Elinkeinopalveluiden uutiskirje – elokuu 2023

Ajankohtaista asiaa keravalaisille yrittäjille.

Elinkeinojohtajan tervehdys

Arvoisat keravalaiset yrittäjät!

Aloitin Keravan kaupungin elinkeinojohtajana elokuun alussa. On hienoa päästä työskentelemään kaupungissa, jossa on paljon vahvuuksia ja jossa yrittäjistä halutaan pitää huolta. Keravan tavoitteet ja asenne olla elinkeinoelämän eturintamassa sopivat minulle täydellisesti. Haluan yhdessä yritysten kanssa luoda huippuluokan toimintaympäristön, tavoitteena kaupunkistrategian mukaisesti olla Uudenmaan yrittäjäystävällisin kunta!

Taustastani sen verran, että työkokemukseeni sisältyy ylimmän johdon tehtäviä eri alojen yrityksissä teollisuudesta liikkeenjohdon konsultointiin, markkinoinnin ja myynnin johtamista, yritystoiminnan kansainvälistämistä sekä talouden kehittämistä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Viimeisimpänä olen toiminut liikkeenjohdon konsultointiyritys BBI Groupin toimitusjohtajana, ja sitä ennen Tuusulan kunnassa elinvoima-asioiden kehittämistehtävissä. Toivon osaltani tuovani organisaatioon monipuolista elinkeinonäkökulmaa, ja odotan innolla tulevaa yhteistyötä lähellä paikallista yrittäjäyhteisöä. Kysehän on ennen kaikkea aidosta vuoropuhelusta ja tiimityöstä kaupungin kehittämisen ja elinkeinoasioiden parissa.

Keravalla on tehty erittäin hyvää yhteistyötä yrittäjien kanssa ja systemaattinen työ keravalaisen elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi jatkuu. Sitoumuksemme toteuttaa elinkeino-ohjelman toimenpiteitä yritysten parhaaksi on jo hyvällä alulla, kuten tämänkin uutiskirjeen sisällöstä voi todeta. Keravalla on hyvä boogie!

Tulen tekemään aktiivisesti yrityskäyntejä ja olemaan yhteyksissä yrityksiin ja eri sidosryhmiin, mutta toivon, että myös te otatte matalalla kynnyksellä yhteyttä minuun kysymyksissänne, haasteissanne ja ideoissanne!

Yhteistyöterveisin
Ippa Hertzberg
puh. 040 318 2300, ippa.hertzberg@kerava.fi

Henkilökuvassa Keravan kaupungin elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg.

Varaa verkossa aika Keuken maksuttomalle kehittämisklinikalle

Millaista tukea tai apua yrittäjänä tarvitset? Onko markkinoinnissa tai myynnissä haasteita? Kaipaatko apua talouden lukujen ymmärtämiseen ja kannattavuuden varmistamiseen? Tai onko suunnitelmissa omistajanvaihdos, mutta ensimmäisen askeleen ottaminen on haasteellista?

Keuken palvelut yrittäjille ovat nyt entistä helpommin saavutettavissa ja varattavissa Keuken uudesta verkkokaupasta. 

– Keuken verkkokaupasta löytyvät palvelut on tuotteistettu niin, että ne tarjoavat helpon startin yrityksen kehittämiseen. Tuotteita on yhteensä seitsemän monipuolisesti eri kehittämisen teemoista, kertoo Keuken yrityspalvelupäällikkö Riitta Backman.

Verkkokauppa ja palvelujen helppo saavutettavuus ovat osa Keuken digitalisaatioprojektia, jossa kehitetään Keuken palveluja ja erityisesti digitaalista palvelutarjotinta.

– Keuken palveluja haetaan yhä enemmän verkosta. Tuotteistaminen lisää myös hakukonenäkyvyyttä ja auttaa yrittäjiä löytämään entistä paremmin kehittämisen äärelle, Backman jatkaa.

– Samalla haluamme toimia suunnannäyttäjänä asiakaslähtöisyydessä, ketterässä kehittämisessä, palvelujen tuotteistamisessa, palvelujen digitalisoinnissa ja verkkonäkyvyyden optimoimisessa. Kaikki tämä on tehty, jotta voisimme vastata yrittäjien kysyntään ja palvella parhaalla mahdollisella tavalla.

Keuken kehittämisklinikat auttavat alkuun ja oikealle tielle yrityksesi kehittämisessä!

Tutustu klinikoiden teemoihin ja varaa aika maksuttomaan neuvontatapaamiseen.

Ukrainalaisten työllistämistapahtuma

Kiinnostaako sinua ukrainalaisten työllistäminen? Tule kuulemaan ukrainalaisia jo työllistäneen yrityksen kokemuksia sekä tutustumaan ukrainalaisiin työnhakijoihin torstaina 31.8. klo 13–16 Työllisyyden kulmassa.

Klo 13–14 on yrityksille suunnattua ohjelmaa:
Yrittäjän työllistämiskokemusten lisäksi Keudan asiantuntijat kertovat KUUMA-palvelupolkuhankkeen ratkaisuista monimuotoiseen työelämään. Tarjolla on myös tietoa tuista, joita yritysten on mahdollista saada maahanmuuttajataustaisen henkilön palkkaamisen, sekä muista palveluista yrittäjille.

Klo 14–16 tilaisuus jatkuu rekrytointitapahtumana ukrainalaisille työnhakijoille.

Tilaisuuden järjestävät Keravan kaupungin työllisyys- ja maahanmuuttajapalvelut, Keuda, työllisyyden kuntakokeilun Keravan tiimi sekä Keravan elinkeinopalvelut.

Hyödynnä Yrittäjän päivän noste ja somemateriaalit

Valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9. yrittäjiä kannustetaan jakamaan yrittäjätarinaansa ja yrityksiä kertomaan arjestaan, suomalaisesta työstä ja kotimaisesta omistajuudesta. Tee yrityksesi ja arvovalintasi tutuksi!

Yrittäjän päivää tukemaan on luotu monikäyttöinen mutta riittävän yksinkertainen graafinen linja, joka yritysten on helppo liittää omiin kuviinsa ja aineistoihinsa. Ilme toimii myös sellaisenaan, ilman valokuvia.

Kaikki yrittäjät voivat vapaasti ja veloituksetta hyödyntää Yrittäjän päivää varten tuotettuja some-kampanjamateriaaleja. Voit tutustua ja ladata niitä täältä avoimesta aineistopankista.

4.9. alkaen voit myös osallistua Instagram-haasteeseen, jossa yrittäjiä haastetaan kertomaan kuvalla tai videolla, mikä yrittäjyydessä on parasta, sekä haastamaan tägäämällä mukaan lempiyrittäjiään. Instagram tarinan tarra-elementti kokoaa kaikki haasteeseen osallistuneet yritykset katsottavaksi ja tykättäväksi. Lisätietoa löydät Suomalaisen Työn Liiton verkkosivuilta.

Keudan RekryKarnevaalit yhdistää opiskelijat ja työnantajat

Haluatko esitellä yrityksesi toimintaa ja uramahdollisuuksia? Tarvitseeko yrityksesi uusia osaavia työntekijöitä? Haluatko kasvattaa tulevaisuuden tekijöitä tarjoamalla Keudan opiskelijoille työ- ja harjoittelupaikkoja? Keudan RekryKarnevaalit yhdistää Keudan opiskelijat ja Keski-Uudenmaan alueella toimivat työnantajat! 

RekryKarnevaalit järjestetään torstaina 14.9.2023 klo 9–11 (+ mahdolliset yritysesittelyt erikseen sovitusti) kuudessa Keudan toimipisteessä Keravalla, Järvenpäässä, Tuusulassa ja Nurmijärvellä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan, olipa tarve esitellä yrityksen toimintaa ja uramahdollisuuksia tai tarjota työtehtäviä potentiaalisille tulevaisuuden osaajille. Keudan opiskelijoiden lisäksi tapahtumaa on markkinoitu myös Keski-Uudenmaan alueen työnhakija-asiakkaille.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan RekryKarnevaaleihin.

Lisätietoja antaa Keudan yrityspalveluiden suunnittelija Anne Öhman, anne.ohman@keuda.fi, puh. 040 174 5614

Hankintaillassa perehdytään hankintayhteistyöhön

Keravan kaupunki ja Keravan Yrittäjät järjestävät yhteistyössä mielenkiintoisen ja hyödyllisen hankintaillan, jossa aiheena on muun muassa kaupungin pienhankinnat.

Varaa siis jo nyt kalenteristasi 10.10. klo 17–20, ja tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan Keravan kaupungin ja keravalaisten yrittäjien välisestä hankintayhteistyötä ja sen kehittämisestä edelleen. 

Tapahtuma järjestetään WEST Invest Groupin tiloissa Lounasosastossa, osoitteessa Sortilantie 5. Pääsemme samalla tutustumaan WEST Invest Groupiin, jonka toimitusjohtaja Harto Viiala on lupautunut tilaisuuden alussa kertomaan lyhyesti heidän toiminnastaan.

Ilmoittaudu Hankintailtaan.

Uusia joukkoliikennevuoroja Huhtimon alueelle

Kytömaan alueen rakentumisen myötä HSL on lisännyt tämän syksyn aikatauluihin liikennettä linjalle 977 Keravan asema – Kytömaa.

Nämä uudet vuorot palvelevat myös Huhtimon aluetta aiempaa paremmin (kävely-yhteys Koivulantiellä olevalta bussipysäkiltä ”Huhtimo”). Liikennettä on nyt ma–pe klo 05–22, ja matkustaminen onnistuu klo 06/14/22 alkaviin tai loppuviin työvuoroihin Keravan rautatieasemalta. 

Tulevia tapahtumia

  • Ukrainalaisten työllistämistapahtuma 31.8. klo 13–16 Työllisyyden kulmassa Keravalla
  • Keudan RekryKarnevaalit 14.9. klo 9–11 Keudan kuudessa eri toimipisteessä
  • Vantaan Megarekry 28.9. klo 10–15 Jumbo-Flamingossa Vantaalla
  • Rekry 2023 5.10. klo 10–17 Aino Areenalla Järvenpäässä
  • Hankintailta 10.10. klo 17–20 WEST Invest Groupin tiloissa Keravalla
  • Mun tulevaisuus 1.12. klo 9–15 Keuda-talossa Keravalla