekä ensi viikolla julkaistavasta ohjelmalehdestä.

Festivaalialueella sijaitsee myös Keravan kaupungin infopiste, jossa voi tavata kaupungin johtoa ja asiantuntijoita eri toimialoilta päivittäin kello 12-13. Elinkeino- ja työllisyyspalveluista ovat tiistaina 6.8. paikalla minun lisäkseni elinkeinokoordinaattori Johanna Haavisto ja työllisyysjohtaja Martti Poteri – tulkaahan tervehtimään!

Hyvää kesää ja rentouttavaa lomaa!

Ippa Hertzberg
puh. 040 318 2300, ippa.hertzberg@kerava.fi

Henkilökuvassa Keravan kaupungin elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg.

Vastaa elinkeino- ja työllisyyspalveluiden yrityskyselyyn

Auta meitä tuntemaan paremmin yrityksenne ja tarpeenne vastaamalla elinkeinopalveluiden ja työllisyyspalveluiden yhteiseen lyhyeen kyselyyn. Päivitämme kyselyn pohjalta yritystietoa myös CRM-järjestelmäämme, jota esimerkiksi kaupungin hankintapalveluissa voidaan hyödyntää tiedonhaussa. Vastaaminen vie vain muutaman minuutin – kiitos ajastasi!

Klikkaa tästä kyselyyn.

URF on yli 100 ohjelmanumeron runsaudensarvi

Keravan 100-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma Uuden ajan rakentamisen festivaali järjestetään Kivisillan vehreässä ympäristössä 26.7.-7.8. Suomen ensimmäinen kestävään rakentamiseen, asumiseen ja elämäntapaan keskittyvä festivaali tarjoaa yli 100 inspiroivaa ohjelmanumeroa: luentosarjoja ja huippututkijoiden puheenvuoroja, rakennuskohteita, osallistavia työpajoja, lastenohjelmaa, musiikkia, taidetta, lähiruokaa ja paljon muuta!

Tapahtumapäivien teemojen ympärille rakentuva puheohjelma koostuu asiantuntijoiden ja kiinnostavien vaikuttajien luennoista sekä keskusteluista. Puhujiksi saapuvat muun muassa professori Arto O. Salonen, kansalaisaktivisti Suvi Auvinen, professori Mari Vaattovaara ja ekologisen elämän edelläkävijä Leo Stranius sekä kymmeniä muita alansa huippuosaajia. Neliosaisessa Asumisen unelmia -luentosarjassa esiintyvät perinnekorjausprojektin toteuttaneet Saana Sipilä ja Olli Sallinen, unelmiensa maaseutuelämää elävät Ninni ja Rafael Donner, minitalon rakennuttanut Tiia Laine sekä vanhojen talojen kunnostajat Milla ja Markku Vahtila.

Ilmaiskonserteissa lavalle nousevat folk-pop-yhtye MeriTuuli, nykykansanmusiikkiyhtye Kasvu, jousikvartetti Kamus Quartet, pop-artisti Jaakko Kulta, laulaja-lauluntekijä Liisa Akimof sekä lastenyhtyeet Kengurumeininki ja Mölyapinat. Viikonloppuihin sijoittuvien maksullisten iltakonserttien pääesiintyjinä nähdään Coitus Int 50 Revival, Yona, A.W. Yrjänä sekä Maustetytöt.

Mielenkiintoista ohjelmatarjontaa riittää siis useammallekin käynnille ja paikanpäällä voikin pistäytyä vaikka päivittäin, sillä tapahtumaan on vapaa pääsy lukuun ottamatta ammattilaisaamuja sekä perjantai- ja lauantai-iltojen konsertteja.

Koko perheen ilmainen kaupunkifestivaali on avoinna 26.7.-7.8. tiistaista lauantaihin klo 12–19​ ja sunnuntaisin klo 11–16. Maanantaisin suljettu. Katso tapahtumainfo ja koko ohjelmatarjonta URFin nettisivuilta.

URFin päiväkohtaiset ohjelmatiedot myös Keravan tapahtumakalenterissa.
Maksullinen ammattilaisohjelma 31.7.-7.8. klo 9-12.

Keravan Yrittäjien kesätervehdys

Hyvät keravalaiset yrittäjät, kesä on saapunut jälleen tuoden mukanaan valoisat päivät, lämpimät illat ja toivottavasti myös ansaittua lepoa ja virkistystä meille kaikille. Haluamme Keravan Yrittäjien puolesta toivottaa teille kaikille oikein hyvää kesää ja kiittää teitä panostuksestanne keravalaiseen yritystoimintaan.

Kesä on oivallista aikaa ottaa pieni hengähdystauko, viettää aikaa läheisten kanssa, nauttia Suomen kauniista luonnosta ja kerätä voimia tulevaa syksyä varten. Muistattehan, että hyvinvoiva yrittäjä on yrityksensä tärkein voimavara.

Keravan Yrittäjät toivottaa kaikille aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Toiminta jatkuu taas lomatauon jälkeen aktiivisena. Tutustu Keravan Yrittäjien toimintaan ja tapahtumiin tästä linkistä.

Keravan Yrittäjien hallitus 2024; takarivistä vasemmalta alkaen Jari Vähämäki, Seppo Hyrkäs, Markku Hirn, Minna Skog (vas.), Satu Koivunen, Riina Nihti, Annukka Sumkin, Tuula Vorselman. Etummaisena puheenjohtaja Juha Wickman. Kuvasta puuttuu Tommi Ruusu.

Hyödynnä kesänaika yrityksen kehittämisessä

Kesällä on hyvä tilaisuus panostaa yrityksen kehittämiseen. Olipa kyseessä uuden taidon oppiminen, liiketoimintasuunnitelman päivittäminen tai sosiaalisen median kanavien parantaminen, kesä tarjoaa tilaisuuden keskittyä niihin asioihin, joihin ei välttämättä arjen kiireiden keskellä ehdi paneutua.

Sanotaan, että kaikessa vaikeinta on aina aloittaminen. Siksi Keukessa on madallettu aloittamisen kynnystä kehittämisen äärelle ja koottu kokoelma klinikoita, joiden avulla pääsee helposti alkuun. Oli suunnitelmissasi sitten omistajanvaihdos, talouden lukujen parempi ymmärtäminen, markkinoinnin tehostaminen tai työntekijän palkkaaminen, Keuken kehittämisklinikka on oikea paikka aloittaa.

Tutustu klinikoihin ja varaa kätevästi aika samalla istumalla.

Hyviä neuvoja ja ideoita on tarjolla myös YouTubessa. Miten tehdään Googleen yritysprofiili? Miten Facebookissa mainostetaan? Onko rekrytointi LinkedInissä vaikeaa? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastaukset ja selkeät ohjeet Keuken neuvontavideoista, joita löytyy paljon erilaisia Keuken Youtube-kanavalla. Löydät sieltä vinkkejä muun muassa yrityksen perustamiseen, talouden hallintaan, markkinointiin, työnantajana toimimiseen ja yrityksen kehittämiseen sekä kasvuun.

Linkki Keuken YouTube-videoihin.

Voit varata ajan myös yrityskehittäjälle Keuken online-ajanvarausjärjestelmän kautta (klikkaa online-ajanvarausjärjestelmään) tai soittamalla, puh. 050 341 3210.

Keudan Puhutaan paremmasta johtamisesta -webinaarit

Esihenkilöt ja johtajat ovat merkittävässä roolissa tämän päivän työelämässä. Paremmalla johtamiskulttuurilla on suuri vaikutus yritysten menestymiseen ja työntekijäkokemukseen. Työntekijäkokemus puolestaan vaikuttaa asiakasrajapintaan ja asiakkaiden saamaan kokemukseen.

Keudassa toteutetaan syksyllä Puhutaan paremmasta johtamisesta -webinaarisarja, jonka tavoitteena on nostaa keskusteluun esihenkilötyön ja johtamisosaamisen kehittämisen merkitys. Webinaarit ovat avoimia ja maksuttomia kaikille kiinnostuneille työelämän edustajille. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ajankohdat ja teemat:
Ke 4.9. klo 8–9 Monimuotoisen työyhteisön johtaminen
Ke 9.10. klo 8–9 Työhyvinvoinnin johtaminen
Ke 6.11. klo 8–9 Turvallisen työyhteisön johtaminen

Klikkaa lisätietoihin ja ilmoittautumaan.

Lisätietoja antaa myös yritysasiakkaiden palvelupäällikkö Sinivuori Elina, puh. 040 186 5270, elina.sinivuori@keuda.fi

Vuokra-asuntotarjous ja malliasunnot URF-tapahtumassa

Nikkarinkruunu tarjoaa uusiin vuokrasopimuksiin yhden kuukauden alennuksen vuokrasta (pl. Kankurinpolku 9; asuntotarjoukset 1.7.2024 jälkeen, sopimuksen allekirjoitus 30.9.2024 mennessä).

URF-tapahtumassa esitellään Nikkarinkruunun malliasunnot uudiskohteissa –  tervetuloa tutustumaan:

  • Pianonsoittajankatu 6, kerrostalo (arvioitu valmistuminen 12/2024)
  • Myllylenkki 2, omakotitalo, asunto 1 (kaikki okt-asunnot varattu)

Haluamme Nikkarinkruunussa helpottaa nykyisten ja uusien työntekijöidenne asunnonhakua ja muuttoa tarjoamalla kohtuuhintaisia ja laadukkaita vuokra-asuntoja Keravalla. Työtekijä voi vuokrata itselleen ja perheelleen kohtuuhintaisen ja laadukkaan asunnon meiltä helposti ja nopeasti. Keskivuokramme on alle 14 €/m2. Nikkarinkruunun vapaarahoitteisia asuntoja vuokrataan myös työsuhdeasunnoiksi.

Tarjoamme yrityksien työntekijöille ja yrityksille kokonaisvaltaista palvelua asuntojen vuokrauksessa, jotta voitte keskittyä ydintoimintaanne. Yrityksenne voi siis jo rekrytointivaiheessa informoida, että autamme vuokra-asunnon kanssa. Autamme valitsemaan sopivan asunnon ja vuokranantajana huolehdimme asunnon ja kiinteistöjemme kunnossapidosta.

Lisätiedot, vuokraus ja asuntohakemukset: Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu, asiakaspuhelin puh. 020 331 311 (ma-pe klo 9-12), sähköposti nikkarinkruunu@kerava.fi

Tulosta asuntohakemuslomake tai siirry sähköiseen hakemukseen: www.nikkarinkruunu.fi

Tulevia tapahtumia

  • Uuden ajan rakentamisen festivaali URF 26.7.-7.8. Kivisillassa
  • Keuken syksyn kick off to 15.8. klo 18-20 Järvenpää-talolla
  • Sirkusmarkkinat la-su 7.-8.9. Kivisillassa
  • Megarekry to 10.10. klo 10-14 Jumbo-Flamingossa
  • Hankintailta ke 6.11. klo 17-20 Lounasosastossa (Sortilantie 5)
  • Mun tulevaisuus -tapahtuma pe 22.11. klo 9-14 Keudassa (Sarviniitynkatu 9)
  • Keravan joulu la-su 14.-15.12. Klondykella