Yksityisteiden avustuskäytännöt muuttuvat – yleisötilaisuudessa tietoa ja ohjeita osakkaille

Kaupunki irtisanoo nykyiset avustusmuotoiset yksityisteiden kunnossapitosopimukset tulevana syksynä ja myöntää jatkossa mahdollisen avustuksen rahallisena. Muutoksesta järjestetään virtuaalinen yleisötilaisuus 30.5. klo 17.00.

Yksityisteitä ovat kaikki asemakaava-alueen ulkopuolella sijaitsevat tiet. Yksityisteiden ylläpito on tieosakkaiden vastuulla. Kaupunki vastaa asemakaava-alueen katujen ylläpidosta ja maanteistä vastaa valtio.

Yksityisteiden kunnossapidon avustukset muuttuvat keväällä 2024. Tällä hetkellä kaupunki avustaa yksityisteitä hoitotöillä, kuten esimerkiksi talvikunnossapidolla. Kunnossapito ja sopimukset tullaan kuitenkin irtisanomaan syksyllä 2023 ja irtisanomisajan jälkeen tieosakkaat huolehtivat yksityistien kunnossapidosta itse yksityistielain määrittämällä tavalla.

Kaupunki voi jatkossa myöntää rahallista avustusta yksityistien kunnossapitoon tietyin ehdoin, jos tietä koskevien asioiden hoitoa varten on perustettu tiekunta. Ilman toimivaa tiekuntaa ei tien kunnossapitoon voi hakea kaupungin avustusta. Tiekuntien on hyvä järjestäytyä hyvissä ajoin, mikäli tien kunnossapitoon halutaan jatkossa hakea vuosittaista avustusta. Kaupunki määrittelee avustusperiaatteet syksyllä 2023.

Yleisötilaisuus verkossa tiistai-iltana 30.5.

Tule kuulemaan tietoa muutoksen vaikutuksesta osakkaille ja siitä, miten tiekunnan käynnistäminen käytännössä tapahtuu!

Kaupunki järjestää virtuaalisen yleisötilaisuuden yksityisteiden avustamisesta tiistaina 30.5. klo 17–19. Tilaisuudessa saat tärkeää tietoa nykyisten kunnossapitosopimusten irtisanomisprosessista sekä tiekunnan perustamisesta ja toiminnasta. Mukana keskustelemassa ja asukkaiden kysymyksiin vastaamassa on Keravan kaupungin edustajia sekä Yt isännöinti Oy:n tieisännöitsijä Mika Rahja.

Yleisötilaisuus on suunnattu erityisesti Keravan alueen yksityisteiden osakkaille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja esittämään kysymyksiä aiheesta. Voit osallistua tiedotustilaisuuteen etäyhteyksien avulla Teamsissa.

Osallistu tilaisuuteen (Teams).

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja yksityisteiden avustuksista saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kaupunkitekniikka@kerava.fi. Tietoa ja ohjeita tiekunnan perustamiseen on koottu myös kaupungin verkkosivuille osoitteeseen kerava.fi/yksityistiet.