
Keravan kouluissa ja päiväkodeissa vietetään perinneruokaviikkoa 15.–19.9.
Keravan koululaiset ja päiväkotilapset saavat maistella parhaita suomalaisia perinneruokia ensi viikolla.
Tekisikö mieli oikein kunnon kalamureketta, mannapuuroa ja Napolinpataa? Herättääkö kaali–puolukkasalaatti vahvan makumuiston?
Vanhat, tutut ruoat tekevät hetkellisen paluun Keravan koulujen ja päiväkotien ruokalistoille, ja osaksi uusien sukupolvien makumuistoja..
Perinneruokaviikon tavoitteena on perehdyttää lapset menneeseen ruokaperinteeseen mukavalla tavalla. Lapset pääsevät maistamaan takavuosien suosikkiruokalajeja, ja arvioimaan, miltä mennyt makumaailma maistuu nykyajassa.
Aterioille on olemassa myös korvaavat vaihtoehdot, mikäli syöjällä on erikoisruokavalio. Päiväkotien ja varhaiskasvatuksen ruoat on sovellettu sopimaan pienten suuhun. Myös välipaloilla tarjotaan menneitä muistellen esimerkiksi appelsiiniriisiä ja lämpimiä leipiä.
Perinneruokaviikon ruokalista
Maanantai 15.9.: possukastike, peruna, kaalipuolukkasalaatti. Valittavana myös: härkiskastike
Välipala: purkkijogurtti
Tiistai 16.9.: napolinpata, kiinankaali-kesäkurpitsa-pikkelssisalaatti, Valittavana myös: napolin kasvispata
Välipala: appelsiini-/mandariiniriisi
Keskiviikko 17.9.: jauheliha-perunasoselaatikko, juuresraaste, Valittavana myös: pinaattinen kasvis-pastavuoka
Välipala: omena-vadelmakiisseli
Torstai 18.9.: mannapuuro ja mehukeitto
Välipala: lämpimät leivät
19.9.: kalamureke, peruna, kermaviilikastike, punajuuri-omena, raejuustosalaatti,
Valittavana myös: kasvispyörykkä
Välipala: puolukkavispipuuro