Thomas Sund ja Anssi Teva keskustelevat

Keravan kaupunki vastaanotti lahjoitusauton Ukrainaan

Keravalta huhtikuussa lähtenyt avustuskuorma Ukrainaan saa jatkoa. Läänin kuljetus konserni on lahjoittanut Keravan kaupungille kuorma-auton, jonka avulla toimitetaan lisää avustustarvikkeita Ukrainaan. Auton vastaanottotilaisuus järjestettiin Keskuskoulun pihalla 24.7. klo 14.00.

Keravalaiset ovat osallistuneet avustustalkoisiin erinomaisella tavalla ja lahjoittaneet muun muassa kymmeniä polkupyöriä ja ison määrän käyttökelpoisia harrastevälineitä, kuten pyöräilykypäriä, jalkapalloja, luistimia, rullaluistimia, pihapelejä ja muita vapaa-ajan tarvikkeita. Lahjoituksia on erityisesti haluttu antaa Venäjän julmasta hyökkäyssodasta kärsiville lapsille.

Keravan kaupunki lahjoittaa muun muassa kouluissa käytettävää tarvikkeistoa ja kalustoa. Kyseiset tarvikkeet luovutetaan Keravan Keskuskoulusta, joka tyhjennetään peruskorjauksen takia. Keravalta lähtevä avustuskuorma viedään Butšan kaupunkiin.

“Avun tarve Ukrainassa on suurta. Kuorma-auton luovutus on hieno osoitus solidaarisuudesta ja yhteistyökyvystä. Näin voimme yhdessä jälleen kerran tukea avuntarpeessa olevia ukrainalaisia”, toteaa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

”Meidän kaikkien tulee huolehtia siitä, ettei pitkittynyt sota aiheuta turnausväsymystä avun ja tuen määrässä. Avun tarve Ukrainassa jatkuu ja on velvollisuutemme auttaa ukrainalaisia monin tavoin. Tämä lahjoitusauto tuo toivottavasti iloa ja toivoa monen ihmisen arkeen”, sanoo Läänin kuljetus konsernin toimitusjohtaja Anssi Teva.

Ukrainaan suuntaava auto lähtee matkaan keskiviikkona 26.7 ja se luovutetaan pysyvästi ukrainalaiselle kuljettajalle lauantaina 29.7. itäisessä Puolassa, lähellä Ukrainan rajaa.

Matkaa kertyy yhteensä noin 1400 km. Ajomatkan järjestelyistä vastaa Erkki Kauranen, joka toimii kuljettajana koko matkan ajan. Keravan kaupungin edustajana matkalla on mukana kehitysjohtaja Tapio Helenius.

Keravan kaupunki kiittää lämpimästi hankkeen mahdollistamisesta kaikkia yksityis- ja yhteisölahjoittajia sekä Keravan Energiaa, Tivoli Sariolaa ja IRR-TV:tä.

Lisätiedot

kehitysjohtaja Tapio Helenius, Keravan kaupunki, puh. 040 318 2461, tapio.helenius@kerava.fi
viestintäjohtaja Thomas Sund, Keravan kaupunki, puh. 040 318 2939, thomas.sund@kerava.fi

toimitusjohtaja Anssi Teva, Läänin kuljetus konserni, puh. 040 758 2446, anssi.teva@laaninkuljetus.fi