Maahanmuuttajalle

Keravan kaupungin maahanmuuttajapalvelut vastaa kuntaan muuttavien kansainvälistä suojelua saavien pakolaisten alkuvaiheen kotouttamisesta, kuten ohjauksesta ja neuvonnasta.

Kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä muiden maahanmuuttajapalveluja järjestävien viranomaisten kanssa. Kaupunki toteuttaa maahanmuuttajien palvelut yhteistyössä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa. Kiintiöpakolaisten vastaanotossa yhteistyökumppaneina ovat Uudenmaan ELY-keskus sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Kotouttamisen edistämisen ohjelma Keravalla

Maahanmuuttajien kotouttamista edistetään pääsääntöisesti osana kaupungin kaikille tarkoitettuja peruspalveluita. Kotoutumisen edistämisen keskeisiä tavoitteita Keravalla on edistää väestösuhteiden hyvää ja luontevaa vuorovaikutusta, nostaa esiin perheille suunnattua tukea ja ohjausta, parantaa suomen kielen oppimisen mahdollisuuksia ja vahvistaa maahanmuuttajien
koulutusta ja työn saantia.

Ohjaus- ja neuvontapiste Topaasi

Keravalaiset maahanmuuttajat saavat Topaasissa ohjausta ja neuvontaa erilaisiin arjen asioihin. Saat neuvoa esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • lomakkeiden täyttäminen
  • viranomaisasiointi ja ajanvaraus
  • kaupungin palvelut
  • asuminen ja vapaa-aika

Jos sinulla on isompi asia, esimerkiksi oleskelulupahakemus, voit kysyä ajanvarausta paikan päällä tai puhelimitse. Topaasin ohjaajien lisäksi maahanmuuttoa ja kotouttamista koskevissa asioissa palvelee maahanmuuttajapalveluiden palveluesihenkilö ja kotoutumisohjaaja.

Ajankohtaista tietoa palveluista, tapahtumista ja poikkeusaukioloajoista löydät Topaasin Facebook-sivuilta @neuvontapistetopaasi. Siirry FB-sivulle tästä.

Topaasi

Asiointi ilman ajanvarausta:
ma, ke ja to klo 9–11 ja 12–16
ti vain ajanvarauksella
pe suljettu

Huom! Vuoronumeroiden jako päättyy 15 minuuttia aikaisemmin.
Käyntiosoite: Sampolan palvelukeskus, 1. kerros, Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava 040 318 2399 040 318 4252 topaasi@kerava.fi

Keravan osaamiskeskus

Keravan osaamiskeskus tarjoaa tukea osaamisen kehittämiseen sekä apua itselle sopivan opiskelu- tai työllistymispolun rakentamiseen. Palvelut on tarkoitettu keravalaisille maahanmuuttajataustaisille riippumatta siitä, onko henkilö töissä, työtön tai työvoiman ulkopuolella (esimerkiksi kotivanhemmat).

Osaamiskeskuksen palvelut kattavat työn- ja koulutushaun tuen sekä mahdollisuuden suomen kielen ja digitaitojen parantamiseen. Osaamiskeskus tekee yhteistyötä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan kanssa. Oppilaitosyhteistyön keskiössä on asiakkaiden ammatillisen osaamisen kehittämisen tukeminen.

Jos kuulut osaamiskeskuksen asiakasryhmään ja olet kiinnostunut sen tarjoamista palveluista, pääset mukaan seuraavilla tavoilla:

  • Työtön työnhakija; ota yhteyttä omavalmentajaan.
  • Töissä tai työvoiman ulkopuolella oleva; laita sähköpostia osoitteeseen topaasi@kerava.fi

Järjestämme lisäksi suomen kielen keskusteluryhmiä keravalaisille maahanmuuttajille. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä topaasi@kerava.fi.

Keravan osaamiskeskuksen käyntiosoite:

Työllisyyden kulma, Kauppakaari 11 (katutaso), 04200 Kerava

Maahanmuuttajapalveluiden palveluesihenkilö