Sinebrychoffin panimohevoset ja vankkurit ja hevosten kaksi ohjastajaa.

Keravalla lauotaan lauantaina ylämummoon – Toiminnallinen Ekana Kerava -tapahtuma valtaa Keravan keskustan

Keravan Yrittäjien johdolla järjestettävää Ekana Kerava -katutapahtumaa vietetään ensi lauantaina 6.5. Toriständeille ja ohjelmatuotantoon on ilmoittautunut yli 30 keravalaista yritystä ja muita osallistujia on kymmenkunta.

Yrityksiä, toimintaa, kulttuuria, liikuntaa – ohjelmaan saa osallistua

Vuosittain toteutettavassa Ekana Kerava -tapahtumassa on tänä vuonna esillä erityisesti liikuntaan ja urheiluun liittyvää yritystoimintaa ja urheiluseuroja. Ohjelmassa on paljon lapsille rakennettuja temppuratoja ja liikkumisen taikaa. Suurinta osaa liikuntatarjonnasta pääsee yleisö kokeilemaan.

“Tunnelma on myönteinen ja odottava. Yrittäjien kannalta markkinatilanne on monella alalla, sanoisinko mielenkiintoinen, joten toivomme Ekana Kerava -tapahtuman herättävän kaupunkilaisissa mielenkiintoa. Tapahtuman tavoite täyttyy, jos yritykset saavat tuotteita ja palveluita esiin”, toteaa Keravan Yrittäjien puheenjohtaja Juha Wickman.

Tapahtumaan osallistuminen on sekä yleisölle että mukana oleville yrityksille maksuton. Ekana Kerava -tapahtumaan on ilmoittautunut runsaasti uusia yrittäjiä joka vuosi mukana olevien rinnalle.

Ekana Kerava -tapahtumaa vietetään Keravan keskustassa kello 10–15. Yritysten ja seurojen kojut ja tapahtumat valtaavat kävelykadun, Aurinkomäen, keskuskoulun kentän, kirjaston aukion sekä kirjaston ja Kauppakeskus Karusellin.

Keppihevoset pääsevät laitumelle muita nostoja runsaasta ohjelmasta

Keravan kirjastolta päästetään kolme keppihevosta laitumille. Hevosystävien iloksi kirjastossa on esillä runsaasti hevosaiheisia kirjoja. Kirjaston asiakkaiden toivomia keppihevosia voi lainata lauantaista 6.5. alkaen, jolloin kirjaston edustalla on liikkeellä myös Sinebrychoffin panimohevoset juhlistamassa Ekana Kerava -päivää. Yleisön on mahdollista päästä Sinebrychoffin panimohevosten kyytiin.

Aurinkomäen valtaavat Taidepäiväkoti Konstin lapset vanhempiensa kera kello 11. He esittävät musiikkinäytelmän Konsti la BIM! Lisäksi luvassa on kolmen viimeisen vuoden eskarien yllätysnumero. Kauppakeskus Karusellissa muoti ja muotoilu kohtaa muotinäytöksessä alkaen kello 12.30. Kauppakeskus Karusellin tapahtumapäivän juontaa Nicke Lignell.

Mukana olevat liikunta- ja urheiluseurat sekä yritykset luovat kävijöiden iloksi useita erilaisia liikuntakokemuksia. Tarjolla on muun muassa tangossa roikkumiskilpailu, temppuratoja ja ohjattua parkouria. Tule vaikka koko perheen voimalla kokeilemaan pesistaitojasi keskuskoulun hiekkakentälle.

Osallistu Ekan Kuitti -kampanjaan – ja voita 100 euron lahjakortti!

Keravan kaupunki kannustaa keravalaisia ostamaan paikallisten yritysten tuotteita ja palveluita. Ekana Kerava -päivä 6.5. on lähtölaukaus Ekana Kuitti -kampanjalle. Ostamalla keravalaisista yrityksistä tuotteita tai palveluita, voi osallistua Ekana Kuitti -arpajaisiin. Osallistuminen on helppoa, sillä riittää, että ostosten summa on vähintään 10 euroa. Ostoskuitin, jossa yhteystiedot, voi viedä palautuslaatikkoon joko Kauppakeskus Karuselliin tai Keravan kirjastoon. Kolmas osallistumismahdollisuus on ottaa kuitista ja yhteystiedoista kuva kännykällä ja lähettää se Keravan elinkeinopalveluiden sähköpostiin: elinkeinopalvelut@kerava.fi.

Kampanja kestää kuukauden 6.5.-6.6.2023. Tällä aikavälillä ostetuilla ostokuiteilla voi Ekana Kuitti -kampanjaan osallistua; (ei alkoholi- tai tupakkatuotteita tai Veikkauksen tuotteita). Arpajaiset järjestää Keravan kaupungin elinkeinopalvelut. Kolme onnellista voittajaa saa 100 euron lahjakortin valitsemaansa keravalaiseen yritykseen.

“Keravalla on uskomattoman paljon eri alojen yrityksiä, jotka tarjoavat laadukkaita ja monipuolisia tuotteita ja palveluita. Sen huomaa vaikkapa katsomalla Ekana Kerava -tapahtuman osallistuvien yritysten laajaa tuote- ja palvelutarjontaa”, sanoo Keravan kaupungin elinkeinojohtaja Tiina Hartman.

“Kaupungin elinkeinopalvelut haluaa kannustaa kuntalaisia tarkistamaan oman kylän tarjonnan ennen kuin lähdetään isoihin kauppakeskuksiin ostoksille tai aletaan etsiä tuotetta verkkokaupoista. Paikallisen yrittäjän tukeminen on kaikkien kuntalaisten etu”, tiivistää elinkeinojohtaja Hartman.

Ekana Kerava -tapahtuman synty ajoittuu talveen 2020

Ekana Kerava -tapahtuman synty ajoittuu talveen 2020, kun korona oli vienyt monilta pieniltä paikallisilta yrityksiltä asiakkaat ja toimeentulon.

“Me Kerava Design -yrittäjäryhmän jäsenet tsempattiin toinen toisiamme ja mietittiin, miten keravalaiset yritykset selviävät tilanteesta. Päätettiin, että haastamme kaikki keravalaiset, niin yksityishenkilöt kuin yritykset, mukaan tekemään käytännön tekoja keravalaisten yritysten puolesta, niin että jatkossakin voitaisiin olla eloisa kaupunki”, Anu Ek sanoo.

Kerava Design -yrittäjäryhmä sai pian yhteistyökumppaniksi sekä Keravan kaupungin että Keravan Yrittäjät. Näin syntyi Ekana Kerava -tapahtumaa järjestävä kolmikko.

“Meistä jokaisella taholla on vahvat omat resurssimme, joilla saadaan yhdessä aikaan toimiva kokonaisuus. Ekana Keravasta on muotoutunut yhteistyössä vahva, vakiintunut ja odotettu tapahtuma”, jatkaa Anu Ek.

Lisätietoja

Puheenjohtaja
Juha Wickman
Keravan Yrittäjät ry
p. 050 467 2250
juha.wickman@datasky.fi

Koruseppä
Anu Ek
Anu Ek Design
p. 050 599 7552
anu.ek@anuek.fi