Elinkeinopalveluiden uutiskirje – lokakuu 2023

Ajankohtaista asiaa keravalaisille yrittäjille.

Elinkeinojohtajan tervehdys

Arvoisat keravalaiset yrittäjät!

Syksy on täällä, mutta paljon mielenkiintoista on vielä tuloillaan ennen vuodenvaihdetta. Käytä hetki arvokasta aikaasi tämän uutiskirjeen parissa, uskon että se kannattaa.

Ensi tiistaina on varmasti yksi syksyn hyödyllisimpiä tapahtumia: Keravan kaupungin ja Keravan Yrittäjien yhteistyössä järjestämässä Hankintaillassa on tarjolla kullanarvoista tietoa kaupungin hankintatoimesta sekä hankintalain perusteista yrittäjän näkökulmasta. Jos et ole vielä ilmoittautunut mukaan, tee se viimeistään 5.10. – tätä tilaisuutta et halua missata!

Jokainen yrittäjä hyötyy verkostoitumisesta. Keravan Yrittäjien jäsenyys tarjoaa monia etuja, tietoa ja palveluja, samanhenkistä seuraa ja vertaistukea unohtamatta. Mainio tilaisuus tutustua Keravan Yrittäjien toimintaan ja muihin yrittäjiin on heidän kuukausittainen aamukahvitilaisuutensa Keuda-talon ravintola Breikissä. Seuraavassa tilaisuudessa 13.10. on aamupalan ohella tarjolla ajankohtaista tietoa ensi kesän Uuden ajan rakentamisen festivaalista, tulehan kuulolle.

Kassavirta on kuningas! Kassavirtalaskelma on tärkeä työkalu jokaiselle yhtiölle, oli kyse sitten kasvusta, kriisistä tai tulevista investoinneista ja liiketoimista. Keukelta saat napakkaa tietoa kassavirtalaskelmasta muiden neuvontapalveluiden lisäksi. Tutustu heidän palvelutarjontaansa ja hyödynnä muun muassa maksuton talousneuvontasparraus, se kannattaa varmasti.

Haluan nostaa myös Keudan Osaamista esihenkilöille englanniksi -koulutuksen. Keudalla on ainoana Suomessa mahdollisuus kouluttaa lähiesimiestyön tutkintoa englanniksi. Kiinnostuitko? Lue alempaa lisää tästäkin mielenkiintoisesta mahdollisuudesta.

Keravan elinkeinopalvelut tuottaa tilastotietoa kaupungin ja yritysten toiminnan tueksi. Elinkeinopalveluiden tilastokooste esittää keskeiset Keravan elinvoiman tunnusluvut yritystoiminnan, työmarkkinoiden, väestön sekä verotulokehityksen osalta. Positiivinen signaali on, että Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Keravalle on suuntautunut reipasta muuttoliikettä: väkiluku on kasvanut vuoden alusta 436 asukkaalla ollen 38 112 elokuussa 2023. Väestön on arvioitu jatkavan kasvamistaan myös tulevina vuosina; uuden väestösuunnitteen mukaan Keravalla on vuonna 2030 reilut 40 000 asukasta, ja vuonna 2042 asukkaita on jo yli 44 000. Tutustu syyskuun lopussa päivitettyyn tilastokoosteeseen.

Kertokaa ajatuksianne ja kysykää, jos jokin asia askarruttaa. Puhelimitse, sähköpostilla tai napatkaa hihasta – tavalla tai toisella, ollaan yhteyksissä!

Yhteistyöterveisin
Ippa Hertzberg
puh. 040 318 2300, ippa.hertzberg@kerava.fi

Henkilökuvassa Keravan kaupungin elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg.


Hankintailta 10.10. – syksyn hyödyllisin tapahtuma!?

Keravan kaupungin ostot vuodessa ovat noin 54 miljoonaa euroa – haluaisitko saada niistä oman osasi? Keravan kaupungin ja Keravan Yrittäjien yhteisen Hankintaillan jälkeen tiedät hankintalain perusteet yrittäjän näkökulmasta ja osaat vastata kaupungin tarjouspyyntöihin; mitä ja miksi kysytään ja miten päästä mukaan tarjouskilpailuihin.

OHJELMA

Kahvitarjoilu kello 16.40 alkaen Lounasosastossa (Sortilantie 5)

Tervetuloa
puheenjohtaja Juha Wickman, Keravan Yrittäjät Ry
toimitusjohtaja Harto Viiala, WEST Invest Group Oy

Keravan kaupungin hankintatoimen esittely
hankintapäällikkö Janina Riutta, Keravan kaupunki
Puheenvuorossa esitellään Keravan kaupungin hankintatoimi ja yrittäjien kannalta tärkeimmät kaupungin hankintapolitiikan suuntaviivat sekä tulevat hankinnat.

Yrittäjän hankintaosaamisen perusteet
hankintapäällikkö Janina Riutta ja hankinta-asiantuntijat Miina Palmu ja Noora Harju-Saarinen, Keravan kaupunki
Yrittäjille räätälöidyssä hankintakoulutuksessa käydään läpi mm. julkisiin tarjouskilpailuihin osallistumisessa huomioitavat asiat ja yrittäjän hankintaosaamisen vahvistamisen kannalta keskeisimmät julkisten hankintojen perusteet.

Keravan kaupunki ja yrittäjät – yhteinen keskustelu yhteistyömahdollisuuksista sekä verkostoitumista
Yrittäjillä on mahdollisuus esittää suoraan Keravan kaupungin edustajille kysymyksiä esimerkiksi yleisesti julkisiin hankintoihin tai kaupungin omiin hankintoihin liittyen. Verkostoitumisen merkeissä voidaan keskustella myös yrittäjien tarjoamista ratkaisuista ja yhteistyömahdollisuuksista.

Tätä tilaisuutta EI kannata jättää hyödyntämättä!
Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään to 5.10.

Tapahtuma järjestetään tiistaina 10.10.2023 klo 17-20 (kahvitarjoilu klo 16.40 alkaen) WEST Invest Groupin tiloissa Lounasosastossa, osoitteessa Sortilantie 5, Kerava.

Keravan kaupungilta tilaisuudessa ovat tavattavissasi

  • hankintapäällikkö Janina Riutta
  • hankinta-asiantuntijat Miina Palmu ja Noora Harju-Saarinen
  • elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg
  • kehityspäällikkö Olli Hokkanen
  • elinkeinokoordinaattori Johanna Haavisto

Ennakkokysely Hankintailtaan ilmoittautuneille
Toivomme, että ehtisit vastata lyhyeen ennakkokyselyyn 7.10. mennessä – tietoa hyödynnetään Hankintaillan sisältöjen hienosäädössä. Vastaa ennakkokyselyyn tästä.


Keravan Yrittäjät esittäytyy

Keravan Yrittäjät ry on aktiivinen yrittäjäyhteisö Keravalla. Missiomme on tarjota mahdollisimman otollinen toimintaympäristö keravalaisten yritysten kasvulle. Yhdessä olemme vahvempia!

Jos et ole vielä meidän jäsenemme, tee hyvä päätös ja liity Keravan Yrittäjiin. Jäsenenä saat runsaasti rahanarvoisia etuja ja palveluita sekä tutustut muihin alueemme yrittäjiin. Käytössäsi on myös kaikki Uudenmaan Yrittäjien ja Suomen Yrittäjien tarjoamat kattavat palvelut. Hyödyt siis jäsenyydestämme monella tapaa.

Keravan Yrittäjien omissa tapahtumissa verkostoidutaan, virkistäydytään ja nautitaan samanhenkisestä seurasta. Perinteinen Yrittäjäjuhlamme on marraskuussa, se on tärkeä hetki meille juhlistaa yrittäjyyttä yhdessä. Erittäin suosittu verkostoitumistilaisuus on yhteiset aamukahvit, jotka Keravan Yrittäjät tarjoaa jäsenilleen kerran kuussa.

Tule tutustumaan toimintaamme seuraaville aamukahveille perjantaina 13.10.2023 klo 8.00. Tarjolla on kaikille keravalaisille yrittäjille maksuton aamupala ravintola Breikissä Keuda-talossa – tervetuloa!

Tule Keravan Yrittäjien toimintaan mukaan, se tapahtuu helposti liittymällä Suomen Yrittäjiin ja valitsemalla paikallisyhdistykseksi Keravan Yrittäjät ry:n. Klikkaa tästä liittymislomakkeeseen.

Lue lisää Keravan Yrittäjien toiminnasta.
Katso kaikki Keravan Yrittäjien järjestämät tapahtumat.

Keravan Yrittäjät ry:n hallitus toivottaa kaikille keravalaisille yrittäjille hyvää syksyn jatkoa!

Keravan Yrittäjien hallituksen jäseniä; vas. alkaen Annukka Sumkin, Anne Rintala, Minna Skog, Juha Wickman, Seppo Hyrkäs ja Harri Peltomaa.


Onko kassavirtalaskelmasi päivitetty?

Kassavirta tarkoittaa yrityksen pankkitilille ja käteiskassaan tulevaa ja sieltä lähtevää rahaliikennettä. Rahojen riittävyyttä ei voi aina taata pankkitilille katsomalla. On parempi tehdä laskelma tuloista ja menoista, jolloin suuretkaan menoerät eivät pääse yllättämään.

Kassavirtalaskelma, joka myös kassabudjettina tunnetaan, on yrittäjän tärkeä työkalu. Sen avulla tiedät, miten rahaa tulee ja menee ja miten pystyt suoriutumaan laskuista ja maksuista ajallaan.

Teimme kassavirtalaskelmasta viiden minuutin videon, jonka avulla ymmärrät nopeasti laskelman hyödyt. Katso video Keuken YouTube-kanavalta.

Olet aina tervetullut maksuttomaan talousneuvontasparraukseen Keukeen. Varaa aika tapaamiseen sähköpostilla keuke@keuke.fi tai puhelimitse 050 341 3210.

Joko olet ilmoittautunut Keuken syksyn tapahtumiin? Luvassa on mielenkiintoisia ja maksuttomia tapahtumia muun muassa tekoälystä, johtamisesta, yrittäjän tärkeistä lakiasioista, myynnistä ja talouden suunnittelusta. Syksyn viimeisin tapahtuma on joulukuussa, Keuke 25 vuotta johtajuusfoorumi. Tutustu Keuken tapahtumatarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!


Keudasta lisää osaamista esihenkilöille englanniksi

Yritysten esihenkilöillä on merkittävä rooli liiketoiminnan viemisessä haluttuun suuntaa ja ihmisten johtamisen taidot korostuvat. Onko teillä organisaatiossa englanninkielisiä esihenkilöitä, jotka kaipaisivat lisää työkaluja tiimin johtamiseen ja oman työn kehittämiseen? Keudan lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutus on nyt tarjolla kokonaan englanninkielisenä toteutuksena.

16.1.2024 alkava koulutus on suunnattu esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston tai palveluyksikön lähiesihenkilöille tai työryhmän vetäjille. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus, koska Keudalla on ainoana Suomessa mahdollisuus kouluttaa lähiesimiestyön tutkintoa englanniksi.

Oppisopimuksena koulutus on maksuton. Huom! Koulutus on saatavilla myös suomenkielisenä, ja suomeksi myös verkkototeutuksena. Lue lisää koulutuksesta.

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa Keudasta Milla Suominen, puh. 040 481 7703, milla.suominen@keuda.fi


Tulevia tapahtumia

  • Rekry 2023 5.10. klo 10–17 Aino Areenalla Järvenpäässä
  • Hankintailta 10.10. klo 17–20 WEST Invest Groupin tiloissa Keravalla
  • Mun tulevaisuus 1.12. klo 9–15 Keuda-talossa Keravalla