Elinkeinopalveluiden uutiskirje – joulukuu 2023

Ajankohtaista asiaa keravalaisille yrittäjille.

Elinkeinojohtajan tervehdys

Arvoisat keravalaiset yrittäjät!

Vajaa viikko jouluun ja kaksi vuoden vaihtumiseen… Nyt on itse kullakin hyvä hetki analysoida kuluneen vuoden satoa, ja sen jälkeen suunnata katse ensi vuoteen. Keravalla vuosi tulee olemaan tapahtumantäyteinen, kun kaupunki juhlii 100-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden päätapahtuma on Uuden Ajan Rakentamisen Festivaali, URF 26.7.–7.8.2024. Juhlavuosi tarjoaa keravalaisille yrityksillekin monentasoisia mahdollisuuksia näkyvyyteen ja yhteistyöhön. Tavoitteenamme on toteuttaa ainutlaatuisen upea ja monipuolinen juhlavuosi koko Keravan iloksi ja hyödyksi!

Kuten moni on mediasta ehkä jo lukenutkin, Keravalla aloittaa paikallisen elinkeinoelämän keskeisistä toimijoista ja kaupungin edustajista koottu elinkeinofoorumi. Se on vapaamuotoinen, noin neljä kertaa vuodessa kokoontuva keskustelu- ja neuvottelufoorumi, jonka pyrkimyksenä on tiedonkulun parantaminen, kontaktien lisääminen sekä vireän ja tuottavan elinkeinotoiminnan edistäminen Keravalla. Foorumissa on tarkoitus aidosti keskustella siitä, mikä on Keravan elinvoiman tulevaisuus ja mitä tarpeita yrityksillä on. Tapaamisissa voidaan myös kuulla asiantuntijoita ja eri sidosryhmien edustajia.

Elinkeinofoorumin jäseniä kartoitettiin suurimpien yritysten toimitusjohtajista. Jäseniksi nimettiin Sami Kuparinen, Metos Oy Ab, Mika Nousiainen, Kentonec Oy, Tommy Snellman, Snellmanin Kokkikartano Oy, ja Harto Viiala, West Invest Group Oy. Lisäksi nimettiin kauppaneuvos Eero Lehti sekä Keravan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja, Keravan kaupunginjohtaja, elinkeinojohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Toimikausi kestää vuoden 2025 toukokuun loppuun asti. Mahdollisista muutoksista kokoonpanossa toimikaudella päättää kaupunginhallitus.

Uusi vuosi tuo siis tullessaan paljon uutta ja mielenkiintoista. Sitä ennen rauhoitumme kuitenkin joulun viettoon. Toivottavasti tekin pystytte kiireidenne keskellä ottamaan hetkiä itsellenne ja läheisillenne. Keravan kaupungin puolesta haluan lämpimästi kiittää teitä kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhaisaa ja lämminhenkistä joulunaikaa sekä mainiota vuodenvaihdetta!

Hyvää joulua ja menestyksekästä vuotta 2024!

Ippa Hertzberg
puh. 040 318 2300, ippa.hertzberg@kerava.fi

Henkilökuvassa Keravan kaupungin elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg.

Mun tulevaisuus oli yhteisöllinen ponnistus nuorten hyväksi

Mun tulevaisuus -tapahtuman tavoitteena oli tutustuttaa peruskoulunsa päättäviä nuoria työelämään sekä auttaa ja innostaa heitä pohdinnoissa itselle sopivista ammateista ja opinnoista ennen kevään yhteishakua.

Tapahtuman tiiviistä ja aktiivisesta tunnelmasta päätellen siinä myös onnistuttiin! Yritykset, oppilaitokset ja muut toimijat olivat panostaneet upeasti osallistumiseensa tapahtumassa – kaikilla ständeillä oli energisiä esittelijöitä, monipuolista toiminnallisuutta, herkkutarjoiluja ja monenlaista jakotavaraa.

Sydämellinen ja suuri KIITOS kaikille tapahtuman toteuttamisessa mukana olleille yrityksille, oppilaitoksille ja muille työnantajille ja toimijoille sekä projektiryhmän jäsenille – kyllä yhteistyössä on mahtavasti voimaa!

Katso kuvia ja tunnelmia tapahtumasta Keravan Yrittäjien verkkosivuilta.
Keski-Uusimaa julkaisi tapahtumasta 2.12. ison ja hyvän jutun (valitettavasti maksumuurin takana).

Keravan 9.-luokkalaisille kohdennettu Mun tulevaisuus -tapahtuma järjestettiin Keuda-talolla 1.12.2023. Saman katon alla kohtasivat yli 400 ysiluokkalaista, lukuisia alueen yrityksiä ja muita työnantajia sekä toisen asteen oppilaitoksia opiskelijoineen.

Keravan Yrittäjien aamukahvit jatkuvat uudessa paikassa

Keravan Yrittäjien puheenjohtaja Juha Wickman toivottaa kaikille keravalaisille yrittäjille hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa. Muistetaan itse kukin hankkia joululahjat, tavarat ja palvelut mahdollisuuksien mukaan paikallisilta yrityksiltä, näin tuemme keravalaista yrittäjyyttä ja elinkeinoelämää!

Vuoden vaihteen jälkeen jatkuvat Keravan Yrittäjien jäsenten perinteiset aamukahvit normaaliin tapaan, mutta uudessa paikassa, joka kuukauden toisena perjantaina klo 8-9.30. Tämä on erinomainen tilaisuus verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Kaikki keravalaiset yrittäjät ovat tervetulleita tammikuun aamukahveille tutustumaan Keravan Yrittäjien toimintaan. Tule mukaan 12.1.2024 klo 8; tilaisuudessa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu kertoo meille kaupungin kuulumisia. Aamukahvit tarjotaan ravintola Lounasosastossa, Sortilantie 5, 04260 Kerava. Lounasosaston edessä on hyvin pysäköintitilaa. Tervetuloa! Siirry tapahtumasivulle.

Onko yrityksesi Google Business Profile kunnossa?

Kiitos asiakkaat, yhteistyökumppanit ja sidosryhmät kuluneesta vuodesta. Toivotamme mitä parhainta joulua ja menestystä tulevalle vuodelle!

Olisiko loppuvuodesta vielä aikaa tarkistaa näkyvyytesi – löytyykö yrityksesi Googlesta? Oletko varmistanut näkyvyytesi verkossa? Tiedätkö miten asiakkaat löytävät sinut ja miten kerrot heille nopeasti aukioloaikasi ja esimerkiksi ravintolasi ruokalistan?

Vaikka yritykselläsi varmasti onkin jo omat kotisivut, kannattaa tehdä myös yritysprofiili eli Google Business Profile. Vaikka Googlen yritysprofiili ei ole perinteinen somekanava, se on erityisen tärkeä yrityksen näkyvyyden lisäämiseksi. Se auttaa yritystäsi myös erottumaan verkossa. Me teimme opastusvideon, jonka avulla osaat tehdä yritykselle profiilin Googleen ja varmistaa näkyvyyden hauissa ja kartan palveluissa. Klikkaa videoon.

Me Keukella autamme sinua Googlen yritysprofiilin laadinnassa ja kaikissa muissakin yrityksesi toimintaan liittyvissä asioissa. Varaa aikasi maksuttomaan yritysneuvontaan sähköpostilla: keuke@keuke.fi tai soittamalla ajanvaraukseemme p. 050 341 3210.

ps. Joko olet tutustunut uutisiimme? Keuken uusimmat uutiset ja esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset löydät nettisivuiltamme: https://www.keuke.fi/ajankohtaista/uutiset/

Kiitos asiakkaat, yhteistyökumppanit ja sidosryhmät kuluneesta vuodesta. Me keukelaiset toivotamme mitä parhainta joulua sekä menestystä tulevalle vuodelle!

Taloushallinnon osaajille haussa työharjoittelupaikkoja

Tarvitsetteko yritykseenne sähköisen taloushallinnon osaajaa tai puuttuuko tiimistänne junior-tason palkanlaskija?

Keudassa on alkamassa sähköisen taloushallinnon koulutus tammikuussa, ja loppukeväästä nämä alasta innostuneet osaajat kaipaisivat työharjoittelupaikkaa. Nyt olisi loistava mahdollisuus saada harjoittelija avuksenne ja ehkäpä tuleva työntekijäkin. Harjoittelu toteutetaan koulutussopimuksella, joka on maksuton työnantajalle. Opiskelijoilla on tuossa vaiheessa takanaan tiivis täydennyskoulutus ja ajantasaiset tiedot mm. kirjanpidosta, arvonlisäverotuksesta, tilinpäätöksen laatimisesta sekä palkanlaskennasta. Myös Netvisor-ohjelmisto on hallussa.

Myös Palkka-akatemian kautta Keuda kouluttaa alalle palkka- ja työsuhdeasioiden osaajia. Tutustu opiskelijamme Anne Juntusen uratarinaan ja hänen polustaan palkanlaskijaksi. ”Koulutus antoi Annelle paitsi uutta osaamista, myös varmuutta työtehtäviensä hoitamiseen. Koulutuspäivien sisällöt vastasivat hyvin käytännön työtehtävissä tulleisiin kysymyksiin ja erityisesti työehtosopimuksiin liittyvät opit tulivat tarpeeseen.”

Yrityksille tarjoamme mahdollisuutta:

  • Saada harjoittelun kautta uutta osaamista yritykseenne (koulutussopimus/harjoittelu)
  • Kehittää työntekijänne osaamista koulutuksen avulla (työntekijän oppisopimus)

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää näistä hienoista taloushallinnon osaamisen kehittämisen vaihtoehdoista! Lisätietoja: Kari Storckovius, kari.storckovius@keuda.fi ja Mervi Valtonen, mervi.valtonen@keuda.fi sekä verkkosivuillamme: Palkka-akatemia (60–120 osp) – Keuda

Tulevia tapahtumia

  • Keudan RekryKarnevaalit to 25.1.2024 klo 9–11 Keuda-talolla